Търси

Топ 12 откровения за Кабала, вътрешния човек и светлината в мирозданието

21.09.2016 г.
2554
4
Подкрепям Портал 12! Портал 12 е алтернативна медия. Подкрепете ни за повече материали, видео и лекции! Виж повече
Портал12 се спря на 12 момента от книгата на Михаел бен Песах Портнаар - "Кабала за цялостна организация на живота."

Раби по Кабала Михаел бен Песах Портнаар е основател на Обществото за Развитие на разпространението на кабалистичното знание и Центъра за Лурианска Кабала. Ректор и професор по Кабалистика в Асоциацията при Лурианския Университет и Изследователския Институт – Lurian University & Research Institute Association (LURIA).Топ 12 | Раби Михаел бен Песах Портнаар:

В свещената книга "Зоар" е написано, че в началото на третото хилядолетие (в съответствие с приетото летоброене), чистото Учение на Кабала, ще започне да бъде разбирано и от масите. Законите на мирозданието нямат абсолютно никакво отношение към физическия човек, а само към вътрешния. Ако го чувстваш, тогава усещаш и законите на мирозданието.

Под местоимението "аз" разбирам вътрешния човек. Ако изучаваш законите на мирозданието, ще откриеш вътрешния човек в себе си. Вътрешният човек е онази част от всеки човек, стремяща се към единство със законите на мирозданието.

Това е първото в човешката история поколение, с изключение на няколко личности в миналото, на което се дава възможността да стигне до своя вътрешен човек. Всичко може да се изрази чрез отношението между вътрешното и външното. По-висш означава по-близо до светлината, по-фин. По-низш означава по-далеч от светлината, по-груб, по-близо до земята.

В центъра на мирозданието се намира безкрайната светлина, обкръжена от система от филтри, които все повече и повече скриват за възприятията тази светлина. Тези филтри за скриване на светлината са абсолютно необходими и служат като стимул, за да се постараем да променим нашата природа от егоистична на отдаваща. Защото нашият източник е абсолютната безкористност.

Егоизмът е устроен структурно така, че да ти пречи да проникнеш в себе си и да постигнеш завършеност. Понятията търпимост и толерантност към другия попадат под определението за егоизъм. Всички групи без изключение не могат да проявяват нещо повече от търпимост една към друга. Учението на Лурианската Кабала говори не за човешката търпимост, а за истинската (вътрешната) любов, както в индивидуалните, така и в обществените отношения.

Именно трансформацията на изходния, земния егоизъм в отдаване, позволява на човека да преодолява силите на природата и да ги управлява. Той трябва да постигне състояние, при което да се издигне над цялото мироздание, а не да върви в живота, прегърбен от товара на низшата власт на желанията за получаване.

В центъра на мирозданието се намира безкрайната светлина, обкръжена от система от филтри, които все повече и повече скриват за възприятията тази светлина. Тези филтри за скриване на светлината са абсолютно необходими и служат като стимул, за да се постараем да променим нашата природа от егоистична на отдаваща. Защото нашият източник е абсолютната безкористност.

Чрез изучаването на системата за управление на мирозданието и работата върху себе си, изчезва образът на "посредника" – мнимото "добро". Тогава започваш да виждаш над себе си източника, съвършенството, прякото излъчване на светлината. А на нейния фон, собственият егоизъм се отличава все по-ясно. Това позволява директно да се обръщаме за помощ свише. Веднага, щом във вътрешния човек се акумулира критична маса от молби - както по количество, така и по интензивност, той започва да получава подходящите отговори. Съгласно закона, според който висшето стъпало винаги и при всички обстоятелства желае да помогне на по-нисшето стъпало, получаваш безусловна подкрепа свише. По-нисшето стъпало трябва само да внимава, за да не причинява вреда.

В началото навсякъде е имало само Светлина. Не е имало място за нищо друго, не е имало никакъв недостиг. Всичко било запълнено със светлина и съвършенство. И тогава, Светлината пожелала да създаде нещо, за да разбере Своите качества и също така това нещо, в края на краищата да стане като самата Светлина. Едва когато придобиеш същите свойства, които притежава Светлината, ще можеш да я почувстваш и да получаваш винаги, когато пожелаеш.

Да придобиеш някакво свойство означава да опознаеш нещо. И тогава ще можеш да оптимизираш връзката си с познаваемото. Свойство на светлината означава определена сила в мирозданието. Всичко необходимо и същността на доброто. Привличаш светлина и целият свят печели от твоето привличане. По този начин привличаш висшите, фините сили в този свят. Те са невидими за нашите очи, но въпреки това се разпространяват по цялата земя.

