Търси

Учени обявиха, че Сфинксът се е появил 8000 до 12000 години преди Хеопсовата пирамида

25.10.2018 г.
7432
Добавена от: Таня Борисова
Подкрепям Портал 12! Портал 12 е алтернативна медия. Подкрепете ни за повече материали, видео и лекции! Виж повече
Японски учени обявиха, че Сфинксът се е появил 8000 години преди Хеопсовата пирамида. Учените са изследвали с ехолот Сфинкса и Хеопсовата пирамида. Камъните при Сфинксът, са от по-ранна епоха, смятат от екипа на японския професор Йошимури. Според хидроложки изследвания Сфинксът е съществувал 8000 години преди да бъде построена Хеопсовата пирамида. Британски екип от своя страна е потвърдил заключенията на японските учени. Според британците Сфинксът дори предхожда пирамидите с около 12 000 години.

Според тях построяването на Сфинкса може да бъде датирано около Потопа, описан в Библията. През 1989 г. отново учени от Япония са намерили под една от лапите на Сфинкса тунел. Тунелът водел до гробница, но не е бил изследван. Засега властите в Египет отказват да дадат разрешение тунелът да бъде проучен.
Таня Борисова
Таня Борисова
Таня Борисова е създател на сайта Портал12. Има дългогодишна практика като журналист и мениджър на медийна група в периода 2007-2016. Работи активно по утвърждаването на Портал12 като алтернативна медия с изконни принципи, ценности и цели за себепознание и чисто духовно развитие.

За запитвания и предложения за заснемане на интервюта с личности, отразяване на семинари, лекции и събития в сферата на себепоизнанието, здравето и духовното развитие, можете да пишете на: tanya@bgmedia.bg 
Коментари 0

Коментари:

Спонсори на Портал 12