Търси

Учителя Петър Дънов - основни идеи за постенето и храната

17.09.2019 г.
6970
1
Добавена от: Борислав Борисов
Подкрепям Портал 12! Портал 12 е алтернативна медия. Подкрепете ни за повече материали, видео и лекции! Виж повече
Споделяме с вас избрани акценти от лекциите на Учителя Петър Дънов за постенето и главните идеи в пречистването на физическото тяло:

Постът трябва да се разбира така: пост от хляб, вода, храна, пост от лоши желания и лоши мисли. През време на поста ще живеете в абсолютна чистота, въздържание, спокойствие, молитва. Искрената молитва е силна, ще можете да се лекувате от редица недъзи и заболявания.

Постът е за болни хора, а не за здрави и праведни. Само болният се лекува с пост. Здравият да яде с благодарност и да не преяжда.

Сега хората се учат да постят. Не е въпрос да пости човек, а да се научи правилно да яде. Аз бих превел думите Христови: "За постенето трябва правилно да ядем". Постене значи да се откажеш от онази храна, която носи отрова в себе си и да намериш храната, която носи живот.

Постът не прави човека по-добър, но постът укротява лошите хора, а добрите ги подобрява, ако са болни.
  • Да не окалваш езика си с нечисти думи, това е пост
  • Да не окалваш ума си и мозъка си с лоши мисли, това е пост
  • Да не окалваш сърцето си с лоши чувства и волята си с лоши постъпки, това е пост

Разбирам да постите, но да се примирите с всичките си врагове, да обикнете всеки и да сте готови да жертвате нещо за другите.

При поста е важно да постигнете здраве и сила, а не да се хвалите и надпреварвате кой повече дни може да пости. Който може да пости по десет дни, той много нещо може да направи, който е постил 20 дни, от много заблуждения може да се освободи.

Бог иска ти да имаш благородно и отзивчиво сърце, да мислиш хубаво, а да постиш, за да угодиш на Бога, това е смешна работа. Ще станеш хилав, слаб, пожълтял, недоволен, съвсем ще загазиш.

Дължината на поста ще определите според разположението. Минат ли 24 часа, яде ли ви се, яжте. Не ви ли се яде, постете до 36 часа.

Главната идея в поста е да събужда скритата енергия в клетките и да обновява организма. Ако ти си определиш пост, без да знаеш за какво е, той не е полезен. В яденето е всичкото ви нещастие. Ако хората знаеха как да гладуват, щяха да благуват.
Борислав Борисов
Борислав Борисов
Борислав Борисов е автор на текстови материали, видео репортажи и интервюта в Портал12. Работи в сферата на медиите от 2004-а година. Създател на едни от първите големи новинарски онлайн платформи в България, сега собственост на водещи медийни групи.

Роден в Търговище, завършил престижната Езикова гимназия в Ловеч, учил Аграрна икономика в Свищов, работил в редица страни на запад и у нас, главно в сферата на агробизнеса, медиите и сигурността ( анализатор в B2 Security - продоволствена сигурност, противодействие трафика на хора, регионално развитие и политики на Балканите, антитероризъм), основател на Асоциация на българските села.

Борислав Борисов е последовател на духовните и езотерични учения от 19-и век, като сред любимите му автори са Морис Метерлинк, Рудолф Щайнер, Райнер Мария Рилке и др.  Отдаден на изучаването и въвеждането в потънкостите в Учението на Учителя Беинса Дуно (Петър Дънов), както и на школите на Брат Михаил - Омраам (Михаил Иванов) и Елеазар Хараш.

Изследовател на алтернативните методи в психологията, парапсихологията и квантовата медицина.  За контакти: borislav@portal12.bg 
Коментари 1
  • tvoeto_ime :)
    19.09.2019 г. 09:53
    na dumi kvo e lesno :) ina4e gledam kato zapo4nem da postim se nadigat nekvi armii ot obratni efekti... inache mnogo hubav prakti4en syvet, portala hubavo kato kazva metodi napravo kak da gi pravim v jivota blagodarq portal :)

Коментари:

Спонсори на Портал 12