Тимен Тимев: Освен субективното човешко време, съществува и примордиално Божествено време

03.04.2017 г.
7921
Добавена от: Борислав Борисов
7 коментара
Във връзка с публикация от миналата седмица, на разговор със забележителния квантов физик и психиатър д-р Тимен Тимев, по повод влиянието на черните дупки в Космоса и това, че времето се създава при взаимодействието на лявото и дясно полукълбо на мозъка, то публикуваме някои уточнения по молба на д-р Тимев, а именно:

"Истината е, че само секундерното субективно човешко време тече между полукълбата на мозъка, докато съществува и едно друго - Примордиално, Обективно, дочовешко време, което е времето медиатор между Нищото и Битието, между Мисълта и Енергията, и това са Темпоралните вълни, които, бидеики експлозии на Световното Нищо, постянно творят Вселената. По този начин те действат като един перманентен и малък Биг Бенг (Голям Взрив), а също които в своя асметричен невръзвъщаем характер действа като Антигравитационен Импулс. В същото време в своя самовъзвръщащ се характер, тези вълни представляват именно Гравитационната сила на Аинщайн."

"Една от големите тайни на квантова физика днес е, че Вселената от пространствена се превръща в темпорална. Т.е. Вселената отива към Времето - във Времето. "Антените" на Вселената се промениха, на Слънчевата система също..., защото тя се изравни с равнината на Галактиката. Галактическата ос стана идентична на тези години на слънчевата ос, а това означава, че влиянието вече на галактическият център върху Слънчевата система и върху Земята е много по-мощно и по-директно. Галактическият център или центърът на нашата галактика Млечен път представлява няколко стотин милиона черни дупки, които се въртят и образуват галактическа центрофуга. Галактическата центрофуга от една страна изхвърля навън нови вещества, от които се образуват нови звезди, а от друга страна повлича всичко към себе си.
Разумът на галактиката – това е центърът на галактиката."

black hole - черна дупка

"Днес има голямо критично преосмисляне на черните дупки, което е свързано с това, че може би цялата Вселена представлява една холограма. Моите описания на черните дупки доста се различават от описанието на традиционната физика. Те не само могат да бъдат портали към други Вселени, а черните дупки с една дума не са само черни!

Черните дупки не са само физическо събитие, защото в тях, когато гравитацията повлече и смачка всичко и нито светлината, нито нищо може да се върне, и че цялото пространство и време във вътрешността на черната дупка след като мине хоризонта на събитие, вече всичко познато като физически закони, рухва! Всичко се разрушава и физиците от Айнщайн до Хокинг знаят това, но когато се разруши материята до най-елементарните си единици, тъкмо тогава се стига до информацията. Моите изследвания водят до това откритие, че вътре в черната дупка материята се преобразува в информация. Преди становището беше, че попадне ли в черна дупка, информацията не се излъчва обратно. Сега разбират, че черната дупка поглъща материя, а излъчва информация и започнаха да доказват това съвместно Хокинг. Може би това, което е извън конуса на светлина и съответно е вън от светлинната скорост на Вселената е идентично на това, което е вън от черната дупка. Оказва се така, че сякаш цялата Вселена, сетивната Вселена живее вътре в черна дупка. Ние живеем все едно вътре в черната дупка, а отвън на нея съществува хоризонта на събития, т.е. цялата Вселена е обградена от една черна дупка."

Красотата на Космос - Бог в изражение

"Моите схващания са, че Вселената е затворена в Огледалото на симетрията на светлината. Светлинната скорост на Айнщайн представлява нещо като фотонно огледало, което обгражда Вселената и в което всичко се отразява и се връща поради ограничената светлинна скорост. Вселената представлява един хипер куб или една хипер сфера, която е огледална за всеки вътре в нея, но вън тя плува във Времето, тя е вътре във Времето."

"Цялата Вселена е една пространствена хипер сфера, която се носи по световното време. Най-големите физици в момента разбират, че въпроса за времето е недогледан и че то не е една четвърта координата към трите пространствени. Старата теория на Минковски – Айнщайн, че времето е четвърто измерение към трите пространствени, днес има тенденцията напълно да рухне. Времето е много по-важно и фундаментално, защото Вселената е все едно една геометрична пространствена топка, която плува по световната река на времето и се носи по нейните вълнички."

