Търси

Тимоти Алън: Търся да снимам хора, които са щастливи с това, което вършат

24.01.2016 г.
1507
2
Подкрепям Портал 12! Портал 12 е алтернативна медия. Подкрепете ни за повече материали, видео и лекции! Виж повече
Английският фотограф Тимоти Алън бе в България, където запечата едни от най-хубавите български обичаи този месец, на места, където културата и традициите са се запазили непроменени.

Тимоти Алън

С красивите си фотографии от Родопите, от мъжкото хоро в Калофер, от портретите на възрастни и мъдри българи, той вдъхновява хиляди хора. Световноизвестният фотограф Тимоти Алън е запечатал с камерата си кадри на истинските места и хора в различни краища по света, онези, които са позабравени от модерната цивилизация.

Тимоти Алън - снимки

Много години Тимоти е бил фоторепортер на новини. Докато един ден написва в Google най-далечната страна и тръгва за Бутан. Англичанинът става световноизвестен със снимките си за поредицата на Би Би Си Human Planet. Той идва за втори път в България. По време на първото си посещение през 2012 година Алън снима пак през зимата изоставената Бузлуджа и публикува фотографиите си със заглавие „Забрави миналото си“.

Бузлуджа

В интервю за Портал 12 Тимоти Алън сподели какви емоции улавя с фотоапарата си. „Аз търся всякакви емоции. Мога да кажа, че не търся непременно ядосани хора. Търся хора, които са щастливи с това, което вършат и се гордеят да ми го покажат. Търся предимно добри емоции като съпричастност и любов. Бях фоторепортер на новини много години и там не се изискваше да търся хубави емоции, но сега имам избора да улавям това, което търся“.

За това какво е посланието, което изпраща чрез снимките си към останалите Тимоти скромно каза: „Нямам за цел хората да се вдъхновят за каквото и да било конкретно, но са ми казвали, че снимките ми вдъхновяват хората да пътуват. Просто човек да си каже: искам да бъда и аз там и да го видя и усетя. И това е, което аз правя, и съм щастлив“.

Очаквайте ексклузивно видео интервю с Тимоти Алън в Портал 12 TV!

Свързани публикации

Валерий Пощаров - фотография
23.12.2015 г.
3369

Валерий Пощаров: Всички искаме да хванем времето, но то е като пеперуда, която не може да задържим жива (ИНТЕРВЮ)

В интервюто, което даде за Портал 12, виждаме, че освен професионален фотограф изразяващ своите вътрешни усещания чрез черно-бялата фотография, то Валерий Пощаров е и своеобразен мислител на новото време
Виж повече
Коментари 2
  • Загрижен
    26.01.2016 г. 20:03
    Уви, Загрижен съм, че в днешно време повечето хора не са щастливи с това, което вършат. Това е и основния духовен потенциал на човечеството, който трябва да се развие в бъдеще - да обичаме работата си, да правим смислени за нас неща, неща, които ни правят щастливи!:V
  • Лефтер Спиров
    26.01.2016 г. 11:13
    Изкуството на този човек докосва по един особен начин. Спри (се), погледни (се), усети (се)...

Коментари:

Спонсори на Портал 12