Търси

Учени заговориха за антигравитационни свръх-бързи пътувания в звездните купове

09.01.2016 г.
2288
Подкрепям Портал 12! Портал 12 е алтернативна медия. Подкрепете ни за повече материали, видео и лекции! Виж повече
Напреднали извънземни цивилизации биха могли да живеят в Кълбовидните Звездни купове. Това съобщиха тази седмица учени от Харвардския център по астро физика. 

Според последните научни анализи и проучвания, именно в гъстите звездни купове има най-голяма вероятност от съществуване на изънземни форми на живот. Тези райони съставляват огромни групи от милиони звезди в район, който е отдалечен само на 100 светлинни години от Земята. Клъстерите датират от началото на живота на Млечния път - преди близо 10 милиарда години. (За сравнение, Вселената е приблизително 13.7 милиарда година стара.).

До скоро учените смятаха, че условията за развитие на живот в гъстите звездни купове са доста тежки, но те изхождаха от гледната точка на устройство на Слънчевата система. Новите данни, с които астрофизиците разполагат през последните години обаче, хвърлят нова светлина върху разглеждането на алтернативни теории, за които се очертават по-логични обяснения.

Наличието на стари звезди в тези купуве, предполага наличието и на стари планети, категорични са учените. Според тях в този район са съществували условия за развитие на живот в порядъка на около 3,5 млрд. години, което е достатъчно за развитие на еволюционни форми.

Според данни от най-новите изследвания, близостта на много звезди до планетите в звездните купове ги правят относително нестабилни, но за сметка на това отварят реални възможности за антигравитационни свръх-бързи пътувания през пространството.
Коментари 0

За да коментирате, е нужно да влезете

Спонсори на Портал 12