космос

"Времето остава голяма мистерия, защото то е свързано с нашата субективност. Ние мислим чрез него и забележете, ако променим стрелата на времето, ние си променяме стрелата на мисленето. Говоря за промяната на нашето субективно време, от което се променят и мислите ни. Нашето субективно време, което тече покрай левия мозък е свързано с обективното световно време, което тече покрай десния мозък, т.е. субективната река на времето и обективната река на световното време са свързани."

Космос

"От теорията на Минковски – Айнщайн произхождат мислите, че Вселената е пространствено-времеви свят, а тази Вселена според най-големите изследвания на физиката днес, се оказа, че е само една холограма. Това е свързано пак с някаква световна черна дупка и че ние сме холограма на някаква друга действителност, че ние сме фиктивни. Защо идва това? Защото, вижте, пространствено-времевата Вселена на Минковски и на Айнщайн, този континуум, този пространствено-времеви свят се ражда, когато вълната на енергията се раздалечи от вълната на информацията и пространството е само мярка на дистанцирането и сепарирането на енергията на информация, а времето е мярка на движението, което ги свързва между тях, т.е. пространството и времето се излъчват, когато енергията и информацията се раздалечат, а когато енергията и информацията във вътрешността на черната дупка започват да се приближават все повече и повече, те се сливат, стават една обща вълна и тогава се поглъща света на пространството и времето. Какво прави Големият взрив? Големият взрив разрушава световната единна вълна на енергия и на информация, разрушава световната черна дупка и когато Вселената избухва, тогава се освобождава пространствено-времевия свят, а обратно – световната черна дупка всмуква цялата пространствено-времева Вселена, за да възстанови единството на вълната на енергията на информацията. Оказва се, че този свят, който си мислим, че е вечен, се появява и изчезва като еквивалент той се излъчва и абсорбира. Нещата са много мистични, интересни и изискват отговорност на човечеството, а не само консумация."

мистерията на Времето
Борислав Борисов Борислав Борисов
Борислав Борисов е автор на текстови материали, видео репортажи и интервюта в Портал12. Работи в сферата на медиите от 2004-а година. Създател на едни от първите големи онлайн платформи в България. Роден в Търговище, завършил престижната Езикова гимназия в Ловеч, учил Аграрна икономика в Свищов, работил в редица страни на з...

Свързани публикации

27.02.2016 г.
78050

Тимен Тимев - Интервю за живота, любовта, саможертвата, Вселената, Бог и България (ВИДЕО)

Отделете време и изгледайте цялото видео с д-р Тимен Тимев, без монтаж, засягащо изключително интересни теми: Смисълът на на човешкия живот, Любовта, Саможертвата, Личностното развитие, Съзерцанието и Чуването на Тишината,Тиранията на идеите и медиите, Религиите и тяхната роля в Света, Енергиите в Космоса и на Земята, Черните дупки и изцяло новата теория на д-р Тимев за тях
25.02.2016 г.
9144

Тимен Тимев: Човечеството позволява да бъде манипулирано, унижавано и сготвяно по готови рецепти (ВИДЕО)

Човечеството позволява да бъде манипулирано, унижавано и сготвяно по готови рецепти. В днешно време не се изстрадва моментът на съзидателното творчество, отбелязва Тимев
29.04.2016 г.
10637

Тимен Тимев: Христос е върхът на човешкото въжделение! (ВИДЕО)

Когато се чувстваш бурмичка, в матрицата, захвърлен в тази враждебна вселена, когато не си поет и композитор да знаеш, че Вселената е на твоя страна..., когато се чувстваш отчужден в природата или потиснат в обществото, когато се чувстваш малък, дребен, нищожен, незначителен, временен и смъртен в този кръговрат на природата, тогава се явява Христос!
25.05.2016 г.
2999

Тимен Тимев: Субективната свобода на духа и човешкия ум, съвпада със свободата на Вселената (ВИДЕО)

Огромните маси на Вселената сякаш не могат да спрат да се въртят по своите автоматични закони, защото ще нарушат Вселената. И сега това е най-финото - оказа се, че самата Вселена крие в себе си една самосвободност - величието на квантовата физика го доказа
26.05.2016 г.
20394

