Учителя Беинса Дуно: Никакви компромиси не се позволяват в новия живот!

27.12.2019 г.
18172
Днес 27-и Декември, отбелязваме 75 години от заминаването на Учителя Беинса Дуно (Петър Дънов) от този свят. По този повод ще споделим избрано Слово от Учението на Всемировия Учител.
 

Никакви компромиси не се позволяват в новия живот!

"Запечатал е", Седемте Рилски езера, 08.08.1931г.

В този живот за мене няма компромис!  Или вярващ, или невярващ; или сит, или гладен; средна линия няма. 

"Прави правете Неговите пътеки!" София, 02.04.1922г.

Много пъти ние правим компромис, с който изгубваме идеала си.

"Разумните ще разберат" , 04.02.1934г.

Не може да правиш компромис със злото.

"Красиви движения", МОК, 01.09.1939 г.

Първото нещо: онова, което искаш да направиш, трябва да е ясно определено и да не правиш никакъв компромис нито с външния свят, нито със себе си.

"Трите закона", 27.03.1940г.

Странен е бил Христос, особен човек е той: не прави никакъв компромис с никого, а говори само истината и изисква само нея.

"Братя и сестри на Христа", 19.10.1921г.

В нашето яйце обаче не трябва да има никакви нечистотии, никакъв компромис, за да имаме светло бъдеще.

"Светило на тялото" , 11.05.1919г.

Ние не бива да правим компромис със злото и доброто, а следва да бъдем или на страната на доброто или на страната на злото.

"из протоколи на Веригата, 1912г. - Велико Търново"

Когато съзнанието на някой човек е будно, около него се забелязва мека, приятна светлина с елипсовидна форма. В горната част на тази елипса, гдето е мястото на главата, на мозъка на човека, светлината там е по-ярка, по-силна. При по-напредналите хора светлината на тази елипса е по-ярка не само на мястото, където е мозъкът, но и в центъра на елипсата. При най-напредналите същества светлината на елипсата е навсякъде еднакво силна. Такива същества са устойчиви, положителни в себе си – те не правят никакви компромиси в своя живот.

"Трите състояния", 29.11.1925г.По Духовния път има една граница, която компромисът никога не бива да пресича. 
С Божественото не можем да правим компромиси! 
Борислав Борисов Борислав Борисов
Борислав Борисов е автор на текстови материали, видео репортажи и интервюта в Портал12. Работи в сферата на медиите от 2004-а година. Създател на едни от първите големи онлайн платформи в България. Роден в Търговище, завършил престижната Езикова гимназия в Ловеч, учил Аграрна икономика в Свищов, работил в редица страни на з...
Таня Борисова Таня Борисова
Таня Борисова е създател на онлайн платформата Портал12. Автор на множество текстове и видео материали по темите за личностното израстване, духовното развитие и призванието на човек. "Портал12 е израз на нашата вяра в личната и колективна отговорност за важната роля на България в развитието на нов тип мислене през след...

Свързани публикации

06.10.2018 г.
10366

Константин Златев: "Призвание към народа ми" на Учителя Беинса Дуно посочва мисията на българите и славяните (ВИДЕО)

Призив от света на Божественото. Място и време. Преди 120 години, на 8 октомври 1898 година, в салона на Читалище “Светлина”във Варна, един неизвестен на обществеността млад българин, изнася беседа пред Благотворителното дружество “Майка”, по-късно преименувано на “Милосърдие”.
27.12.2019 г.
19343

Учителят Беинса Дуно съзнателно напуска Земята на 27.12.1944 (ВИДЕО)

Учителят Беинса Дуно завършва своят земен път на 27 декември 1944 година. Смъртта на Учителя Беинса Дуно е равносилна на саможертва, на духовен подвиг, нямаш равен на себе си. Тази негова саможертва за българския народ е достатъчно основание, той да получи своето трето посвещение.
24.09.2019 г.
2983

Константин Златев: Учителят се проявява в сърцето и душата на всяка пробудена душа (ВИДЕО)

Присъствието на Учителя Петър Дънов, известен със своето духовно име Беинса Дуно и своята планетарна мисия бихме могли да потърсим в три основни направления. Те са свързани помежду си в хармонично единство, но все пак всяко едно от тях притежава специфични характеристики, които ни дават основание да ги разгледаме поотделно.
28.10.2019 г.
6750

Учителя Беинса Дуно: В страданието е дълбокият смисъл на живота

Най-високото проявление на Любовта е страданието. Който не е разбрал смисъла на страданието, той е още животно, микроб, който ще се преражда много, и обратното, оня, който е разбрал смисъла на страданието, той се е родил, той е човек. 
08.10.2018 г.
40224

Призванието на Учителя Беинса Дуно към българския народ е слязло Слово от Духа

Днес 8-и Октомври се навършват 120 години от "Призвание към народа ми" на Учителя Беинса Дуно (Първия Старец) или познат още със светското си име Петър Дънов. Това е един изключителен текст - директно послание от най-висшите духовни йерархии - слязъл чрез Духа
23.03.2019 г.
8020

Учителя Беинса Дуно: Страданието е почва, върху която Любовта расте

Страданията винаги обновяват човека. Най-ценното нещо на човека е неговият характер, минал през огъня на изпитанията. Стремежът към благородното винаги е свързан със страдания. Радостта е плод, който може да зрее само върху дървото на скръбта.
24.08.2018 г.
16272

Учителя Беинса Дуно : Всяка болест е свързана с вътрешни духовни принципи

Първопричините за болестите у човека изначално са заключени в неговата душа. Те търсят начин да подскажат на човек какво следва да поправи в живота си. Всяка болест е една възможност за израстване в пътя. 

Спонсори на Портал12