Учителя: Пазете се от духовната гордост. Тя унижава живота

07.01.2020 г.
8979
Добавена от: Борислав Борисов
2 коментара

Учителя Беинса Дуно (Петър Дънов) казва по повод духовното развитие и рискът от поява на духовна гордост:Сега вие сте дошли до едно място, дето има опасност от спиране в живота ви. Тази опасност зависи от това, че у вас се явява една духовна гордост.

Аз забелязвам вече у учениците нещо такова. У тях има една особена идея, някои от тях даже искат да станат Учители. На крива посока сте. Да станеш Учител - това не е произведение на един живот.

И тъй, сега аз искам ученици образци! Искам вече между вас да се проявят образци! Някои могат да бъдат образци, но пазете се от духовната гордост. Тя унижава живота. Бъдете безпощадни към всяка една ваша погрешка.

Да ви говоря ли още? Ще се разсърди Слънцето, ако говоря повече.


из В Храма на Учителя - том 3
Борислав Борисов Борислав Борисов
Борислав Борисов е автор на текстови материали, видео репортажи и интервюта в Портал12. Работи в сферата на медиите от 2004-а година. Създател на едни от първите големи онлайн платформи в България. Роден в Търговище, завършил престижната Езикова гимназия в Ловеч, учил Аграрна икономика в Свищов, работил в редица страни на з...
Коментари: 2
 • Andromeda 27
  03.04.2020 г., 01:36 ч.
  0     0

  Извинете, а вие да сте чували, че в свещения български език прозвища и псевдоними не се изписват с пълен член? Апостола, Дякона, Майстора, Учителя... Бъдете здрава!

 • Тася Димитрова
  10.02.2020 г., 10:23 ч.
  0     0

  Извинете, да сте чували нещо за кратък и пълен член в свещения български език? УчителяТ каза...!!!!

Напиши коментар

Кирилизатор:

Снимки:
Максимален брой на снимки в един албум : 12
Ако качвате твърде големи снимки, изчакайте сървъра да ги обработи.
Потвърждавам, че съм човек
Публикувай

Спонсори на Портал12