Учителя Беинса Дуно: Ученикът трябва да познава света, но трябва да живее в Духа

16.05.2020 г.
6870
Добавена от: Портал12
От хиляди години имам ученици, които само цъфтят. Но в тази епоха очаквам от Моите ученици Плод, защото времето на цъфтенето отдавна отмина. Плодът символизира Новото разбиране, Новото одухотворяване и Новото осмисляне.

Знанието, което ви давам, е Път към вашата собствена Душа. Вашата Душа е Моят Дом. Там се намира тайната стаичка, която е мястото на общуване. В тайната си стаичка ученикът е извън света.

Ученикът трябва да познава света, но трябва да живее в Духа - защото само този, който живее в Духа, може да помага на света.

Ученикът е необикновено същество. Той е Скъпоценен камък в своята среда. Този Скъпоценен камък се образува от Силата на Любовта. Той свети в Душите и всички хора разбират и казват: "Това е ученикът!"

Когато ученикът е концентриран той акумулира енергия за своите Висши цели. 

В Смирението Душите се срещат
В Любовта Душите се сливат
В Мъдростта Душите стават Синове на Светлината

Учителя
Свързани публикации

06.10.2018 г.
10366

Константин Златев: "Призвание към народа ми" на Учителя Беинса Дуно посочва мисията на българите и славяните (ВИДЕО)

Призив от света на Божественото. Място и време. Преди 120 години, на 8 октомври 1898 година, в салона на Читалище “Светлина”във Варна, един неизвестен на обществеността млад българин, изнася беседа пред Благотворителното дружество “Майка”, по-късно преименувано на “Милосърдие”.
17.09.2018 г.
8388

Константин Златев: Ученикът е същество приело принципите на Бога, вложени в Света (ВИДЕО+ПЪЛЕН ТЕКСТ)

Представяме ви интервю с Константин Златев по темата за пътя на развитие при окултните ученици - отговорности, задачи, рискове, цели. Какво е да бъдеш духовен ученик? Какви са връзките между свободната воля, прилагането на натрупаното познание и връзката с духовните учители, специалните изпитания, рисковете на егото и още вижте във видеото и интервюто
21.09.2017 г.
7360

Константин Златев: Днес последователите на Учителя имат свещен дълг да продължат започнатото от него (ВИДЕО)

Днес последователите на Учителя Беинса Дуно имат за свой свещен дълг да продължат започнатото от него. Да направят завещаното им съкровище достояние на всички народи, на всеки земен човек. И нека бъдат уверени, че в това достойно начинание никога няма да бъдат сами.
01.05.2020 г.
3010

Константин Златев: Работа - това е да отдаваш целия си потенциал за триумфа на Божието дело (ВИДЕО)

Работа” в лексиката на Учителя Беинса Дуно означава да вършим всичко така, сякаш е за Бога – по най-подходящия възможен начин, отдавайки най-доброто от себе си. Да работиш в този смисъл е тъждествено да отдаваш целия си потенциал за триумфа на Божието дело – за самия теб, за цялото човечество и за планетата Земя.
29.04.2017 г.
5181

Елеазар Хараш: Ако критикуваме, ние съдим Бога в човека

Човек, следвайки Учението на Беинса Дуно, върви по пътя на Любовта, Мъдростта, Истината. Следва ги. Любовта ти дава живот, Мъдростта – светлина, Истината те дарява със свобода. Затова Учението е универсално и това е нашата свещена троица – Любов, Мъдрост, Истина

Спонсори на Портал12