Търси

Учителя Беинса Дуно: Страданието е почва, върху която Любовта расте

23.03.2019 г.
4258
Добавена от: Борислав Борисов
Подкрепям Портал 12! Портал 12 е алтернативна медия. Подкрепете ни за повече материали, видео и лекции! Виж повече
Царството Божие се благоветствува чрез страданията. Аз изнасям тази истина за пробудените души. Тя не е за всички хора.

Страданията винаги обновяват човека. Най-ценното нещо на човека е неговият характер, минал през огъня на изпитанията. Стремежът към благородното винаги е свързан със страдания. Радостта е плод, който може да зрее само върху дървото на скръбта.
Господ казва: "Опитайте Ме във всички скърби, във всички най-големи противоречия и когато никой не може да ви помогне, Аз ще ви помогна. Вие ще Ме прославите и ще познаете, че Аз направлявам."
До тогава, докато се тревожите, докато искате само радости, вие не можете да разберете дълбокия смисъл на живота. Страданието учи човека и буди неговата мисъл. Само чрез страданията той познава силата, знанието, благостта и милосърдието на Бога. 

Единственото място, където можем да чуем Тихия глас на Бога, това е областта на скръбта и страданието, но не на външните страдания, които всички виждат, а на вътрешната тъга, която човек изпитва при съзнаване на своите погрешки. Това наричаме ние морално страдание.
Изпитанията са условия за познаване на себе си и на своите ближни. Бог ви изпитва чрез децата ви, чрез жена ви, чрез всички ваши близки. Най-малкото вътрешно смущение показва, че още не сте готови да възприемете Новото.

Чрез страданията Природата предупреждава човека да бъде внимателен. От страданията човек може да се освободи чрез Чистота.
-
из лекции на Учителя Петър Дънов (Беинса Дуно)
 
Борислав Борисов
Борислав Борисов
Борислав Борисов е автор на текстови материали, видео репортажи и интервюта в Портал12. Работи в сферата на медиите от 2004-а година. Създател на едни от първите големи новинарски онлайн платформи в България, сега собственост на водещи медийни групи.

Роден в Търговище, завършил престижната Езикова гимназия в Ловеч, учил Аграрна икономика в Свищов, работил в редица страни на запад и у нас, главно в сферата на агробизнеса, медиите и сигурността ( анализатор в B2 Security - продоволствена сигурност, противодействие трафика на хора, регионално развитие и политики на Балканите, антитероризъм), основател на Асоциация на българските села.

Борислав Борисов е последовател на духовните и езотерични учения от 19-и век, като сред любимите му автори са Морис Метерлинк, Рудолф Щайнер, Райнер Мария Рилке и др.  Отдаден на изучаването и въвеждането в потънкостите в Учението на Учителя Беинса Дуно (Петър Дънов), както и на школите на Брат Михаил - Омраам (Михаил Иванов) и Елеазар Хараш.

Изследовател на алтернативните методи в психологията, парапсихологията и квантовата медицина.  За контакти: borislav@portal12.bg 
Коментари 0

Коментари:

Спонсори на Портал 12