Търси

Упражнението Мога изгражда директна връзка с Душата и Духа

05.04.2020 г.
29232
4
Добавена от: Таня Борисова
Подкрепям Портал 12! Портал 12 е алтернативна медия. Подкрепете ни за повече материали, видео и лекции! Виж повече
На 6-ти април започва новият цикъл на упражнението "Мога", което Учителя Петър Дънов - Беинса Дуно дава на своите ученички в специалния цикъл от беседи „Великата Майка“. Именно чрез упражнението „Мога“ , той подготвя съзнанието на ученичките си за енергиите на Новата Ева.

Защо Учителя дава да се работи с думата “Мога”?

Думата Мога според гематрията образува числото 102, което е число на Елохимите.

Учителя, казва:

“Съществата на Духовният свят спрягат глагола “Мога” и с него си служат във всички случаи на живота”

Какво представлява упражнението Мога дадено от Учителя Петър Дънов - Беинса Дуно?

Упражнението е подарък от Учителя, който той прави на своите ученички за работа директно по средната колона от Дървото на живота - тази на Съвършенството. Така той дава силен метод за работа върху изграждането на Добродетелите и връзката на Ученика с неговата Душа и Дух.

Упражнението “Мога” следва да се прави в продължение от 6 месеца от годината, считано от 6 ти април между 4 и 7 часа сутринта,  чрез спрежението на глагола “Мога”.

Интересен факт е подбраната дата от Учителя - 6 ден от 4-ти месец, сборът на които прави 10. Числото 6 е трудно, но е числото на Любовта; 4 е основата, а 10 - Дървото на живота. Затова и  Учителя Беинса Дуно казва, че иска неговите ученички, вече да започнат да се хранят с плодовете от Дървото на живота, тоест да започнат да изграждат Добродетелите в себе си.

Учителят дава и ясни правила за работата с упражнението Мога. В продължение от 6 месеца , считано от 6 ти април между 4 и 7 часа сутринта следва ученикът да спряга глагола “Мога”, със следните изречения.

(в 1 лице): Мога! – Така да изгрее моето Слънце в моята душа.
(във 2 лице): Можеш! – Така да изгрее Божието Слънце в моята душа.
(в 3 лице): Може! – Така да изгрее Слънцето на моя дух.
(в 1 лице мн. число): Можем! – Така да изгрее Слънцето на нашите Ангели.
(във 2 лице мн. число): Можете! – Така да изгрее Слънцето на Великия Господ на Мира в нашите души.
(в 3 лице мн. число): Могат! – Така да изгрее Слънцето на всички Слънца в нашите духове.

Така у нас трябва да изгреят шест слънца. На всяко слънце следва да се спираме по четири минути, колкото трае и един изгрев на Слънцето; общо  двадесет и четири минути са нужни за изгряването на шестте слънца.

В своята лекция за упражнението Аз Мога, Галя Маджарова прави връзка между Дървото на Живота и Упражнението “Мога”, за да може да визуализираме самото упражнение и то да има по-трайно въздействие върху нас.

От схемата става ясно:Когато кажем “Аз” - Учителят казва, че това “Аз”означава, който съм Тук, Аз -Личността, тоест нашият Нисш “Аз”. Той се намира в Гърлената чакра, сефиротата Йесод. 

Визуализирайки първото спрежение на глагола: Мога! – Така да изгрее моето Слънце в моята душа, ние наблюдаваме изгрева на Слънцето от нашия слънчев сплит, което издигаме до гърлената чакра, като си представяме как слънцето изгрява вътре в нас.

След като изгрее това слънце , минаваме към следващото слънце и спрягаме глагола във 2 лице - Ти : Можеш! – Така да изгрее Божието Слънце в моята душа. Учителят в своите беседи, казва, че “Ти”, това е моята душа, нашата индивидуалност, нашият Висш Аз. Тук следва да задържим светлината, която сме получили от изгрева на първото слънце и я издигаме нагоре, за да получим ново изгряване на ново Слънце в нас, което изгрява над нашата седма чакра.

При спрежението на глагола в 3 лице Той: Може! – Така да изгрее Слънцето на моя дух, ние правим връзка с Духът ни, който е при Бога,  както казва Учителя. Това е нашата същност, нашият вечен Аз или сиферотата Кетер по Кабала. Тук си представяме как нашата аура се изпълва със светлина и третото слънце изгрява някъде над нашата глава.

Важно е да задържаме светлината, която сме получили от всяко едно от тези три Слънцата. 

Когато сме вече осветени от тези три слънца преминаваме към спрягането на глагола Мога в множествено число, като по този начин правим връзката с Макрокосмичното Дърво на Живота или талантите, гениите, светиите на човечеството - “Ние можем”, Нашите Ангели и Нашите Души - “Вие можете”, Боговете и 24 мата Старци - “Те могат”.След като изгреят всички слънца, Учителя препоръчва да оградим изгрева на Слънцата с Молитва: 

Вярвам в Тебе, Господи, който си говорил в миналото.
Вярвам в Тебе, Господи, който ми говориш сега. Вярвам в Тебе, Господи, който ще ми говориш в бъдеще.
Да дойде Твоята Виделина върху всички ни.
Да се прослави Името Ти.
Да се въдвори Царството Ти.
Да се изпълни Волята Ти на Земята, както се изпълнява горе на Небето.

