Търси

Тимен Тимев: Освен субективното човешко време, съществува и примордиално Божествено време

03.04.2017 г.
4534
7
Добавена от: Борислав Борисов
Подкрепям Портал 12! Портал 12 е алтернативна медия. Подкрепете ни за повече материали, видео и лекции! Виж повече
Във връзка с публикация от миналата седмица, на разговор със забележителния квантов физик и психиатър д-р Тимен Тимев, по повод влиянието на черните дупки в Космоса и това, че времето се създава при взаимодействието на лявото и дясно полукълбо на мозъка, то публикуваме някои уточнения по молба на д-р Тимев, а именно:

"Истината е, че само секундерното субективно човешко време тече между полукълбата на мозъка, докато съществува и едно друго - Примордиално, Обективно, дочовешко време, което е времето медиатор между Нищото и Битието, между Мисълта и Енергията, и това са Темпоралните вълни, които, бидеики експлозии на Световното Нищо, постянно творят Вселената. По този начин те действат като един перманентен и малък Биг Бенг (Голям Взрив), а също които в своя асметричен невръзвъщаем характер действа като Антигравитационен Импулс. В същото време в своя самовъзвръщащ се характер, тези вълни представляват именно Гравитационната сила на Аинщайн."

"Една от големите тайни на квантова физика днес е, че Вселената от пространствена се превръща в темпорална. Т.е. Вселената отива към Времето - във Времето. "Антените" на Вселената се промениха, на Слънчевата система също..., защото тя се изравни с равнината на Галактиката. Галактическата ос стана идентична на тези години на слънчевата ос, а това означава, че влиянието вече на галактическият център върху Слънчевата система и върху Земята е много по-мощно и по-директно. Галактическият център или центърът на нашата галактика Млечен път представлява няколко стотин милиона черни дупки, които се въртят и образуват галактическа центрофуга. Галактическата центрофуга от една страна изхвърля навън нови вещества, от които се образуват нови звезди, а от друга страна повлича всичко към себе си.
Разумът на галактиката – това е центърът на галактиката."

black hole - черна дупка

"Днес има голямо критично преосмисляне на черните дупки, което е свързано с това, че може би цялата Вселена представлява една холограма. Моите описания на черните дупки доста се различават от описанието на традиционната физика. Те не само могат да бъдат портали към други Вселени, а черните дупки с една дума не са само черни!

Черните дупки не са само физическо събитие, защото в тях, когато гравитацията повлече и смачка всичко и нито светлината, нито нищо може да се върне, и че цялото пространство и време във вътрешността на черната дупка след като мине хоризонта на събитие, вече всичко познато като физически закони, рухва! Всичко се разрушава и физиците от Айнщайн до Хокинг знаят това, но когато се разруши материята до най-елементарните си единици, тъкмо тогава се стига до информацията. Моите изследвания водят до това откритие, че вътре в черната дупка материята се преобразува в информация. Преди становището беше, че попадне ли в черна дупка, информацията не се излъчва обратно. Сега разбират, че черната дупка поглъща материя, а излъчва информация и започнаха да доказват това съвместно Хокинг. Може би това, което е извън конуса на светлина и съответно е вън от светлинната скорост на Вселената е идентично на това, което е вън от черната дупка. Оказва се така, че сякаш цялата Вселена, сетивната Вселена живее вътре в черна дупка. Ние живеем все едно вътре в черната дупка, а отвън на нея съществува хоризонта на събития, т.е. цялата Вселена е обградена от една черна дупка."

Красотата на Космос - Бог в изражение

"Моите схващания са, че Вселената е затворена в Огледалото на симетрията на светлината. Светлинната скорост на Айнщайн представлява нещо като фотонно огледало, което обгражда Вселената и в което всичко се отразява и се връща поради ограничената светлинна скорост. Вселената представлява един хипер куб или една хипер сфера, която е огледална за всеки вътре в нея, но вън тя плува във Времето, тя е вътре във Времето."

