Търси

ТърновоRUNS разгръща международния ден на йогата в 'Седмица на йогата'

15.06.2016 г.
3085
Подкрепям Портал 12! Портал 12 е алтернативна медия. Подкрепете ни за повече материали, видео и лекции! Виж повече
ТърновоRUNS разгръща международния ден на йогата, който се отбелязва на 21-и Юни, в Седмица на йогата.

И докато някои си губят времето в закачливи подмятания, ТърновоRUNS, вече като един цялостен екип от няколко будни и енергични момчета и момичета, навъртя над 150 безплатни масови фитнес тренировки в парка, йога практики, походи из околния балкан, дискусии и филми, свързани със здравословния начин на живот. Макар че финалната цел за силно българско здраве да е все още далечна, младият екип не спира своята кауза и сега всяко мероприятие се посещава от над 70 души.

„Неспирното желание, труд и търпение са ключът“ – споделя основателят д-р Калин Василев (по прякор Калинба). Статистиката не лъже. В момента ТърновоRUNS наброява 7500 последователи на фейсбук страницата си, а членовете на групата вече надхвърлят 5200. Техните мотивиращи снимки и колажи насочени към търновския регион и цяла България се гледат над 50 000 пъти всеки месец.

Ето и тяхната лятна изненада за всички вас. Вдъхновени от здравните позитиви и дълбоката философия, които крие в себе си източната практика наречена Йога, ТърновоRUNS отново ще разгърне международния ден на йогата в една цяла „Седмица за Йога“.

Задружно с още много запалени търновски и регионални йога клубове и любители ентусиасти, жителите от града и региона ще се насладят на седем дни, седем вечери с безплатни практики. Тяхното събитие в социалната мрежа Фейсбук оповестява: начало 19:30, място парк „Картала“. Какво може да се очаква ли? Широки усмивки и красиви моменти, запечатани под приветливостта на залязващото слънце. Чистият въздух, свежата трева и слънчевите лъчи, галещи лицата, вече са поръчани.

йога - Велико Търново

„От самото начало знаех, че Йога трябва да бъде част от ТърновоRUNS. За нас е важно да дадем шанс на хората да се докоснат до различните стилове и техники в Йога, защото Йога не е спорт, нито гимнастика. За това сме поканили йогисти с различна история и опит.“ - споделя д-р Калинба
Маргарита Радославова, друго от лицата в екипа на ТърновоRUNS допълва: „Йога е начин на живот. Тя е връзката, която всяка човешка душа трябва да осъществи с тялото, в което се намира. А тази връзка е ключът към личното здраве. И макар много хора да казват „Йога не е за мен!”, всеки който е практикувал, знае, че това не е така и може да се научи нещо ново. Нека се провокираме.“

Всяка вечер в продължение на 7 дена лицата на практикуващите ще светнат от усмивки. Благодарение на демонстрациите от различни стилове като хата, ащанга, нидра, акро и йога на смеха, ТърновоRUNS и приятели ще успеят да покажат, че всъщност тази източна практика е за всеки! И освен дълбоко душевна, йога може да бъде и забавна. Най-голямото доказателство за това може би ще бъде и плануваната за петък 24.06 йога на смеха, водена от инструктор Деница Александрова. А какво по-прекрасно от смеха? Радостта и ползите, които хората получават чрез смеха са не само научно потвърдени, но и силно заразителни към околните. Йога на смеха е уникална концепция, според която всеки човек може да се смее без да разчита на шеги, хумор или комични ситуации.

„Именно точно това разчупване на втвърдената ни българска битова черупка има за цел нашата седмица на йогата.“ – сподели д-р Василев.

Вдъхновени от огромния интерес и идеята за раздвижване на социалните маси, ТърновоRUNS плануват да продължат със своите БЕЗПЛАТНИ йога практики към един символичен сезон на йогата на открито. Така, както всяка седмица се организират групови фитнес упражнения, те биха желали да се провеждат и ежеседмични безплатни Йога практики по залез слънце. Все още се търсят доброжелатели които да подкрепят техните дръзки идеи, но те са уверени в успеха си. Броят на посетители не спира да расте може би заради разнообразието, което предлага групата. С развитието си ТърновоRUNS успява да обедини стотици хора в единната кауза за ЗДРАВЕ.

Точно тази кауза е от жизненоважно значение за нацията ни. Сплотеният екип осъзнава, че независимо, че няколко хиляди граждани са приобщени към групата и голяма част от членовете вече се грижат много повече за личното си здраве, финалната цел е все още далече. Заместването на бързата храна и мързеливия безхаберен бит с природни дарове и активни социални практики, като йогата, е бавен процес, отнемащ години. ТърновоRUNS приема това предизвикателство!
Коментари 0

Коментари:

Спонсори на Портал 12