Търси

Учителя за житното зърно в 12 мисли

26.02.2016 г.
929
2
Подкрепям Портал 12! Портал 12 е алтернативна медия. Подкрепете ни за повече материали, видео и лекции! Виж повече
Посейте едно житно зрънце и наблюдавайте, как расте и се развива то. Растенето е процес на духа и не се дължи нито само на земята, нито само на слънцето. Земята и небето, съединени в едно, дават условия на духа да се прояви.

Житото съдържа енергия, която печеният хляб няма. Затова аз наричам житото “Божествена погача”.

Външната люспа на житното зърно е основната мисъл, съдържанието му е основното чувство, а условията на живот определят основното дело. За да се изяви съзнанието, са нужни мисъл, чувство и дело.

Житното зърно като получи топлина, ще придобие импулс за растене. То може да се уподоби на човек, който е дал ход на вътрешния живот в себе си...Това семе може да се уподоби на човек, който изучава смисъла на живота.

Житното зърно е емблемата на човешката душа.

Казвам, че във всяко житно зърно има условия да се развива, няма нужда да го учат на това нещо философи. Така и вас няма нужда да ви учат как да станете добри, как да вярвате как да любите. Всичко е у вас в душата ви вложено, то си е. Божествено, затова няма нужда никой да ви учи.

​Житните зрънца са разумни любящи души, слезли на земята да се пожертват за хората, да влязат в телата им и да пробудят висшето им съзнание, за да започнат да живеят един красив, хармоничен, братски живот.

Житното зърно е излязло от Бога тъй, както и ти. Като минеш край житна нива, спри се и благодари!.. Имаш ли уважение, благоговение и почит към житото, ще можеш да почиташ и всичко около себе си. Такъв ще бъде новият морал.

Божият Дух живее в житното зърно и показва на хората, че роденото от Духа дух е и никога не умира.

Вашият живот се дължи на живота на това житно зърно. Когато Христос казва “Яжте Моето тяло, пийте Моята кръв, Аз съм хлябът”, Той подразбира житното зърно. Това житно зърно се ражда в небето, то е плод на Божествената Любов.

Преди всичко, човек трябва да се домогне до живия хляб, който се крие в Словото Божие...

Житното зърно е емблема на Христос. Житните зърна са Неговото Тяло. Целият свят се храни от Христос. Със соковете на житото са се хранили ангелите.
Коментари 2
  • Пламен Петков
    01.03.2016 г. 23:10
    до Богдан: относно разораването на старата нива - имаше такава беседа, мисля, от младежкия окултен клас на Беинса Дуно, която беше нещо пак да старото у нас... Как човек трябва да изтръгне изведнъж забития дяволски нокът от себе си изведнъж и как ние, хората, често съзнаваме, че нещо не е наред, но вместо да го изтръгнем, теглим го бавно, бавно, и то боли ли боли..... и наистина, толкова прозорливо... такива сме повечето хора, дори и осъзнати, знаем си петната по ризата, ама вместо да сложим препарат против петна, абе айде ще я пуснем да се пере пък да се надяваме да се изпере.... и излиза ризата изпрана, по-добре от предния път, ама пак лекето си личи и ние не може да я облечем... И затова на доста ризи ни висят по старите гардероби.. абе въобще има какво да работим....
  • Богдан Маринов
    26.02.2016 г. 12:00
    И така започва Новият живот за човека! За да посади житното зърно обаче, човек трябва първо да разоре старата нива в себе си... :D

Коментари:

Спонсори на Портал 12