Търси

Учителя Беинса Дуно : Всяка болест е свързана с вътрешни духовни принципи

24.08.2018 г.
8168
Добавена от: Таня Борисова
Подкрепям Портал 12! Портал 12 е алтернативна медия. Подкрепете ни за повече материали, видео и лекции! Виж повече
Първопричините за болестите у човека изначално са заключени в неговата душа. Те търсят начин да подскажат на човек какво следва да поправи в живота си. Всяка болест е една възможност за израстване в пътя. Учителя Беинса Дуно (Петър Дънов) казва: 
Туй, което Бог говори чрез хората, чрез слънцето, чрез листата, чрез водата, не го слушате. То е пътят, по който да се освободите от всичките болезнени състояния. Направете опит на вашите деди и прадеди. Боли те ръката заради дядо ти. Ще изправиш погрешките на дядо ти. Някой път боли те кракът на дядо ти. Изправи погрешките на дядо си. Ти минаваш по този път на дядо ти. Дядо ти изкопал дупка, ти паднеш в нея. Посей едно семе в дупката, не хокай дядо си. Посей едно дърво в дупката, да израсте. Всичките погрешки са изкопани дупки, в които трябва да се турят най-хубавите плодни дървета. 
Често при Учителя са идвали болни и са го питали от какво са техните болежки и как да се излекуват. Всяка болест, той свързва с вътрешни, духовни принципи и там следва да търсим причината за всяко едно заболяване. Когато я намерим, ще възстановим равновесията и хармонията и ще оздравеем.

Учителя за Болестите и техните причини:
„Боли ме кракът.“ Аз зная защо го боли кракът. Много пъти Духът му е казвал: „Стани, помоли се, коленичи.“ Той не го е направил и затова го болят краката. Много пъти Духът му казвал: „Дай на този човек, на онзи.“ Той не дава. Ще го заболи кракът. Казва: „Обърни внимание на този човек.“ На някой сиромах човек да помогне. Той все отказва. Веднъж, два пъти – ще те заболят очите. „Послушай този човек.“ Ти не искаш да слушаш, ще те заболят ушите. 
Мразите някого – това е възможност да се разболеят гърдите ви.
Завиждате – стягат ви се гърдите от завист – има опсност да се разболее черният дроб.
Обичате да си угаждате много – стомахът ще се разболее.
Гневите се – ще дойде запичането.

 
 
Таня Борисова
Таня Борисова
Таня Борисова е създател на сайта Портал12. Има дългогодишна практика като журналист и мениджър на медийна група в периода 2007-2016. Работи активно по утвърждаването на Портал12 като алтернативна медия с изконни принципи, ценности и цели за себепознание и чисто духовно развитие.

За запитвания и предложения за заснемане на интервюта с личности, отразяване на семинари, лекции и събития в сферата на себепоизнанието, здравето и духовното развитие, можете да пишете на: tanya@bgmedia.bg 
Коментари 0

Коментари:

Спонсори на Портал 12