Българският учен д-р Тимен Тимев представи нова теория за времето (ВИДЕО)

Времето е този общ темпорален облак, в който плува енергетично-геометричната топка на вселената. Не трябва да разчитаме на нашата енергетична душа, защото енергията е низшият статус на времето.
22.12.2016 г.
1683

Тимен Тимев събра много почитатели при Премиерата на новата книга 'Извън матрицата на времето' (АУДИО)

Събитието се проведе в Централния военен клуб в София при пълна зала, а 3-те часа разговори с гостите се оказаха недостатъчни, но от своя страна дадоха заявка за следващи срещи-дискусии не само в София, но и в други градове на България.
26.10.2016 г.
13174

Тимен Тимев: За радост на езотериците, времето наистина се движи в метафизиката (ВИДЕО)

Кои са перцепторните функции на човек и Вселената, как си взаимодейства мозъка с времето и как може да моделираме реалността, посредством интуиция, осъзнаване, фантазия и мечти...Какво е квантова биология и как грешките на Айнщайн се оказаха неговите най-големи открития
13.03.2017 г.
2697

Тимен Тимев: Бог е не само точка Алфа, но и Омегата, към която трябва да се стремим!

Бог не е само този, който е създал света, а този, към когото светът се стреми. Точка Омега означава финалната точка, към която трябва да се устреми един Универсум, за да се ре-одухотвори. Трябва да приемаме Бог не само като точка Алфа, а и като точка Омега, тогава Той ще бъде един цялостен Бог, а не само частичен
20.08.2016 г.
6589

Никой няма право да разговаря с Бог от ваше име. Днес Той ви иска лице в лице!

Никой няма право да разговаря с Бога от ваше име освен самия вас. Затова думите на великите други, които ви говорят за Бога ви отдалечават от него. Бог ви иска вас лично, тет-а-тет, лице в лице: индивидуалност срещу индивидуалност, пустота срещу пустота, самота срещу самота, безкрайност срещу безкрайност!
Коментари: 7
 • Тимен Тимев (Johann Ge Moll)
  07.04.2017 г., 05:51 ч.
  3     0

  За сведение на Редакцията на Портал 12:  

   

  Примордиалното, Първичното, Обективното, дочовешко Време НЕ Е БОЖЕСТВЕНО, А - ДЕМОНИЧНО!  

  То е демонично защото веднага унищожава това което поражда, бидеики ever different from itself differance,  

  and ever negated itself negation...  

   

  Божествено е само Нищото и Езикът, защото за тях не можем да кажем Нищо, но със тях говорим за всичко.  

  Времето е само една ,макар и първична еманация на Нищото и Езикът.  

   

  Моля не слагаите ваши предикати (епитети) на Мислите в първичния текст.  

   

  Литературата е Букет от погрешни думи, а Науката (Истината) е Самотата на Неназованото Слово, самотата на Непосочените концепти! Неповиканите Идеи тъгуват че Умът още не ги е постигнал. Те стоят в недоближима Самотност, пазеики Истината от похотливите думи.

 • Тимен Тимев (Johann Ge Moll)
  04.04.2017 г., 04:23 ч.
  2     0

  Съжалявам , Но ОЩЕ ЕДНА ПЕЧАТНА ГРЕШКА': това което е вън от Светлинния Конус е вътре в Черната Дупка, и това което е вътре в Черната дупка е вън от Светлинния конус. What is outside of Light Cone is inside the Black Hole. And what is inside the Black hole is outside the Light Cone. (See Lenard Suskind) - горе в текста е напечатано обратното.  

  И още една печатна грешка: Нашата сетивна вселена живее вън от световната черна дупка. Ние живеем Вън от световната Черна дупка - а не "вътре" както е напечатано.

 • Тимен Тимев (Johann Ge Moll)
  04.04.2017 г., 04:07 ч.
  3     0

  Но вселената е толкова пластична, че отговаря на всяка наша ( квантова )грешка с нова макроскопска сетивна (онтология) .деиствителност! Да искаме от Времето да бъде Четвърто измерение на Пространството означава да повреждаме собствените му дименсии.  

