Търси

Учени: Млечният път може да се окаже 'галактическа транспортна система' (ВИДЕО)

20.06.2016 г.
2430
Подкрепям Портал 12! Портал 12 е алтернативна медия. Подкрепете ни за повече материали, видео и лекции! Виж повече
Въз основа на най-новите данни и теории нашата галактика може да се окаже огромна черна дупка (или пространство-времеви тунел) И, ако това е така, то би било теория за "стабилна и плавателна черна дупка." Това е хипотезата, представена в проучване, публикувано от учени по физика от SISSA в Триест, Италия. Новата теория е в резултат от сътрудничеството между индийски, италиански и американски изследователи, които години наред изследват и преосмислят тъмната материя в Космоса.

"Ако ние комбинираме карта на тъмната материя в Млечния път с най-новия модел на Големия взрив (Big Bang) можем съвсем логично да предположим съществуването на пространство-времеви тунели. Това, което получаваме като аналитична информация от проведени симулации е, че нашата галактика наистина може да съдържа един от тези тунели , и че в тунела дори може да бъде размера на самата галактика. Но има и още.. ", обяснява Паоло Салучи, астрофизик от Международната школа за академични изследвания (SISSA) на Триест и експерт по тъмна материя. "Бихме могли дори да пътуваме през този тунел, тъй като въз основа на нашите изчисления, тази структура може да бъде плавателна. 

Въпреки, че пространство-времевите тунели (или червееви дупки или Айнщайн-Пенроуз мостове) едва наскоро придобиха голяма популярност сред обществеността, то тази теория е изучавана от астрофизиците дълги години и е твърде допустима.

Астрофизиците не са категорични, че нашата галактика определено е дупка, а просто, че според теоретични модели, тази хипотеза е възможна.Учените в момента си поставят за цел да сравнят две галактики и Магелановия облак, за да си обяснят дали наистина тази теория може да бъде по-скоро потвърдена.

За да достигнат до своите заключения астрофизиците са комбинирали уравненията на общата теория на относителността с изключително подробна карта на разпределението на тъмната материя в Млечния път.


 
Коментари 0

Коментари:

Спонсори на Портал 12