Търси

Цветанка Дренска: Замърсяването на енергийните тела се лекува чрез прана (ИНТЕРВЮ)

15.11.2019 г.
10360
Подкрепям Портал 12! Портал 12 е алтернативна медия. Подкрепете ни за повече материали, видео и лекции! Виж повече
Обида, страх, напрежение, притеснение, омраза, завист – всички тези емоции замърсяват енергийно тялото и ни разболяват, казва 75-годишната лечителка Цветанка Дренска. Тя е химик по образование, но от години се занимава с лечение с прана – това е енергията, която всеки от нас „носи“ в тялото си – жизнената енергия, силата на сърцето и ума, на тялото и духа. Прана влияе на цялото ни същество – начинът, по който се чувстваме, реагираме, живеем, зависи от тази енергия. „Имах много заболявания – мигрена, проблеми със ставите, с мускулите и сухожилията. Много съм страдала, но благодарение на моя упорит характер не паднах духом и не се оставих да боледувам“, казва днес Цветанка, която излъчва светлина, баланс, хармония и винаги е облечена в бяло. В интервю за Портал12, тя сподели редица важни акценти:


 
Г-жо Дренска, какво представлява прана лечението, което практикувате?
Това е древен метод, който използва жизнената енергия за лечение и възстановяване на тялото. Нашите тела са способни да се самолекуват, когато имат достъп до дълбоките ресурси, заложени в тях. Много често обаче, забързани в динамиката на ежедневието си, ние излизаме от естествения си ритъм, заложен в нас, и с това възпрепятстваме хармоничното протичане на жизнена енергия. Създават се натрупвания, блокажи, които се проявяват като хронична умора, отпадналост, психо-емоционални проблеми, болести, повтарящи се ситуации.

Прана лечението е популяризирано от Мастер Махатма Чоа Кок Сюи, който дълги години изследва различни форми на енергийно лечение. Мастерът е работил в болница в Америка и там заедно с лекари възобновява този тип лечение. Той е казвал, че ще дойде време, когато във всяко семейство ще трябва да има по един праничен лечител.
 
Обяснете какво е прана за тези, които не знаят?
Прана е всичко около нас, независимо от съзнанието ни и способността ни да го използваме. Това е енергията, която поддържа организма силен и жив – чистата енергия, която ние получаваме от земята, слънцето и вятъра. Думата прана произлиза от санскрит и е призната от почти всички култури. Тя се нарича Ки на японски, Чи на китайски. Човек е само проводник на енергията. Когато аз започнах да лекувам, мои близки малко се стресираха, защото съм на възраст, и решиха, че ще се изтощя. Истината е, че от себе си нищо не подавам – аз съм просто проводник. Дори лекувайки, задържам 15 % в моето тяло от тази чиста енергия, така че надграждам.
 
Какво точно се случва по време на прана лечението?
Това е безконтактно лечение, в което лечителят първо изчиства натрупаната негативна и застояла енергия от биоплазменото тяло, прекъсва връзки, създадени в отношенията, а след това зарежда с чиста енергия и я стабилизира в тялото. По този начин ние се свързваме с ресурсите за самовъзстановяване в нас и процесът на изцеление протича два пъти по-бързо. В този смисъл прана лечението може да бъде съпровождаща терапия във всяка ситуация в живота ни, защото ни води до дълбок вътрешен процес на покой и баланс. Всеки човек може да се самолекува и да помага на близките си чрез прана. Стига да се научи да усеща енергията, а това се научава много лесно – правиш едно упражнение, движиш ръцете си и започваш да го усещаш. Прана не е само за лечение, тя помага и за отношенията между хората и искам да уточня, че тя не си противоречи с медицината, напротив, може да се допълват. Чрез прана се търси причината за проблемите. Има различни методи за различни ситуации. Може да помогне човек да намери правилния път в живота, да намери любовта или да разреши ситуация в работата.
 
Как замърсяваме енергийните си тела?
Органите ни започват да боледуват, когато вече сме замърсили енергийните си тела, а те се замърсяват от нашите мисли, чувства и действия. Не е без значение какво мислим и какво говорим, дали сами себе си упрекваме, нараняваме, обиждаме или пък имаме негативни мисли към други хора. Лошите мисли на другите към нас също замърсяват енергийното ни поле. Аз например от години страдах от мигрена и не знаех как да си помогна. Лекарите ми препоръчваха да стоя с дни в тъмна стая, със затворени очи, което беше отегчително, мъчително за мен, а и не ми помагаше. Когато започнах да се занимавам с прана, разбрах, че мигрената всъщност е била заради замърсяването в главата ми. Работила съм с много хора и това ме е затормозявало. Оттам са идвали и болките в главата ми, които отдавна вече ги няма. Много е важно всеки човек да знае, че когато човек се лекува от друг човек, той трябва да има разрешение, за да му навлезе в енергията.
 