"Цялата Вселена е една пространствена хипер сфера, която се носи по световното време. Най-големите физици в момента разбират, че въпроса за времето е недогледан и че то не е една четвърта координата към трите пространствени. Старата теория на Минковски – Айнщайн, че времето е четвърто измерение към трите пространствени, днес има тенденцията напълно да рухне. Времето е много по-важно и фундаментално, защото Вселената е все едно една геометрична пространствена топка, която плува по световната река на времето и се носи по нейните вълнички."

космос

"Времето остава голяма мистерия, защото то е свързано с нашата субективност. Ние мислим чрез него и забележете, ако променим стрелата на времето, ние си променяме стрелата на мисленето. Говоря за промяната на нашето субективно време, от което се променят и мислите ни. Нашето субективно време, което тече покрай левия мозък е свързано с обективното световно време, което тече покрай десния мозък, т.е. субективната река на времето и обективната река на световното време са свързани."

Космос

"От теорията на Минковски – Айнщайн произхождат мислите, че Вселената е пространствено-времеви свят, а тази Вселена според най-големите изследвания на физиката днес, се оказа, че е само една холограма. Това е свързано пак с някаква световна черна дупка и че ние сме холограма на някаква друга действителност, че ние сме фиктивни. Защо идва това? Защото, вижте, пространствено-времевата Вселена на Минковски и на Айнщайн, този континуум, този пространствено-времеви свят се ражда, когато вълната на енергията се раздалечи от вълната на информацията и пространството е само мярка на дистанцирането и сепарирането на енергията на информация, а времето е мярка на движението, което ги свързва между тях, т.е. пространството и времето се излъчват, когато енергията и информацията се раздалечат, а когато енергията и информацията във вътрешността на черната дупка започват да се приближават все повече и повече, те се сливат, стават една обща вълна и тогава се поглъща света на пространството и времето. Какво прави Големият взрив? Големият взрив разрушава световната единна вълна на енергия и на информация, разрушава световната черна дупка и когато Вселената избухва, тогава се освобождава пространствено-времевия свят, а обратно – световната черна дупка всмуква цялата пространствено-времева Вселена, за да възстанови единството на вълната на енергията на информацията. Оказва се, че този свят, който си мислим, че е вечен, се появява и изчезва като еквивалент той се излъчва и абсорбира. Нещата са много мистични, интересни и изискват отговорност на човечеството, а не само консумация."

мистерията на Времето
Борислав Борисов
Борислав Борисов
Борислав Борисов е автор на текстови материали, видео репортажи и интервюта в Портал12. Работи в сферата на медиите от 2004-а година. Създател на едни от първите големи новинарски онлайн платформи в България, сега собственост на водещи медийни групи.

Роден в Търговище, завършил престижната Езикова гимназия в Ловеч, учил Аграрна икономика в Свищов, работил в редица страни на запад и у нас, главно в сферата на агробизнеса, медиите и сигурността ( анализатор в B2 Security - продоволствена сигурност, противодействие трафика на хора, регионално развитие и политики на Балканите, антитероризъм), основател на Асоциация на българските села.

Борислав Борисов е последовател на духовните и езотерични учения от 19-и век, като сред любимите му автори са Морис Метерлинк, Рудолф Щайнер, Райнер Мария Рилке и др.  Отдаден на изучаването и въвеждането в потънкостите в Учението на Учителя Беинса Дуно (Петър Дънов), както и на школите на Брат Михаил - Омраам (Михаил Иванов) и Елеазар Хараш.

