Търси

Учителя Беинса Дуно: Ученикът трябва да мине през съмненията за да дойде прозрението

30.11.2020 г.
3952
Подкрепям Портал 12! Портал 12 е алтернативна медия. Подкрепете ни за повече материали, видео и лекции! Виж повече
Само чистият прекрачва портите на Висшето знание! Ученикът трябва да бъде чист. - Чист всякога! Няма по-велико нещо от чистотата в света!

Когато Учителят учи ученика, последният не трябва нищо да Му иска, а само да Го слуша и разбира правилно. Има си точно определено време, когато Учителят ще даде нещо на ученика.

Ученикът, който е получил много от Учителя, може да Му се отплати само с Любовта си към Бога.

Ученикът трябва да мине през съмненията. Тя е една област, която той трябва да премине, и да я мине до край. Там той ще се намери в една северно-полярна нощ - дълга нощ. Но той трябва да разбира закона: трябва да я прекара, за да излезе пак на светлия ден. И да се крепи през всичкото време. След като премине през този период на мрак, ще дойде прозрението - светлият ден на Посвещението!

Съмнението е една задача на ученика, която той трябва да реши правилно. Първият изпит, на който ученикът се поставя сам, е съмнението. За туй той трябва сам да прекара нощта на съмнението и сам да го победи.

Щом ученикът се определи да тръгне в Пътя, ще се явят големи мъчнотии, които биха могли да го спънат. Той не трябва да се смущава от тях. Това са посторонни неща него; той трябва да върви все напред!

Учителят на всички ще даде точно толкова, колкото е определено по Божествената правда за тях. Никому по-малко. Но Учителят е свободен да даде някому повече.

Ученикът не е длъжен да дава отчет на хората. Той преди да постъпи тъй или инак, трябва да се съобразява с Божиите закони и наредби.

Ученикът почва работата от там: как седи работата му пред Бога, а не пред хората и общественото мнение. Това е истинският морал в живота на ученика. Морал - това е Любовта на ученика към Бога. Няма друг морал.

Когато някои божествени благословения се спират, причината лежи в ученика, а не в Бога. Бог е отредил благословение за всички.

Ученикът трябва да плаче, когато никой не го вижда. Тогава плачът е благословен. За човешки работи ученикът може да плаче пред другите, но когато плаче за нещо Божествено, той плаче насаме.

Издържай всичко заради Любовта, докато я придобиеш. Дойде ли тя, ще получиш търпението. Само Любовта учи хората на послушание. Новото послушание е послушание от Любов!.

"Който Ме люби, ще упази моите заповеди."
Това е възможно само при Любовта. А след това иде дарът:
"И Аз ще бъда с вас до скончението на века."

Когато ученикът възприема Любовта от Учителя, той има послушание, за да се посади Любовта в него. А учи, за да възрастне тя в него.

Учителя Беинса Дуно.
 

Препоръчани книги:

Свързани публикации

Константин Златев: "Призвание към народа ми" на Учителя Беинса Дуно посочва мисията на българите и славяните (ВИДЕО)
06.10.2018 г.
7084
1

Константин Златев: "Призвание към народа ми" на Учителя Беинса Дуно посочва мисията на българите и славяните (ВИДЕО)

Призив от света на Божественото. Място и време. Преди 120 години, на 8 октомври 1898 година, в салона на Читалище “Светлина”във Варна, един неизвестен на обществеността млад българин, изнася беседа пред Благотворителното дружество “Майка”, по-късно преименувано на “Милосърдие”.
Виж повече
Константин Златев: Ученикът е същество приело принципите на Бога, вложени в Света (ВИДЕО+ПЪЛЕН ТЕКСТ)
17.09.2018 г.
4299

Константин Златев: Ученикът е същество приело принципите на Бога, вложени в Света (ВИДЕО+ПЪЛЕН ТЕКСТ)

Представяме ви интервю с Константин Златев по темата за пътя на развитие при окултните ученици - отговорности, задачи, рискове, цели. Какво е да бъдеш духовен ученик? Какви са връзките между свободната воля, прилагането на натрупаното познание и връзката с духовните учители, специалните изпитания, рисковете на егото и още вижте във видеото и интервюто
Виж повече
Промяна - Константин Златев
27.11.2020 г.
4522

Промяната е в Ход. Изпитанията подлагат на проверка нашия духовен ръст (ВИДЕО)

В тази епоха, която без всякакво съмнение е съдбоносна и за човечеството и за планетата, промяната е в Ход. Тя засяга всички области на човешкия живот. Никой не може да потвърди, че сме в застой или, че нещата не се развиват. Те са толкова динамични, толкова забързани - това ускорените или съкратени времена, в които пише и в Библията - Свещеното Писание на Християнството.
Виж повече
Коментари 0

За да коментирате, е нужно да влезете

Спонсори на Портал 12