  Да не бъркаме Науката с Литературата: Втората е родена от нашата (Разсеяност) Невнимателност. Първата е родена от нашата Бдителност. Когато престанем да концентрираме Ума си - тогава неговеата разсеяност придобива форма на Природа (Вселена).  

  Една непремерена погрешна дума в литературата не уврежда непоправимо Езика: напротив- често тя разхубавява самочувствието на автора.  

  Но една единствена сгрешена дума в Науката (Истината) е способна да повреди вселената, или както е в случая с Аинщаин, да я насили да пропада в Дупката отворена от разкъсването съюза на двете дименсии. Но Гафът, или по-скоро Фарсът е именно в това: Че е нужно изглежда да повредим Времето (което ни свързва с Духа) за да построим нашия обичан сетивен свят! Докато сме свързани с двете дименсии трудно ще се спуснем в матврията! Една грешка в Литературата не е способна да повреди Езика, Езикът е Неуязвим, Езикът е неприближим- защото всичко е породено от Езика, и Литвратурата е само една езикова конструкция. Но една грешка в Науката е способна да повреди вселената - именно защото Вселената е само една интелектуално-лингвистична конструкция.  

   

 • Тимен Тимев (Johann Ge Moll)
  04.04.2017 г., 03:54 ч.
  2     0

  Но вселената е толкова пластична, че отговаря на всяка наша ( квантова )грешка с нова макроскопска сетивна (онтология) .деиствителност! Да искаме от Времето да бъде Четвърто измерение на Пространството означава да повреждаме собствените му дименсии.  

  Да не бъркаме Науката с Литературата: Втората е родена от нашата (Разсеяност) Невнимателност. Първата е родена от нашата Бдителност. Когато престанем да концентрираме Ума си - тогава неговеата разсеяност придобива форма на Природа (Вселена).  

  Една непремерена погрешна дума в литературата не уврежда непоправимо Езика: напротив- често тя разхубавява самочувствието на автора.  

  Но една единствена сгрешена дума в Науката (Истината) е способна да повреди вселената, или както е в случая с Аинщаин, да я насили да пропада в Дупката отворена от разкъсването съюза на двете дименсии. Но Гафът, или по-скоро Фарсът е именно в това: Че е нужно изглежда да повредим Времето (което ни свързва с Духа) за да построим нашия обичан сетивен свят! Докато сме свързани с двете дименсии трудно ще се спуснем в матврията! Една грешка в Литературата не е способна да повреди Езика, Езикът е Неуязвим, Езикът е неприближим- защото всичко е породено от Езика, и Литвратурата е само една езикова конструкция. Но една грешка в Науката е способна да повреди вселената - именно защото Вселената е само една интелектуално-лингвистична конструкция.  

   

 • Тимен Тимев (Johann Ge Moll)
  04.04.2017 г., 03:03 ч.
  3     0

  Продължение: Линеарната Дименсия чрез която се движим към Бъдещето, идваики от Настоящето и Миналото,  

  и Перпендикуларната, чрез която се движим от Бъдещето към Настоящето, и чрез която идваме от Бъдещето.  

  Затова вървеики, движеики се по Линеарната Последователна дименсия "Хикс" ние отиваме КЪМ Бъдещето,  

  докато вървеики,движеики се по Перпендикуларната Мигновенна ,Едновременна дименсия "Игрек" ние идваме и пристигаме ОТ Бъдещето.  

  Същественото е да тренираме своя ум да се движи заедно и едновременно и по двете дименсии(,последователната и едновремената) ,защото Времето съхранява и пази своята Естественост, само докато нащия Ум квантово ангажира и взаимодеиствува и с Последователното Продължително време, и с Едновременното Мигновенно време. Ето я Грещката, която мисли времето като Едномерно и като го прибавя изкуствено към трите измерения на Пространството , насилствено разкъсва естествената бидименсионална фигура на времето, и го кара да полита в Бездната (Дупката) отворена от квантовото взаимодеиствие на Ума само с едната (Линеарната) дименсия и отказ от взаимдеиствие с другата дименсия. Защото всеки отказ от едновременно ангажиране и на двете дименсии променя формата на вселената. Каквото и постигнаха със своя 4-мерен континуум-гаф Минковски и Аинщаин. Ако спазваме Собствените дименсии на времето ние не ще успеем да го залепим за пространството. Но Вселената е толкова пласти

 • Тимен Тимев (Johann Ge Moll)
  04.04.2017 г., 02:22 ч.
  2     0

  Continuation - Продължение: Това което можем да знаем, и без което ще продължаваме да не знаем, е че 1) Времето е би-дименсионално (има две измерения). Тези две измерения образуват Затворена Темпорална фигура.  

