Търси

Учителя Петър Дънов: Най-добрият хирург е Слънцето

02.07.2019 г.
13314
3
Подкрепям Портал 12! Портал 12 е алтернативна медия. Подкрепете ни за повече материали, видео и лекции! Виж повече
Древните хора са знаели, че могат да се хранят със слънчева светлина, но тези знания са забравени или потулени преди няколкостотин години и сега отново се разкриват пред хората. Дошло ли е време да повярваме, че може да се храним, без да ядем? 
 
Статистиките за броя на соларните хора по света са противоречиви - 8000, 10 000, 20 000. Някои заклеймяват практиката им като изключително опасна. Говорят за случаи, в които техни последователи са починали от глад и изтощение. Има и други - като доктора по медицина от Филаделфия Маури Пресман, който смята, че тази нова опитност ще ни превърне в нова раса, по-съвършена духовно и физически.
 
 „Хиляди години могат да минат, но хората ще се хранят със светлина и това ще бъде голям успех“, е казал духовният учител Петър Дънов. Според него времето, в което ще започнем масово да се храним със светлина, ще бъде след 2100 г.
 
В своя лекция д-р Румен Стоилов - практикуващ кардиолог от Пловдив, изнесе данни, че силиция в нашия организъм става все повече и нашите клетките започват да излъчват светлина. Това според него означава, че ние можем да приемаме светлината на слънцето и да се храним с нея. 
 
Методи за хранене и лечение със слънце:
 
Методът sungazing на Хира Ратан Манек
 
Индиецът Хира Манек, инженер по образование, спира да приема храна през 1995 г. и живее само със слънчева енергия и вода. Рядко пие чай или кафе. Участвал е в няколко експеримента под наблюдение на учени, за да се обясни феноменът слънчево хранене. Най-дългият продължава 411 дни, а следващите са съответно 2011 дни и 130 дни. Международен екип от 21 доктори наблюдава състоянието му, докато той пие само вода. Лекарите установяват само, че неговата епифиза е по-голяма, отколкото на обикновените хора.
 
Методът му е елементарен. Гледа се в Слънцето сутрин до 45 минути след изгрев и вечер 45 минути преди залез. Започва се от 10 секунди, като всеки следващ ден времето се увеличава с 10 секунди. Може да се практикува само сутрин или само вечер или и сутрин и вечер, като времето за съзерцаване тогава се разделя наполовина. В продължение на 9 месеца постепенно се увеличава продължителността на взиране в Слънцето, докато се стигне до 45 мин., след което то започва да се намалява с по 10 секунди всеки ден.

След като гледате в слънчевия диск определеното време, затворете очи и се наслаждавайте. Ще „видите” как един кръг пулсира в зоната на третото ви око, ще усетите слънчевата енергия как ви облива и става по-ярка и по-ярка. Сякаш ставате част от Слънцето. Преживяването е страхотно. По-сетивните от вас ще усетят ефект много преди деветте месеца. Защото чистата енергия навлиза в тялото ни направо през очите, които са „вход” към 2 от енергийните к анали на тялото ни. Чрез живата храна (плодове и зеленчуци, отгледани естествено и на Слънце) ние си набавяме косвено и в много по-малки количества същата тази жизненоважно слънчева енергия.
Манек съветва да сме боси, докато се зареждаме със Слънце, и по възможност стъпили на Земята. Препоръчва босоходството за регулиране на натрупаната енергия, както и пиене на слънчева вода.
 
Методът може да се прилага и от деца между 5 и 15 години, като те трябва да започнат да гледат в Слънцето по 5 секунди и с толкова да увеличават времето всеки ден. Същото важи и за бременните.
 
Петър Дънов за слънцето
 
Да сравним думите на Учителя за Слънцето с тези на Хира Манек:
 

„Човек трябва да приема енергия от Слънцето за своя мозък, за дробовете, за стомаха и тялото си. в тази енергия е скрита разумността. Един час преди изгрева на Слънцето неговата енергия има психическо влияние върху клетките на тялото – обновява ги и създава нов импулс за работа у тях. Тогава слънчевите лъчи са най-активни, енергията – най-силна, а човекът е най-възприемчив към нея." 

Под влияние на Слънцето се събужда космическото съзнание в човека. Слънцето е живо, колективно същество с космическо съзнание. Когато това космическо Божествено съзнание у човека се събуди, Слънцето започва да мисли за него и тогава човекът е здрав и дълго живее. Мозъкът е като батерия и щом пълненето й със слънчева енергия става правилно, тя после я изпраща към всички части на тялото и тази енергия започва да лекува.
 
Първият лъч на Слънцето е нещо много мощно и красиво. Ако 10 пъти можеш да го хванеш през годината, то е достатъчно. Но за да го усетиш, не бива с нищо да отвличаш вниманието си. Този лъч трябва да влезе във вашето съзнание хармонично и тогава ще усетите една хармоничност и разположение”.
 
