Учени обявиха, че Сфинксът се е появил 8000 до 12000 години преди Хеопсовата пирамида

25.10.2018 г.
13379
Добавена от: Таня Борисова
Японски учени обявиха, че Сфинксът се е появил 8000 години преди Хеопсовата пирамида. Учените са изследвали с ехолот Сфинкса и Хеопсовата пирамида. Камъните при Сфинксът, са от по-ранна епоха, смятат от екипа на японския професор Йошимури. Според хидроложки изследвания Сфинксът е съществувал 8000 години преди да бъде построена Хеопсовата пирамида. Британски екип от своя страна е потвърдил заключенията на японските учени. Според британците Сфинксът дори предхожда пирамидите с около 12 000 години.

Според тях построяването на Сфинкса може да бъде датирано около Потопа, описан в Библията. През 1989 г. отново учени от Япония са намерили под една от лапите на Сфинкса тунел. Тунелът водел до гробница, но не е бил изследван. Засега властите в Египет отказват да дадат разрешение тунелът да бъде проучен.
Таня Борисова Таня Борисова
Таня Борисова е създател на онлайн платформата Портал12. Автор на множество текстове и видео материали по темите за личностното израстване, духовното развитие и призванието на човек. "Портал12 е израз на нашата вяра в личната и колективна отговорност за важната роля на България в развитието на нов тип мислене през след...
Все още няма коментари. Бъди първият, който ще напише коментар!

Напиши коментар

Кирилизатор:

Снимки:
Максимален брой на снимки в един албум : 12
Ако качвате твърде големи снимки, изчакайте сървъра да ги обработи.
Потвърждавам, че съм човек
Публикувай

Спонсори на Портал12