Търси

Учени и езотерици обсъждат връзката между Рудолф Щайнер и Беинса Дуно на форум във Варна

02.04.2016 г.
3217
Подкрепям Портал 12! Портал 12 е алтернативна медия. Подкрепете ни за повече материали, видео и лекции! Виж повече
Учени и езотерици обсъждат връзката между Рудолф Щайнер и Беинса Дуно на форум във Варна, който се провежда в хотел Черно море. Събитието е двудневно и ще продължи в неделния ден, съобщи репортер на Портал12. В дискусиите със свои лекции участват проф. Дамян Попхристов, Сава Василев, Георги Акабалиев, Мартин Атанасов.

Събитието, което събра днес заедно привърженици на двете духовно-научни учения - Антропософията на Щайнер и Дъновизмът на Учителя Беинса Дуно, протече при силен интерес и бурни дискусии, особено покрай темата за духовните предшественици на нашето време и ролята на богомилите за развитието на Европа.

Рудолф Щайнер и Беинса Дуно създават своите духовно-научни философии почти в един и същ период от време - в началото на 19-и век, когато хората на Планетата са се нуждаели от радикални реформи в разбирането на Живота и Вселената.

Днес и двете учения се радват на много силен интерес от страна на стотици хиляди последователи, но и при двете се наблюдава сериозен риск и редица примери за съществени отклонения от автентичните форми на тези учения. Антропософията на Рудолф Щайнер днес има стабилни основи в Западна Европа и особено Германия, но в големи групи от последователите му се забелязват съществени концептуални отклонения, особено в сферата на биодинамичното земеделие, астрологията и възпитанието на децата. Аналогични просеци има и в не малка част от последователите на Учителя Беинса Дуно (Петър Дънов), които не развиват учението чрез дела и полезни духовни пратики, а наблягат на теоритичните и чисто пазарно ориентирани дейности (продажби на книги, платени услуги и т.н.).

Истинско предизвикателство пред българите днес, които познават в дълбочина безценните учения на Беинса Дуно и Рудолф Щайнер е да преоткрият автентичните послания в тях и да съумеят да ги приложат в полезни практики в ежедневието си. 
Коментари 0

Коментари:

Спонсори на Портал 12