Търси

Учени потулват информация около мистериозен радиосигнал прихванат от съзвездието Херкулес

01.09.2016 г.
4732
Подкрепям Портал 12! Портал 12 е алтернативна медия. Подкрепете ни за повече материали, видео и лекции! Виж повече
Мистериозен радиосигнал открит миналата година предизвика през последните седмици сред научните среди в Европа и САЩ редица предположения, че напреднала извънземна цивилизация излъчва сигнали от сравнително близка планета, но данните се прикриват.

През май 2015 г., астрономите в обсерваториите в САЩ и Европа получават изключително силен интензитет от радио вълни, идващи от посока на звездата HD 164595, която се намира на около 94 светлинни години от Земята в съзвездието Херкулес. Сигналът продължава няколко секунди и достига максимална мощност от около 750 millijansky, което е доста силно според радиоастрономическите стандарти (1 Jansky равнява на 10-26 вата на квадратен метър/Hz). 

Учените oт института SETI, чиято мисия е да се търсят признаци на извънземен разум, са насочили своите апаратури в Западна Вирджиния към HD 164595  за да сканират за сигнали. "Там нямаше нищо", казва Дан Вертимър, астроном от SETI. Той потвърждава обаче, че получените сигнали, макар и еднократно са изключително силни и сякаш някой е натиоснал "бутон за предаване на радио сигнал". Той обяснява, че Земята като цяло е силно радио-замърсена и отличаването на радио сигнали от извънземни цивилизации е наистина много трудно.

Радиотелескопите на нашата планета трябва да се борят със сателити, електропроводи и излъчванията от мобилните телефони, които всички взети заедно излъчват радиовълни, които могат да смажат космическите сигнали. 

Странно съвпадение обаче в случая от миналата година е, че в космическа обсерватория в Квказките планини на Русия, също са уловени силни радио сигнали на честота около 11 гигахерца. Всичко около случая обаче е засекретено.

Свързани публикации

антигравитация
13.01.2016 г.
38074
35

Кубрат Томов си отиде без научните среди да приемат откритието му за преодоляване на гравитацията

В последните месеци от земния си път Кубрат Томов живееше в социална изолация и финансово изнемогване. Благодарение на малкото му останали истински приятели той издава последните си книги
Виж повече
Космос - извънземни - енергии - Луна - Едгар Мичъл
06.02.2016 г.
2398
1

Едгар Мичъл почина ден преди юбилейните 45 години от кацането му на Луната

В различни свои изказвания Мичъл многократно е заявявал, че извънземни са посещавали Земята. Според него извънземните интензивно посещават Земята през последните 60 години, но това усилено се прикрива от водещите световни правителства.
Виж повече
Ванга - Рупите
24.03.2016 г.
13240
2

Ванга и извънземните цивилизации (СПИСЪК С ЦИТАТИ)

От 26-то ниво имаш право на прек контакт със Създателя. А от 33-то ниво можеш, ако искаш, да се слееш с Него. Така Създателят, колкото по-старее, толкова по-млад става, казва Ванга приживе
Виж повече
извънземни
03.05.2016 г.
3953

Артефакти доказват, че маите са общували с извънземни (ВИДЕО)

Артефактите са близо 6000 на брой, някои от тях имат злато и инкрустирани скъпоценни камъни. Находките с изображения на извънземни и странни летателни апарати са на непознат език и все още не са дешифрирани.
Виж повече
Тимен Тимев © Портал 12
23.05.2016 г.
10053
5

Тимен Тимев - Интервю за човешкия мозък, черните дупки, устройството на Вселената и извънземните (ВИДЕО - Част 1)

В интервюто засягаме темите за фатализма във Вселената, както и устройството на време-пространството през призмата на човешките възприятия. Д-р Тимев говори в детайли за енергиите в Космоса, квантовата механика икакво е породило зараждането на Вселената
Виж повече
извънземни
31.05.2016 г.
1669
2

Очаква се Обама и Камерън да разсекретят информация за извънземни в началото на Ноември

Преди няколко месеца Хилари Клинтън заяви в американско предаване, че е готова да даде прозрачност на информация за извънземни. Ключовият въпрос е как ще бъде поднесена тази информация и дали няма да бъде използвана като повод за глобални манипулации.
Виж повече
Коментари 0

Коментари:

Спонсори на Портал 12