Материалните сфери образуват слоеве от по-груб, към все по-изящен: земя – атмосфера – тропосфера – стратосфера – йоносфера – магнитосфера. И едва тогава постепенно стигаме до онзи слой, където се намира източникът на нашия вътрешен човек. Аз наричам този слой спиритосфера, от думата "спирит" – дух, душа, духовно. Материалните сфери се изчисляват на милиарди години. При скорост от 300 000 км/сек, материалното се превръща в точка. Точно там започва спиритосферата – източникът на твоя вътрешен човек. Оттук струи всичко добро, което е предназначено за твоя вътрешен човек в твоята инкарнация.

Вътре в човека има сияние от светлината, което може да бъде открито във всички живи обекти. То не принадлежи на нас. Това е един отвор в нас, през който светлината сияе. Трябва да се научим да го преживяваме, но не с главата. За усещане на духовното трябва да се отиде отвъд знанието и да анулираш своята съпротива. Пречката е нежеланието да анулираш своя разум заради висшия разум. Всичко е в теб.

Свързани публикации

Егото вътре в нас
02.04.2016 г.
5196
1

12 разсъждения за егото от Екхарт Толе

Егото се подхранва от вниманието на другите, което е така или иначе форма на психическа енергия. Ала егото не знае, че източникът на всяка енергия е в самия човек – и затова търси енергията навън.
Виж повече
посрещане на изгрева - свещен метод
08.04.2016 г.
3483
1

Какви са ползите от посрещане на Слънцето в духовен и физически аспект?

В изследванията си Калин Кирилов намира хиляди документи, които според него трябва да се проучат, тъй като в тях се говори за Слънцето като нещо различно, по-мащабно от всичко, което сме чували досега. В тези текстове се говори за работата със слънцето като цялостна наука, а не просто като слънцеядство, което стана популярно напоследък.
Виж повече
РНК ваксини
01.05.2021 г.
46488
1

Намесата чрез РНК у хората е свързана с тъмната материя и блокаж за активиране на ДНК с 12 нишки

От 3 милиарда букви в човешкия геном, само два процента формират т.нар. протеиново кодиране. Според новите научни данни некодиращите РНК имат важна роля в генното регулиране.
Виж повече
Предстои ни ключов космически цикъл
09.09.2016 г.
29663
18

На 9 септември 2016 се отваря Порталът 9-9-9. Накъде ни повежда той?

Числото 9 по своята същност ще ни поведе към увеличение на универсалното съзнание.
Това е насоката, по която вървим през цялата 2016 година, но на 9 септември енергията е настроена да се усили като отвори Портала 9-9-9.
Виж повече
Слънчева мандала над Бъбрека в Рила
20.09.2016 г.
7196
2

Слънчева мандала заблестя преди Равноденствието на езерото Бъбрека в Рила

Анонимните творци на светлинни инсталации и мандали отправиха своето ново послание. Новата светлинна инсталация засия този път над езерото Бъбрека в Рила, точно на мястото, където се играе голямата Паневритмия...
Виж повече
Есенно равноденствие - 22 септември
21.09.2016 г.
1651
2

Есенното равноденствие събира последователи на Учителя Беинсá Дунó край Арбанаси

Есенното равноденствие е времето, в което благодарим на изминалото лято за топлината и светлината, за жизнерадостните емоции и за силите, с които ни е дарило. Време е да направим равносметка, да съберем узрелите плодове, да празнуваме изобилието и да се подготвим за зимата.
Виж повече
Астрология чрез Сугестопедия
08.09.2016 г.
839

Шест месечен курс по Астрология чрез Сугестопедия

Виж повече
Коментари 4
 • До Мария от Атанас
  02.10.2016 г. 16:28
  Какво е МАКСОМА?
 • МАРИЯ
  29.09.2016 г. 13:02
  Къде да намеря отговор на въпроса КАК ДА МИНА МАКСОМА !
 • А-Я
  27.09.2016 г. 10:45
  Тоест... всяко същество - било то човек, животно, планета - има в себе си достатъчно светлина за съзидание на битието... или нещо от сорта :P
 • Чавдар
  26.09.2016 г. 10:24
  " Материалните сфери образуват слоеве от по-груб, към все по-изящен: земя – атмосфера – тропосфера – стратосфера – йоносфера – магнитосфера. И едва тогава постепенно стигаме до онзи слой, където се намира източникът на нашия вътрешен човек. Аз наричам този слой спиритосфера, от думата "спирит" – дух, душа, духовно. Материалните сфери се изчисляват на милиарди години. При скорост от 300 000 км/сек, материалното се превръща в точка. Точно там започва спиритосферата – източникът на твоя вътрешен човек. Оттук струи всичко добро, което е предназначено за твоя вътрешен човек в твоята инкарнация." - тоест докато живеем в сгъстена материя, при ниска скорост на светлинния поток, да не се напрягаме да гоним светлината и да се мъчим да пътуваме из космоса с космически кораби, а да се опитваме да се превърнем обратно в светлина и така да пътуваме...:| кога ще е то, кой век, хехе, бая хляб ще изядем :D

Коментари:

Спонсори на Портал 12