Търси

Уникален запис показва ангелската музика на щурците (ВИДЕО)

12.05.2016 г.
6272
1
Подкрепям Портал 12! Портал 12 е алтернативна медия. Подкрепете ни за повече материали, видео и лекции! Виж повече
Двама композитори - Jim Wilson и David Carson - пленени от песента на щурците, решават да направят автентичен запис. След това кадър по кадър забавят записа така че да съвпадне със средната продължителност на един човешки живот. Получават се много интересни ефирни звуци.
Композиторите налагат двата записа - оригиналния и забавения - един върху друг, и с още малко въображение сътворяват мелодия. Музикалната творба много прилича на ангелски хор. Мелодията е лековита, подходяща е за моменти на отпускане и медитация.

Портал12 попадна на любителско видео, направено от Александър Китанов. Вижте видеото, което идеално допълва мистичната атмосфера, създадена от ангелската песен на щурците.За мелодията Александър казва:

Това, което се е получило, според мен може да се определи като Свръх Сетивен Хор от Гласове - толкова чисти и докосващи с вибрациите си на звучене, че аз ги нарекох "Хор от малки ангели". Ангели, които пеят с и от любов към към Онзи, който казва: "Аз съм Алфа и Омега, Начало и Край, Първият и Последният, който е бил и Който Иде - Вседържителят.” - Бог!

Подобни произведения ни карат да се замислим за звуците в природата - какви вибрации съдържа всеки звук; каква информация носи; как тези звуци влияят на нас - хората? И още - ако песента на щурците звучи още по-красиво, щом се забави, нашият живот ще бъде ли по-красив, ако забавим темпото?

Свързани публикации

Как природата ни влияе
18.07.2019 г.
4057

Времето прекарано сред Природата създава нужния баланс за мозъка

Времето прекарано сред природата позволява на префронталния кортекс – командният център на мозъка – да забави темпото и да си почива, както претоварен мускул.
Виж повече
Коментари 1
  • ilinka_lida@abv.bg
    17.05.2016 г. 19:24
    :)

Коментари:

Спонсори на Портал 12