  2) Тези две измерения стоят под прав ъгъл и образуват Декартовото Произведение (Декартова координатна система)  

  3) Субективното течение на времето се причинява от Линеарната Последователна Дименсия "Хикс" (Linear Consecutive  

  Dimension"X"),която тече хоризонтално и носи Преживяването на времето като движение от Настояще (Минало) към Бъдеще. (което е традиционно интуитивното)  

  4) Обективното течение (движение) на времето се причинява от Пепендикуларната Едновременна Мигновенна Дименсия ""Y" Игрек", която тече Вертикално, и се преживява като Обратно Течение на времето от Бъдеще към Настояще (Минало), което обаче е КОНТРА-ИНТУИТИВНО (counter-intuitive) .Фундаменталното е че Перпендикуларната Дименсия ""Y"Игрек" участвува поравно едновременно и в двете течения на времето: В интуитивното субективно течение на времето от Минало (Настояще) към Бъдеще, и в Обективното контраинтуитивно течение от Бъдеще към Настояще (Минало), и именно поради тази причина свързва двете времена,като ги привежда във взаимодеиствие. Естествената темпорална фигура на времето е Затворената темпорална фигура, в която участвуват и двете дименсии: Линеарната чрез която се дви  

 • Тимен Тимев (Johann Ge Moll)
  04.04.2017 г., 01:37 ч.
  2     0

  ПО ПОВОД НА ЕДНО ПОГРЕШНО ПРОДИКТУВАНО ЗАГЛАВИЕ ПО ТЕЛЕФОНА - плод на Информационния шум които неизбежно съпътствува телефонната комуникация. Става дума за интервюто от 29 март,2017, "Полукълбата на мозъка създават времето"  

   

  Интервюирания Тимен Тимев моли за извинение редакцията на Портал 12, и особено неговие читатели за допуснатата комуникативна грешка ,а именно:  

  Само Първата половина на заглавието е верна - Времето е мярка на Пътуването между лявото информационно полукълбо и дясното енергетично полукълбо" - (доколкото времето е мярка за пътуването между вълната на енергията и вълната на информацията) - Но това е само Секундерното,Субективно Човешко време.  

  Преди него съществува едно Примордиално Обективно Дочовешко време, чиито Темпорални вълни творят вселената и което служи като световен Медиатор,чрез които Обективната Мисъл на вселената преминава (се преобразува) в Обективната Енергия на вселената.( както Редакцията на Портал 12 вече отбеляза)  

  КАКВА Е ВРЪЗКАТА МЕЖДУ ОБЕКТИВНОТО ВРЕМЕ НА ВСЕЛЕНАТА И СУБЕКТИВНОТО ВРЕМЕ НА ЧОВЕКА?  

  ВРЪЗКАТА МЕЖДУ ДВЕТЕ ВРЕМЕНА Е ВТОРАТА ПЕРПЕНДИКУЛАРНА ДИМЕНСИЯ НА ВРЕМЕТО - ИМЕННО ТАЗИ ДИМЕНСИЯ, КОЯТО ФИЗИЦИТЕ ПЕНЕБРЕГВАХА И ИЗКЛЮЧВАХА ОТ КВАНТОВО ВЗАИМОДЕИСТВИЕ СЪС СВОЯ УМ, И ЧИЕТО КВАНТОВО-УМНО ИЗКЛЮЧВАНЕ (QUANTUM-MIND INTERACTION LACKING), РАЗКЪСВАИКИ ЗАТВОРЕНАТА ТЕМПОРАЛНА ФИГУРА, ПРИНУДИ ВСЕЛЕНАТА ДА ПРОМЕНИ СВОЯТА ФОРМА.  

   

   

   

   

Напиши коментар

Кирилизатор:

Снимки:
Максимален брой на снимки в един албум : 12
Ако качвате твърде големи снимки, изчакайте сървъра да ги обработи.
Потвърждавам, че съм човек
Публикувай