Търси

Учителя: Христос е абсолютната добродетел, която да бъде приложена в индивидуалния живот

25.12.2020 г.
3591
1
Добавена от: Таня Борисова
Подкрепям Портал 12! Портал 12 е алтернативна медия. Подкрепете ни за повече материали, видео и лекции! Виж повече
"Аз затова се родих и за това дойдох на този свят, да свидетелствувам Истината. Всеки, който е от Истината, слуша гласа ми.“ (Йоан 18:37)

Преди две хиляди години Христос дойде на Земята, но хората не Го познаха. Днес Го очакват пак да дойде по особен начин, но и да дойде, те пак няма да Го познаят. Христос вече е дошъл на Земята, Той е вътре в човека, но малцина Го познават. Те искат да Го видят отвън — велик и мощен. Те не подозират, че Христос се е скрил някъде дълбоко в човека и може да Го види само онзи, който е свързан с Него.

Сега ние искаме да видим Христа. Вие трябва да схващате Христос като възвишена, абсолютна добродетел, приложена във вашия индивидуален живот. Схващате ли го така, вие ще имате неговото велико присъствие в себе си.

Знаете ли какъв ще бъде тогава вашият живот?

Всички ще бъдете алхимици. Алхимикът е маг. Смъртта не може да го хване за гушата и да го души. Този маг е свободен от всякаква сиромашия и всякакви страдания. За него, който е в безсмъртието на живота, и най­-големите вълни са само едно приятно наслаждение. Като се качва над тия вълни, той може да си играе с тях, може да си играе и с ветровете, които ги донасят.

Този маг, човекът на добродетелта, като влезе в огъня, и с него си играе – огън не го гори. Огънят за него е само условие на чистене.


 
Таня Борисова
Таня Борисова
Таня Борисова е създател на сайта Портал12. Има дългогодишна практика като журналист и мениджър на медийна група в периода 2007-2016. Работи активно по утвърждаването на Портал12 като алтернативна медия с изконни принципи, ценности и цели за себепознание и чисто духовно развитие.

За запитвания и предложения за заснемане на интервюта с личности, отразяване на семинари, лекции и събития в сферата на себепоизнанието, здравето и духовното развитие, можете да пишете на: tanya@bgmedia.bg 
Коментари 1
  • Nik
    26.12.2020 г. 18:51
    Делата Божии, НБ , София, 23.2.1930г., Мария избра, НБ , София, 24.1.1926г.,

Коментари:

Спонсори на Портал 12