Търси

Учителя: Не се смущавайте от болестите и недъзите в света

28.02.2020 г.
13252
Добавена от: Таня Борисова
Подкрепям Портал 12! Портал 12 е алтернативна медия. Подкрепете ни за повече материали, видео и лекции! Виж повече
„Таман страната ни ще се пооправи и светът ще тръгне на зле. Но ние тогаз вече ще сме на завет за онова, което иде… То ще трае наполовина на времето на Втората световна война…“
 
„Ходът на „кодираните събития“ не ще се промени. Предстои да осъзнаем отговорността си едни към други и към Земята. Новото хилядолетие ще е одухотворено. Духовността ще възкреси скъсаната връзка с Любовта.“
 

Слава Севрюква
 
Не случайно започнахме серията от лекции на Портал 12, именно със д-р Светла Балтова и това, което ни чертаят звездите за 2020 г. Досега всичко, което тя начерта през декември 2019 г е в ход  - кризи, разкрития, епидемии, изпитания на Духа.
 
Д-р Балтова направи ясен паралел с ключово време, когато планетите са се подреждали в този съвпад - гоненията на Богомилите и изтъкна, че идва времето на проявата на Духовността, но и на Изпитанията. Те от своя страна, следва да формират едно ново човешко съзнание, отхвърлило булото на съня и пулсиращо с епохата на времето, в което живее. Думите на пророчицата Слава Севрюкова звучат вече не като предсказания, а като настояще.
 
В тези дни на крайности - панически страх и тотално безхаберие става все по-важно оформянето на ядро от хора, които да насочват мислите си, молитвите си и съзнанието си в една посока - Добруването на Земята. 
 
Това не е първата страшна болест дошла при нас хората, за да ни събуди за едно по осъзнато и отговорно живеене за това как се храним, с какво се храним, от къде купувате храната си, какво правим за природата и хората около нас, как живеем като цяло.
 
Точно преди 100 години през 1918-1920 г. България и Европа е покосена от испанска болест,като жертвите в света са повече от 100 милиона, а в България - над 80 хиляди.
 
Тогава у нас живее и изнася лекции Учителят Петър Дънов. Тогава той лекува болните само с гореща вода и варени картофи.
 
Освен това, във време на войните е препоръчвал да се носят винаги, преписани на ръка Добрата молитва и Псалом 91, а за Завета на цветните лъчи на светлината казва, че ни е дал най-евтиния метод за лечение.
 

Така че, ние разполагаме с най-важните лекарства: Молитвата – лекарството на духа, музиката – лекарството на душата, Завета на светлината – лекарството на ума, любовта – лекарството на сърцето

От днес за три дни започва и общ молитвен наряд, в който могат да се включат всички, които желаят за излъчване на обща молитва за изцеление. А тя е тази, която ни свързва умствено и сърдечно помежду ни и дава обща велика сила.
 
Формули за ограждане:

Огради ни Господи , с великата броня на Божествения живот и Божествената Любов.
 
Фир-фюр-фен, Тау-би Аумен - Без страх и без тъмнина в Любов безгранична.
 
Светлина, Светлина, Светлина, Любов, Любов, Любов, Правда, Правда, Правда
При нужда повтаряйте формулата за да се оградите със светлина и положителни мисли.
 
