Търси

Цветя и билки помагат на деца в нова ботаническа градина Монтесори в Добрич

03.04.2016 г.
1549
Подкрепям Портал 12! Портал 12 е алтернативна медия. Подкрепете ни за повече материали, видео и лекции! Виж повече
Цветя и билки помагат на психиката на деца в новата ботаническа градина Монтесори в Добричкото училище "Димитър Талев". В градината децата научават повече за растенията като се насърчава любопитството им по метода на  италианската лекарка и световноизвестна педагожка д-р Мария Монтесори. 

Според нея ученето е най-пълноценно, когато е подкрепено с практически упражнения, поясняват от учебното заведение. В градината учениците със специални потребности се приучават на трудови навици и да работят в екип, а така по-лесно ще бъдат преодолявани дефиците им, допълва директорът на училището Весела Панчева. 

В учебните часове децата изучават частите на растенията, обяснява им се за какво се използват билките, но повечето не са виждали лековити растения, а още по-малко знаят как се засаждат и отглеждат, казва психологът Росица Митева, която заедно с логопед и трима ресурсни учители работят с начинаещите градинари. С идването на пролетта учениците са засадили първите стръкове и очакват дворът на училището да разцъфти.
Коментари 0

Коментари:

Спонсори на Портал 12