Търси

12 избрани проникновения за астралния свят от Ани Безант

20.05.2016 г.
3216
4
Подкрепям Портал 12! Портал 12 е алтернативна медия. Подкрепете ни за повече материали, видео и лекции! Виж повече
Портал12 препоръчва на своите читатели книгата на Ани Безант - Човекът и неговите тела

Топ 12 избрани цитати за астралния свят и астралните тела от Ани Безант:Всички физически атоми имат своята астрална обвивка, астралната материя образува по този начин, както може да се каже, матрицата на физическата. Фи­зическата е разположена в астралната.

Астралният свят е една оп­ределена област от вселената, обкръжаваща или про­никваща физическата, но невидима за нашето обик­новено наблюдение, защото е съставена от друг вид материя.

Всички физически атоми имат своята астрална обвивка, астралната материя образува по този начин, както може да се каже, матрицата на физическата. Фи­зическата е разположена в астралната.

Астралната ма­терия служи като един носител на Живот, на Единният Живот, оживяващ всичко, който посредством астралната материя струи Живот, обгръщащ, поддържащ, хранещ всяка частица от физическата материя.

Тези Животворни струи са причината да се яви не само това, което по­пулярно се нарича физически сили, но също и всички електрически, магнетически, химически и други енер­гии, притеглянето, сцеплението, отблъскването и други подобни - множеството проявления на Едничкия Жи­вот, в който вселените плуват като риби в морето.

Астралният свят е така реален, както и физическия: наистина понеже той не е така далеч отстранен от Едничката Реалност, затова той е по-реален отколкото физическия; неговите явле­ния са отворени за компетентни наблюдения, подоб­но тези на физическото поле.

В нас­тоящето стъпало на развитие много хора биха могли да развият астралните си сетива и ги развиват до една известна стенен, с което стават способни да възприе­мат фините вибрации на астралния свят.

Ас­тралното тяло, в което се намират центровете на усе­щането, често се нарича астрален човек, също както можем да наречем физическото тяло физически чо­век. Но, разбира се, то е само един носител - една ри­за, както ведическата школа се изразява - в която са­мият човек работи и чрез която той достига най-плъ­тния носител, физическото тяло.

Астралното тяло на чо­века, направено от астрална материя, има същата го­товност да възприема влиянията на мисълта и трепти в отговор на всяка мисъл, която пада върху му, няма значение дали мисълта идва отвън, от умовете на дру­ги, или отвътре, от ума на неговия притежател.

Когато мислим благородно, ние очистваме астралното си тяло, даже без да сме рабо­тили съзнателно с тази цел. И нека се помни, че тази вътрешна работа упражнява силно влияние върху ми­слите, които биват привличани отвън към астралното тяло.

Долнокачествената храна привлича към астралното тяло същества със злосторнически характер, принадлежащи към астралния свят, защото ние имаме работа не само с астралната мате­рия, но също и с това, което се нарича елементали на тази област. Това са същества от висш и нисш тип, обитаващи този свят, родени от мислите на хората. Освен това в астралния свят се пребивават умрели и морално пропаднали хора, затворени в техните астрални тела, известни под името елементали. Елементалите се привличат от хора, чиито астрални тела съ­държат материя, сродна с тяхната природа. Елементалите пък сами естествено търсят тези хора, които се отдават на такива пороци, каквито те са поддържали в себе си, когато са били във физическите си тела.

Всеки човек, надарен с астрално зрение, когато минава през Лондонските улици, вижда тълпи от про­тивни елементали да се трупат около касапници, а елементалите имат подчертана склонност да се натруп­ват около бирариите и пивниците, насищайки се от нечистите изпарения на питиетата, а понякога, когато е възможно, се наместват в самите тела на пияниците.

Свързани публикации

зимно слънцестоене 2015
18.12.2015 г.
4405
1

Зимното слънцестоене задълбочава чувствата у хората и връзката с астралните енергии

Точно след зимното слънцестоене, на 23 декември от небето ще се излее метеорният поток Урсиди. Те са уникални със своите бавно движещи се метеори, чиято скорост е два пъти по-ниска от Персеидите
Виж повече
Енергийни центрове в България
12.12.2015 г.
203907
62

12 високо енергийни места в България (СНИМКИ)

Представяме ви 12  зареждащи места, които препоръчваме да посетите. Важно е да се знае, че всички тези места имат огледална ефективност - с каквито вътрешна енергия и настроение ги посетите - те ще се мултиплицират многократно
Виж повече
Енергиен детокс
20.01.2016 г.
3332
6

Какво е енергиен детокс и имаме ли нужда от него?

Енергийният детокс е подобен на физическия детокс – освобождаване от всичко токсично и от това, което е неблагоприятно за човека. И както при физическия детокс, така и при енергийния може да се появят физически симптоми, тъй като съхранените енергии са извадени на повърхността, за да бъдат освободени..
Виж повече
Коментари 4
 • Mind Power
  02.07.2016 г. 16:41
  Мисля, че са писали Безънт с Ъ, вместо с А, понеже на английски се изговаря със смачкано Ъ... или понеже не е от френското Безант с ударение на "а" във втората сричка, а е от английското Безънт, с ударение на "е" в първата сричка. Ако греша, поправете ме :)
 • nosce te ipsum
  06.06.2016 г. 23:20
  "Безант" се пише фамилията.
 • Мари
  25.05.2016 г. 23:17
  Точно така е, Велислав!
 • Велислав
  21.05.2016 г. 14:01
  Дали заради елементалите някои хора като пият повече и тотално се променят и от мили и добри стават неузнаваеми, все едно е някой друг?!?:|:G

Коментари:

Спонсори на Портал 12