Споделете някой метод за енергийно изчистване, което можем да си направим сами в къщи?
Обикновена сол и лавандулово масло се разбъркват и сместа се натърква хубаво по цялото тяло. Постойте така една минута – солта изтегля цялото замърсяване, а лавандулата чисти и дезинфекцира. След това пуснете душа с намерението цялото замърсяване да отиде в канала и ще сте като чисто нови.

Има още една практика с дихателната техника. Коремно дишане - броим 7 вдишвания, 1 задържане, 7 издишвания, 1 задържане. Това повишава и чисти енергията. Правим го с мисълта, че всичко, което е замърсено, трябва да изтече от нас.

Здрав си, когато мислиш позитивно, когато вярваш, че можеш да си помогнеш, когато имаш любов към себе си и към хората. Злобата, завистта, ревността, омразата, обидата са болести. Нека не забравят, че всичко това е енергия. Всяка дума, всяка мисъл носи енергия, която вкарваме в собственото си тяло.
 
Казвате, че тялото има способността да се самовъзстановява...
Да така е, то няма нужда толкова от лекарства, колкото има нужда от чистота на енергията. Чистотата на енергията ние можем да я получим само тогава, когато или знаем как да се изчистим, или когато поддържаме едно ниво на чисти мисли, на чисти чувства, на чисти отношения към хората – с уважение, с любов, с милосърдие.   Прошката е велико нещо и много важно, за да сме енергийно чисти. Добре е да прощаваме на всеки един човек, независимо дали ни е обидил, наранил или по някакъв начин е направил нещо лошо за нас. Не бива да сме отмъстителни, не бива да съдим другите. Даваме прошка и всички молим за прошка – това е ключът, който веднага променя енергетиката ни.
 
Вие как станахте лечителка, какво сте работили?
Работих 34 години на едно място, в химическия цех на завод „Трайчо Костов“. Имах много заболявания – мигрена, проблеми със ставите, с мускулите и сухожилията... Много съм страдала, но благодарение на моя упорит характер не паднах духом и не се оставих да боледувам. Търсех различни начини за лечение при всякакви лекари и алтернативна медицина, но явно никой не стигаше до същината на проблемите ми. Имаше период, в който в „Болницата на четвърти километър“ ме изкараха нетрудоспособна. Категорично отказах да приема това. Дадоха ми лекарства, които след три дни спрях, тъй като бях като дрогирана. В деня на пенсионирането ми се роди моят внук. Бях щастлива баба и реших, че ще помагам за отглеждането му, макар че болките не отминаваха. Напротив, когато си останах в къщи, болките все повече се задълбочаваха. Тогава синът ми подари един курс по енерголечение, който той също беше изкарал предварително. Оттук започна моят живот. Изкарах едно ниво при създателя на учението Махатма Чоа Кок Сюи. Получих го през моя учител Ясен Николов.

Научих се как сама да подавам чиста енергия към тялото си и то само започна да се самолекува. Още след седмица започнах да се усмихвам и да имам подобрение. Постепенно започнах сама да си помагам с това, което съм научила. Редовно чистех енергийното си тяло, както моето, на близките ми, така и на много други хора.
 
Обличате се само в светли тонове, каква е причината?
Тъмните дрехи влияят много зле на хората – те ги потискат и затварят. Знаете ли, дори и домашните ми дрехи вече са светли. Това ми носи съвсем друго усещане, това е моето вече. Така се усещам лека, щастлива и спокойна. Не мога да си представя да облека тъмно сега.
 
По духовен път сте променили и начина си на хранене...
Да, стана естествено. Преди хапвах месо, пийвах по чаша червено вино, но те свалят вибрациите на организма. Откакто започнах да се занимавам с прана, от само себе си ги спрях. Сякаш не виждам месото на масата и въобще не ми се посяга към него. Сега се храня предимно с червена маруля, череши, кайсии, червено грозде, райски ябълки... Пия и много вода с лимон по един литър всеки ден.
 
© 2019 Портал12 , интервю на Добромира Иванова
Драгомира Иванова
Драгомира Иванова
Драгомира Иванова е журналистка. Завършила е Българска филология в СУ „Св. Климент Охридски“. Пише статии в печатни и интернет издания, свързани с духовното развитие.  Вярва, че мисията ѝ е да е полезна с тях. Стреми се да развива духовното в себе си и да има хармонични отношения. В словото на Учителя Петър Дънов намира отговорите за живота.
Коментари 0

За да коментирате, е нужно да влезете

Спонсори на Портал 12