Търси

Търсят се помагачи за засаждане на цветя по време на детски еко-празник в Пловдив

08.04.2016 г.
1719
Подкрепям Портал 12! Портал 12 е алтернативна медия. Подкрепете ни за повече материали, видео и лекции! Виж повече
Сдружение "Писалка и перо" към Народна библиотека "Иван Вазов" в Пловдив ще отбележат Деня на Земята – 22 април, с цветно и любопитно еко-празненство на тревните площи около сградата и в дворчето на детския отдел. За да стане празникът възможно най-интересен и забавен, организаторите имат нужда от доброволци-помагачи.

Събитието е озаглавено "Природата и книгите ни дават криле – всичко е в нашите ръце". Малки и големи ще се забавляват, ще облагородят тревните площи и заедно с над 150 ученици ще учат много интересни и важни неща за опазването на водата, въздуха, растенията и животните.

Ако желаете да помогнете, имайте готовност да се включите в празника на 22 април – петък, в часовете между 10:00 и 16:00. Дейностите, в които може да доброволствате, са две. Може да изберете и двете или само една от тях:

- засаждане на цветя и храсти в двора на детския отдел (до обяд);
- съдействие на децата в работилничките за парцалени кукли, оригами, птици от прежда и хартия и други творения от рециклирани материали (след 13:30).

Разсадът и храстите са осигурени с финансиране от TimeHeroes Микрофонд.
Целта на инициативата е да допринесе за освежен и по-приветлив облик на библиотеката, особено за предстоящите летни читални на открито, като едновременно с това да насърчи учениците към осъзнато и отговорно отношение към природата.

Къде?
Пловдив, Народна библиотека "Иван Вазов" (ул. "Авксентий Велешки" № 17) и двора на Детски отдел (ул. "Авксентий Велешки" № 15).

Нужни умения?
Да имате усмивка и сръчни ръце, които обичат да майсторят и да се цапат. Ако имате и опит в градинарството и/или работата с деца – перфектно.

Нужна екипировка?
За засаждането – работни ръкавици и подходящи дрехи и обувки. Малки градински инструменти, ако имате.

Храна?
Малки, но здравословни подкрепления с подкрепата на TimeHeroes Микрофонд.

Ако вали?
В случай на дъжд ще се проведат само еко работилниците – от 13:30 ч. в конферентната зала на Народна библиотека срещу ул. Иван Вазов.

Как да участвате?
Натиснете зеления бутон "Ще участвам" под мисията в TimeHeroes https://timeheroes.org/bg/pisalka-pero/zasajdane-tsvetia-eko-rabotilnitsi-detsa

Записването е до 15 април 2016 г.
Мисията ще се проведе на 22 април 2016 г.

Свързани публикации

свободни библиотеки в барове и кафенета
16.03.2016 г.
1538
1

Свободна библиотека тръгва от Варна и търси съмишленици

Така се ражда идеята за „Свободна библиотека“. Когато в обедните си почивки човек отиде на кафе в заведение, за отмора там да намери интересно четиво и да го вземе със себе си у дома, след което може да го размени и с приятели.
Виж повече
НЧ Надежда - Велико Търново - дарете книги
18.03.2016 г.
1219
1

Започна дарителска акция на книги за НЧ Надежда – Велико Търново

Библиотекарят Бисера Дживодерова пояснява, че е необходимо дарените книги да са издадени в последните 15 години, като детските четива може да са и по-стари.
Виж повече
Коментари 0

Коментари:

Спонсори на Портал 12