Търси

Ян ван Райкенборг: Нова воля, нова мъдрост, нови действия

Още по темата ...
Граал

Проф.Дамян Попхристов: В замъка Монсегюр е станало съхраняването на богомилското познание в т.нар. Граал - чрез енергиен код (ВИДЕО)

Виж повече
окултна история

Окултната история и връзката с Христос, Египет, богомилите и Учителя (част 1)

Виж повече
15.05.2021 г.
1992
1
Подкрепям Портал 12! Портал 12 е алтернативна медия. Подкрепете ни за повече материали, видео и лекции! Виж повече
Портал12 ви представя 12 откъси от книгата на Ян ван Райкенборг "Основи на философията на съвременните розенкройцери".Фундаменталната промяна е основа за пробуждането на трите нови способности, за които говори Духовната школа. Първо – една нова воля, запалена в Бог; второ – една нова мъдрост, която обяснява Божия план; трето – една нова дейност, която води до осъществяването на Божия план.

Философията на Духовния закон предава тази божествена идея на ученика. Тя осветява неговото съзнание и му помага да прозре безкрайната си отдалеченост от духовната родина, разяснява му човешкото падение по отношение на божествената идея и го дарява с ясна представа за обратния път.

Духовният закон е божествената идея, която лежи в основата на света и човечеството.

Прилагането на Духовния закон е осъществяването на божествената идея, суровият, неумолим обратен път – сломяването на човешката природа и нейните инстинкти и развитието на новия човек.

В Духовната школа се изявяват и разгръщат трите сили, приписвани на Великото божество от всички световни религии. Божествената воля се свързва с понятието „Отец”, Божествената мъдрост – с понятието „Син” и Божествената дейност – с понятието „Свети Дух”.

В Духовната школа ученикът се среща непосредствено със Светия Дух, с Утешителя, който свидетелства за Иисус Христос.

В Духовната школа ученикът изживява срещата с действителния Христос, а това означава освободен от историческите и пълни с предразсъдъци догматични рамки. В Духовната школа ученикът опознава Бащиното сърце, което се разкрива на загубилия се и отново намерен син.

Ние сме убедени, че чрез Духовната школа половинчатият атеизъм и общото религиозно становище на безброй хора ще намерят своя край.

Колко ново и всеобхватно трябва да е това религиозно ориентиране истински търсещият човек може да разбере само чрез дълбоко изучаване на Универсалното учение, което излага Духовната школа.

Приближаването към Божията мъдрост означава вечно пътуване от хоризонт към хоризонт. На тази философска основа розенкройцерите желаят да изпълняват работата в служба на човечеството.

Абсолютно доказано е, че всеки, подтикван от съзнателния спомен, ще се срещне в определен момент по един или друг начин със служители, изпратени от Духовната школа, за да го пробудят за нов живот.

Духовната школа, която носи в себе си Закона на любовта, не се натрапва никому.

Свързани публикации

Теодосий Теодосиев
19.01.2016 г.
6322
17

Теодосий Теодосиев: Светът има крещяща необходимост от нова християнизация

Религията, също както в науката, има една еволюция – нови теории, които отхвърлят старите. Нови идеи, които отхвърлят старите идеи.Бог е любов и любовта ще спаси света – това е най-голямото откритие в историята на човечеството. Няма богоизбрани народи , има богоизбрани хора.
Виж повече
Елеазар Хараш
21.03.2016 г.
20779
6

Елеазар Хараш: Пътят към духовно развитие е чрез победа над изкушенията (ВИДЕО)

Интервю за духовното развитие, рискът от попадане в зависимости от духовните учения и т.н.
Виж повече
Възкресение на Иисус Христос
01.05.2016 г.
4102
2

12 избрани стиха от Библията

И тъй, като Божии избрани, свети и възлюбени, облечете се с милосърдие, благост, смирение, кротост, дълготърпение.
Претърпявайте си един друг, и един на друг си прощавайте, ако някой има оплакване против някого; както и Господ е простил вам, така прощавайте и вие.
А над всичко това облечете се в любовта, която свързва всичко в съвършенството.
И нека царува в сърцата ви Христовият мир, за който бяхте и призвани в едно тяло; и бъдете благодарни.
Виж повече
Елеазар Хараш | © 2016 Portal12.bg
28.05.2016 г.
31483
13

Елеазар Хараш: Бог е по-дълбок от реалността! (ВИДЕО ИНТЕРВЮ)

Представяме ви пълното видео интервю на Портал12 с писателя, езотерик и духовен напътственик - Елеазар Хараш. Основна тема в разговора е творчеството и посланията на белгийския писател, драматург и мистик - Морис Метерлинк.
Виж повече

Спонсори на Портал 12