Търси

Топ 12 съвета за леглото в спалнята според фън шуй

03.11.2016 г.
5590
Подкрепям Портал 12! Портал 12 е алтернативна медия. Подкрепете ни за повече материали, видео и лекции! Виж повече
Топ 12 практични фън шуй идеи за разположение на леглото спрямо заобикалящата среда в спалнята. Една наистина приятна книга с полезни съвети от практиката, споделени черно на бяло от Прити Сата чрез книгата "Фън Шуй за дома" или "как да оформим благоприятна среда за нас".Топ 12 | фън шуй съвети за леглото в спалнята от Прити Сата:


Изборът на леглото е много важен. Желателно е то да е из­работено от естествен материал. Дървените легла са традици­онни и солидни, но не лош избор са и леглата от бамбук и ратан.
 
Таблата откъм главата символично представя Костенурката и задължително трябва да е по- висока от таблата към краката.
 
От двете страни на леглото се поставят нощните шкафчета, които символично изпълняват ролите на Дракона и Тигъра и защи­тават спящите отстрани. Желателно е таблата откъм главата да опира в стена.
 
В никакъв случай не поставяйте леглото така, че краката на спящия да сочат право към вратата. Това символизира смърт.
 
Не е благоприятно и поставянето на леглото в позиция, при която навлизащата чи от вратата или прозореца прекосява леглото. Това ще пречи на съня ви и няма да се събуждате отпочинали.
 
Друго нежелано разположение е таблата откъм главата или откъм краката да е под прозорец. Това внася усещане за незащитеност.
 
Ако стаята е със скосен таван, не поставяйте леглото под най-ниската част, това потиска чи.
 
За неблагоприятно се смята и допирането на страничната част на леглото до стена, особено ако спите с партньор. Трябва и за двамата ставането и лягането в леглото да е удобно, а не да се прескачате един друг. Подобна позиция пречи на връзката.

Не поставяйте леглото под греда, тя символично ви раз­деля.
 
Когато разполагате леглото в стаята, имайте предвид бла­гоприятните за вас посоки. В зависимост от вашето число гуа и рождената ви звезда определени посоки са благоприятни за вас, докато други не са. Определете посоките в стаята и поставете леглото с таблата откъм главата в подходящата за вас посока.
 
Друго важно правило е огледалото в спалнята да не от­разява леглото. Изобщо в спалнята не е желателно да има много огледала, тъй като те активират чи, а тази стая е за покой и отмора.
 
Ако от леглото си не виждате кой влиза в стаята, това може да ви създаде усещане за дискомфорт, затова можете да пос­тавите огледало, което да отразява вратата, за да виждате кой влиза.

Свързани публикации

Летящи звезди 2016
20.01.2016 г.
3980
6

Летящите звезди за 2016 според Фън Шуи или как да защитим дома си?

Всяка година енергиите се променят, влизайки в нашия дом от различни страни на света и оказвайки особено влияние на нашия живот. Във Фън Шуй тези енергии се наричат образно летящи звезди.
 
Виж повече
-
23.06.2016 г.
1537

Какво е да живееш просто и да възприемеш кризата като възможност? (ВИДЕО)

Преди да направим крачка към по-прост начин на живот, трябва да се откажем от представата, че щастието и всяко смислено удоволствие могат да бъдат придобити чрез потребление. Много от нас все още имат нужда да разберат, че качеството на живот не зависи от консумацията и придобиването на богатства
Виж повече
размилси - духовно развитие - преобразяване на материя в дух
07.08.2020 г.
4757

Мисия на всеки човек е да одухотвори материалният свят около себе си

Върху нас лежи персоналната отговорност да съхраним не само спомена за духовните усещания  и преплитане с материалното обкръжение и предмети, но да проявим своята съпричастност към превъплъщенията на зримото в незримото. Защото всички светове във Вселената се устремяват към незримото, сякаш за тях то е най-осезаема, най-дълбока реалност
Виж повече
естествено строителство - мазилки с глина | © Снимка: Портал12
24.08.2016 г.
3282
2

Естественото строителство носи здраве и събужда духа на споделянето

Практическо обучение “Мазилки с глина” се проведе от 18 до 21 август в село Хотница, Велико Търново. Обучението бе ориентирано към придобиване и усъвършенстване на практически умения и запознаване с основната теория. След завършване на обучението, участниците придобиха реални знания и умения, които вече могат да прилагат. Но всъщност практическият опит бе само част от вълшебството, което омая всички ни по време на курса.
Виж повече
Коментари 0

Коментари:

Спонсори на Портал 12