И още от Учителя по темата:
Храненето представлява метод за лекуване. По-добър метод от него няма. Сега върлува испанската болест. Ако болният яде месо или друга тежкосмилаема храна, ще отиде на онзи свят. Като лек против тази болест аз препоръчвам да се пие гореща вода и да се ядат варени картофи, по три-четири най-много. И при висока температура не е опасно да се ядат варени картофи. Те намаляват температурата, действат благотворно върху мозъка, понеже съдържат мозъчен екстракт. Испанската болест се отразява вредно главно върху стомаха и белия дроб; разстройството на тези органи се отразява върху нервната система.  Приложете този лек и ще се уверите в неговото действие. Двата полюса, неделна беседа, 13.10.1918.
Когато върлуваше испанската болест и задигна шест милиона души из целия свят, попитаха ме как да се лекуват. Казах им, че не съм лекар, но според законите, които зная, да пият вряла вода и да ядат топли картофи и след седмица или десет дни кризата ще мине. Сега някои ще кажат: "Мислиш толкова ли сме глупави - да сме ядели картофи и пиели вода!" Не че сте глупави, но ви казвам един метод на лекуване. Направете опит. Нека кажат всички ония, които са опитали, какви бяха последствията. А лекарите какво правеха? - Туряха инжекции и повечето болни заминаха за онзи свят - за седемнадесет дена се поминаха хиляда и седемстотин души в София. И обясняваха: "А, имаше криза, усложнение и т.н." Казвам: тия хора трябваше да пият вряла вода и да ядат топли картофи. Пиенето на вряла вода също е инжекция, но отвътре, а не отвън; работата е да се знае къде да се постави. И сега, ако питате как ще се излекува България, казвам ви: вряла вода да пие и топли картофи да яде. Като казвам "вряла вода", трябва да знаете откъде да черпите водата. - Оттам, дето я пие оселът, защото той избира где има хубава вода. Ако употребявате вряла вода, тя ще внесе у вас онези елементи, че деветдесет процента от съвременните кризи, които разяждат обществото, ще изчезнат. А врялата вода и топлите картофи - това е живот в Любов и Мъдрост. Мировата любов, съборна беседа, 10.08.1919 г.
 

И така, не се смущавайте от болестите и недъзите в света. Не се безпокойте за света, нито за себе си. Какво ще стане със света, или с вас, не е ваша работа. Има кой да се грижи за това.


Който е създал света, Той се грижи за него. И най-голямото зло отстъпва пред Любовта. Преди години бях във Варна. Понеже не беше много студено, отоплявах се с мангал. Често внасях мангала в стаята си, не добре разгорял, но не се страхувах от газовете, които се отделяха при горенето. Приятелите, които ме посещаваха, се бояха от неразгорелия мангал и веднага си отиваха. Аз оставах сам и спокойно си работех, от никого не смущаван. Като виждах колко са страхливи хората, дойдох до заключението: Когато се смущаваш и безпокоиш от нещо, тури неразгорелия мангал пред себе си. Това, което те безпокои, ще се уплаши от мангала и ще излезе навън. Когато злото влезе във вас и усети миризмата на газовете от неразгорелия мангал, веднага ще излезе навън. Злото не устоява на отровните и задушливи газове. Доброто обаче, не само че устоява пред тях, но повече се стабилизира. Любовта парализира действието на всички отрови.

Обичай, люби и не се страхувай от нищо! Няма сила в света, която може да се противопостави на Любовта. Няма противоречие, което може да устои на Любовта. Тя е лек срещу всички болести, броня срещу всички отрови и злини. – Не може ли без противоречия, мъчнотии и злини в света? – Не може. 


Това е свят, през който неизбежно трябва да минете. Колкото по-смели и решителни сте, толкова по-добре за вас. Смелост е нужна на съвременните хора.
Новата присадка, съборна беседа, 5.09.1943 г.

Портал 12 благодари на Галина Герасимова за събраното и синтезирано слово по темата от Учителя
Таня Борисова
Таня Борисова
Таня Борисова е създател на сайта Портал12. Има дългогодишна практика като журналист и мениджър на медийна група в периода 2007-2016. Работи активно по утвърждаването на Портал12 като алтернативна медия с изконни принципи, ценности и цели за себепознание и чисто духовно развитие.

За запитвания и предложения за заснемане на интервюта с личности, отразяване на семинари, лекции и събития в сферата на себепоизнанието, здравето и духовното развитие, можете да пишете на: tanya@bgmedia.bg 

Спонсори на Портал 12