Техники за лечение със слънчева светлина по учителя Петър Дънов
 
Според Учителя, много от болестите се лекуват със слънчевата енергия. При това, доказано е, че всяка болест има определено време, когато се лекува. Някои болести се лекуват през май, други през юни, юли, изобщо през цялата година. Той говори, че в бъдеще, хората ще съзнаят, че слънцето е най-добрият лекар и  ще се започнат да лекуват само със слънчевите лъчи. Те ще знаят кои лъчи срещу какви болести и недъзи могат да се използуват. Единственият най-добър хирург, казва още Петър Дънов, е природата, слънчевите лъчи. Само те режат най-правилно - отрязват гнилото месо, без да закачат здравото.
 
Според него най-лековити са слънчевите лъчи сутрин от 8 до 9 часа. Към обяд лъчите са много силни и не действуват добре върху човешкия организъм. Ранните слънчеви лъчи действуват добре върху анемични хора.
 
Учителя Петър Дънов за лечението със слънчева светлина:
 
Иска ли човек разумно да използува енергиите на Слънцето, той трябва да излага гърба си на ранните слънчеви лъчи, още преди изгряването на Слънцето. Енергиите, които ще приеме по това време, се равняват на енергиите, които би приел, ако се излага цял ден на Слънцето. Даже и в облачно време можете да излизате преди изгряването на Слънцето и да концентрирате мисълта си по посока на изгряващото Слънце. Облаците пречат само да видите Слънцето, но неговите жизнени енергии минават през тях. Никаква външна сила не е в състояние да противодействува на слънчевите енергии.
 
 Ако имате екзема, ако ви падат косите, ако имате ревматизъм в ставите или пък някакви подутини в корема, ако сте богат, направете си тераса, изложена към слънцето и оградена със стъкла, хвърлете ризата си до пояса, легнете с главата на север, а краката на юг, изложете гърдите на слънце, като пазите главата, и стойте така половин час. После гърба - половин час, после пак гърдите половин час и така ще продължите, докато се изпотите хубаво. Ако направите 20-30 - 40 бани, всичко ще изчезне. Може да излагате на слънце цялото си тяло. Слънчевите бани ще правите сутрин от 8 до 10 часа. Ако тези бани произвеждат ефект върху гръбначния стълб, мозъка, дробовете, вие ще почувствувате ефекта и върху цялото тяло. Мозъкът е като батерия. Щом тази батерия започне да възприема, щом пълненето й със слънчева енергия става правилно, тя после я разпраща към всички части на тялото и тази енергия започва да лекува.
 
Колкото повече слънчева светлина приемете в себе си, толкова по-голяма мекота и магнетизъм ще се развие във вас.
 
Когато човек тури ръцете си с дланите срещу Слънцето, това може да стопли цялото тяло, понеже топлината на нервите минава по цялото тяло.
 
Излизайте всяка сутрин на слънце, като излагате гърба си най-напред на юг, после малко на север, малко на изток и постойте така един час от 7 до 8 часа сутринта.
 
 Отправете ума си към Господа и кажете: 
 

„Господи, просвети моя ум. Дай здраве на всички хора, а заедно с тях и на мене.” 

 
След това започнете да мислите върху най-хубавите неща, които знаете.
Направете този опит през цялата година. Ще видите, че 99% вашият опит ще бъде сполучлив. Доброто влияние на Слънцето върху човека подобрява състоянието на артериалната кръв. Слънцето повдига човешките мисли и чувства, с което и кръвта на човека се пречиства.
 
Учителят казва,че човек трябва да разговаря със светлината, а всички болести на ума произтичат от недоимък на светлина; на сърцето - от недюимък на топлина и всички болести на душата произтичат от недоимък на истина.
 

Юли ви дава благодат от слънчеви лъчи, които може да използвате и приложите лечение със слънчевата светлина. Очаквайте скоро и материал с българският слънцеяд  - Иван Стойчев, който продължава да практикува хранене и лечение със слънце и споделя пред нашия екип, че слънцето е отключило и други възможности пред неговото съзнание.

Таня Борисова
Таня Борисова
Таня Борисова е създател на сайта Портал12. Има дългогодишна практика като журналист и мениджър на медийна група в периода 2007-2016. Работи активно по утвърждаването на Портал12 като алтернативна медия с изконни принципи, ценности и цели за себепознание и чисто духовно развитие.

За запитвания и предложения за заснемане на интервюта с личности, отразяване на семинари, лекции и събития в сферата на себепоизнанието, здравето и духовното развитие, можете да пишете на: tanya@bgmedia.bg 
Драгомира Иванова
Драгомира Иванова
Драгомира Иванова е журналистка. Завършила е Българска филология в СУ „Св. Климент Охридски“. Пише статии в печатни и интернет издания, свързани с духовното развитие.  Вярва, че мисията ѝ е да е полезна с тях. Стреми се да развива духовното в себе си и да има хармонични отношения. В словото на Учителя Петър Дънов намира отговорите за живота.
Коментари 3
 • Николинка
  21.07.2019 г. 00:13
  Благодаря от все сърце!
 • Маргарита Бояджиева
  07.07.2019 г. 09:06
  :)
 • Атира
  03.07.2019 г. 18:21
  Благодаря!

Коментари:

Спонсори на Портал 12