Учителя Беинса Дуно: Страданието е почва, върху която Любовта расте

23.03.2019 г.
7962
Добавена от: Борислав Борисов
Царството Божие се благоветствува чрез страданията. Аз изнасям тази истина за пробудените души. Тя не е за всички хора.

Страданията винаги обновяват човека. Най-ценното нещо на човека е неговият характер, минал през огъня на изпитанията. Стремежът към благородното винаги е свързан със страдания. Радостта е плод, който може да зрее само върху дървото на скръбта.
Господ казва: "Опитайте Ме във всички скърби, във всички най-големи противоречия и когато никой не може да ви помогне, Аз ще ви помогна. Вие ще Ме прославите и ще познаете, че Аз направлявам."
До тогава, докато се тревожите, докато искате само радости, вие не можете да разберете дълбокия смисъл на живота. Страданието учи човека и буди неговата мисъл. Само чрез страданията той познава силата, знанието, благостта и милосърдието на Бога. 

Единственото място, където можем да чуем Тихия глас на Бога, това е областта на скръбта и страданието, но не на външните страдания, които всички виждат, а на вътрешната тъга, която човек изпитва при съзнаване на своите погрешки. Това наричаме ние морално страдание.
Изпитанията са условия за познаване на себе си и на своите ближни. Бог ви изпитва чрез децата ви, чрез жена ви, чрез всички ваши близки. Най-малкото вътрешно смущение показва, че още не сте готови да възприемете Новото.

Чрез страданията Природата предупреждава човека да бъде внимателен. От страданията човек може да се освободи чрез Чистота.
-
из лекции на Учителя Петър Дънов (Беинса Дуно)
 
Борислав Борисов Борислав Борисов
Борислав Борисов е автор на текстови материали, видео репортажи и интервюта в Портал12. Работи в сферата на медиите от 2004-а година. Създател на едни от първите големи онлайн платформи в България. Роден в Търговище, завършил престижната Езикова гимназия в Ловеч, учил Аграрна икономика в Свищов, работил в редица страни на з...
Все още няма коментари. Бъди първият, който ще напише коментар!

Напиши коментар

Кирилизатор:

Снимки:
Максимален брой на снимки в един албум : 12
Ако качвате твърде големи снимки, изчакайте сървъра да ги обработи.
Потвърждавам, че съм човек
Публикувай