Учителят Петър Дънов - Беинса Дуно дава следните правила при изпълнение на упражнението:

Правилото, което трябва да следвате е следното: ще станете тихо, спокойно, след като се умиете, ще застанете тихо без всякакво смущение - нищо да не ви плаши.
Ще вземете едно тефтерче и всяка сутрин в продължение на шест месеца ще си отбелязвате в колко часа сте станали и колко пъти сте закъснели.
Като изговорите тези думи, ще почувствате една приятност под лъжичката и духът ви ще се повдигне.

Трябват ви шест години, за да разберете как изгряват тези слънца. Този опит продължавайте шест месеца, а също го предавайте, препоръчвайте го на някои свои приятелки. Ще започнете на 6-ти април.

Ще отбелязвате в тетрадките си какво е времето, като го разделите на отделни графи: ясно, облачно, дъждовно, ветровито. Всички състояния са добри. Ако е дъждовно или облачно, не се оплаквайте никога през тези шест месеца.

Ще гледате всичко това да приложите. И от вашите другарки ще искате обещание, че ще го изпълнят.

През първия месец, като изговаряте всички шест точки, ще наблягате най-много на първата; през втория месец ще изговаряте пак всички, но ще наблягате на втората точка и т.н.
Искам да произведете една благоприятна вълна и от всичко, което ви се случва през тези шест месеца, ще се стараете да си извадите поука, да извадите добрата страна от неприятността и да намерите полза от нея.

След като изгреят шестте слънца едно след друго, ще има резултат. През тези шест месеца ще гледате да бъдете в добри отношения с мъжете си, с децата си, с обкръжаващите ви и ще говорите само полезни работи.

Ако някой път се излъжете и кажете нещо лошо за някого, ще си го запишете в тетрадките - ще бъдете искрени спрямо себе си.

Материалът е изготвен по лекции на Галя Маджарова за упражнението “Мога”

Препоръчва се да се прочетат беседите от цикъла “Великата Майка”, в които Учителя Петър Дънов - Беинса Дуно дава упражнението “Мога”


Видео лекция на Галя Маджарова за упражнението "Мога"

Препоръчани книги:

Таня Борисова
Таня Борисова
Таня Борисова е създател на сайта Портал12. Има дългогодишна практика като журналист и мениджър на медийна група в периода 2007-2016. Работи активно по утвърждаването на Портал12 като алтернативна медия с изконни принципи, ценности и цели за себепознание и чисто духовно развитие.

За запитвания и предложения за заснемане на интервюта с личности, отразяване на семинари, лекции и събития в сферата на себепоизнанието, здравето и духовното развитие, можете да пишете на: tanya@bgmedia.bg 
Галя Маджарова
Галя Маджарова
аля Маджарова е писател, изследовател и езотерик. Родена и учила във Варна, тя изоставя професията си на инженер и се отдава на изследване на духовното и работа за цялото. Авторката засяга в трудовете си въпросите за възвръщането на световната хармония чрез издигането на Женския принцип.


Книгите й “Златна България” и “Отново Амазонки” са резултат на дългогодишното й проучване на мястото на Жената в световната история и по-специалната роля на българката. Създател е на списание „Еликсир на Живота”, в което се съчетават древното познание на българите със здравословния начин на живот.

Книгата и “19-ят Път. Българските царици на Граала” разбулва още една тайна, обвита в мистерия – защо Бастет е погребана точно в нашите земи. Изследва се също потеклото и духовния път на българските владетелки: Савската царица, Бастет, Семирамида, Тамарислу.
 

Нарушаването на тишината изисква смелост. Ето защо приканвам да повдигнем воала на забрава, който от векове забулва същността на амазонките! Да си спомним за тези мъдри жрици, носителки на светлина и хармония!
Не е необходимо отново да яхваме белите коне и да вземаме лъка и меча за да спасим Свещенния Граал. Сега е време с Мъдрост и Любов да пробудим Космичното съзнание у всеки Човек. И с настъпването на Новата Епоха да изградим свят на разбирателство и благородство, където Новата Жена – Слънчевата Дева ще стане жрица на изкуствата и науката, освободена от гнета на миналото, просветена и обновена. 

Свързани публикации

Галя Маджарова: Духът на амазонките е тук по българските земи
02.03.2021 г.
5053

Галя Маджарова: Духът на амазонките е тук по българските земи

Независимо от изкривената информация достигнала до нас за амазонките, колективното подсъзнание пази Истината.
Виж повече
Жената жрица
08.03.2020 г.
2679

Галя Маджарова: Жената трябва да се самоусъвършенства постоянно

Жената е тази, която държи ключовете на живота. Тя е тази, която спасява света. Жената е тази, чрез която се проявява великата и мощна сила на Любовта, която носи живота.
Виж повече
Коментари 4
 • juli18
  15.04.2020 г. 14:08
  Здравейте! Мога ли да започна от днес 15.04.2020 г. упражнението? Благодаря!:)
 • Пенка Христова
  09.04.2020 г. 18:37
  Здравейте искам да попитам дали ще може да започна упражнението от 10.04 или вече съм закъсняла? Днеска научих за него 09.04.!
 • Milena Will
  07.04.2020 г. 09:16
  Dobro utro! Vidyah Vashata statia dnes-7.04.2020. Kusno li e da zapochna utre (sega veche e 8:15)? Lek den!
 • Мила
  05.04.2020 г. 22:18
  Благодаря.

Коментари:

Спонсори на Портал 12