Търси

Ученички от Езикова гимназия Ловеч откриват безплатна трапезария за бедни!

03.04.2016 г.
1711
1
Подкрепям Портал 12! Портал 12 е алтернативна медия. Подкрепете ни за повече материали, видео и лекции! Виж повече
Поредният добър пример за адекватно мислене на подрастващите и реално социално-отговорно отношение демоснтрираха три ученички от Езикова гимназия - Ловеч

Петя Събчева, Роберта Гуевска и Мария Стефанова, ученички в 10 клас в Гимназията за чужди езици "Екзарх Йосиф Първи" в Ловеч, предстои да открият в родния си град Троян безплатна трапезария за социално слаби жители на общината. 

Те разказаха пред БТА, че идеята се е развила, след като самите те започнали да помагат в трапезарията за бедни към Ловчанска митрополия. 

"Посещаваме кръжок по религия и от там попаднахме в трапезарията в Ловеч. Много ни хареса. Вече половин година ходим по веднъж месечно да помагаме и това ни доставя удоволствие и удовлетворение. Затова решихме да направим такава трапезария и в Троян, да запалим хората на нашата възраст и всички троянци по тази благотворителна инициатива. Да им покажем, че доброто все още го има, че добри хора има зад всеки ъгъл. Колкото повече напредваме с осъществяването й, толкова повече се убеждаваме в тази идея", заяви Петя Събчева.

За трапезарията в Троян момичетата са получили благословията на Ловчанския митрополит Гавриил, както и на отец Марин, председател на църковното настоятелство на храма "Света Параскева" в Троян. От там са предоставили и две помещения за благотворителната кауза, които вече се ремонтират.

Откликнали са много спонсори, подкрепят ги и хора от чужбина. Вече е осигурено част от оборудването, както и основните хранителни продукти.

Момичетата набират и доброволци, които ще приготвят храната в трапезарията. Тя ще работи всеки ден и ще осигурява безплатна храна за 20 крайно нуждаещи се.

Петя, Роберта и Мария са си поставили за цел кухнята за бедни да отвори врати на 17 април.

Свързани публикации

Ловеч - Башбунар
27.03.2016 г.
3804
5

Дарител инициира голямо залесяване и почистване на парк Стратеш в Ловеч

Дарението включва няколкостотин храста, 200 хибискуса, 200 туи, 60 кедара, 50 липи, 15 дървета гинко билоба, които са уникално красиви и около 70 храста люляци
Виж повече
Коментари 1
  • Лидия Георгиева
    04.04.2016 г. 12:55
    Страхотна инициатива на младите хора!

Коментари:

Спонсори на Портал 12