Изследовател на алтернативните методи в психологията, парапсихологията и квантовата медицина.  За контакти: borislav@portal12.bg 

Свързани публикации

Тимен Тимев - Материус Розенкройцер
25.02.2016 г.
5106
3

Тимен Тимев: Човечеството позволява да бъде манипулирано, унижавано и сготвяно по готови рецепти (ВИДЕО)

Човечеството позволява да бъде манипулирано, унижавано и сготвяно по готови рецепти. В днешно време не се изстрадва моментът на съзидателното творчество, отбелязва Тимев
Виж повече
Тимен Тимев - интервю на Портал12
27.02.2016 г.
35833
26

Тимен Тимев - Интервю за живота, любовта, саможертвата, Вселената, Бог и България (ВИДЕО)

Отделете време и изгледайте цялото видео с д-р Тимен Тимев, без монтаж, засягащо изключително интересни теми: Смисълът на на човешкия живот, Любовта, Саможертвата, Личностното развитие, Съзерцанието и Чуването на Тишината,Тиранията на идеите и медиите, Религиите и тяхната роля в Света, Енергиите в Космоса и на Земята, Черните дупки и изцяло новата теория на д-р Тимев за тях
Виж повече
Тимен Тимев
29.04.2016 г.
6088
13

Тимен Тимев: Христос е върхът на човешкото въжделение! (ВИДЕО)

Когато се чувстваш бурмичка, в матрицата, захвърлен в тази враждебна вселена, когато не си поет и композитор да знаеш, че Вселената е на твоя страна..., когато се чувстваш отчужден в природата или потиснат в обществото, когато се чувстваш малък, дребен, нищожен, незначителен, временен и смъртен в този кръговрат на природата, тогава се явява Христос!
Виж повече
Космос - Душа - Дух - духовно развитие - психология - Тимен Тимев
25.05.2016 г.
2603

Тимен Тимев: Субективната свобода на духа и човешкия ум, съвпада със свободата на Вселената (ВИДЕО)

Огромните маси на Вселената сякаш не могат да спрат да се въртят по своите автоматични закони, защото ще нарушат Вселената. И сега това е най-финото - оказа се, че самата Вселена крие в себе си една самосвободност - величието на квантовата физика го доказа
Виж повече
изкривяване на време-пространството
26.05.2016 г.
11017
15

Българският учен д-р Тимен Тимев представи нова теория за времето (ВИДЕО)

Времето е този общ темпорален облак, в който плува енергетично-геометричната топка на вселената. Не трябва да разчитаме на нашата енергетична душа, защото енергията е низшият статус на времето.
Виж повече
духовно развитие - Бог - среща с Бога
20.08.2016 г.
3775
9

Никой няма право да разговаря с Бог от ваше име. Днес Той ви иска лице в лице!

Никой няма право да разговаря с Бога от ваше име освен самия вас. Затова думите на великите други, които ви говорят за Бога ви отдалечават от него. Бог ви иска вас лично, тет-а-тет, лице в лице: индивидуалност срещу индивидуалност, пустота срещу пустота, самота срещу самота, безкрайност срещу безкрайност!
Виж повече
Тимен Тимев © 2016 Портал12
26.10.2016 г.
6989

Тимен Тимев: За радост на езотериците, времето наистина се движи в метафизиката (ВИДЕО)

Кои са перцепторните функции на човек и Вселената, как си взаимодейства мозъка с времето и как може да моделираме реалността, посредством интуиция, осъзнаване, фантазия и мечти...Какво е квантова биология и как грешките на Айнщайн се оказаха неговите най-големи открития
Виж повече
Тимен Тимев © 2016 Портал12
17.11.2016 г.
2468

'Извън матрицата на времето' е заглавието на новата книга - разговори с Тимен Тимев

'Извън матрицата на времето' е заглавието на новата книга - разговори с Тимен Тимев, която издателство Портал12 подготвя с официална премиера
Виж повече
Тимен Тимев - София
22.12.2016 г.
1626

Тимен Тимев събра много почитатели при Премиерата на новата книга 'Извън матрицата на времето' (АУДИО)

Събитието се проведе в Централния военен клуб в София при пълна зала, а 3-те часа разговори с гостите се оказаха недостатъчни, но от своя страна дадоха заявка за следващи срещи-дискусии не само в София, но и в други градове на България.
Виж повече
© Портал12 - Тимен Тимев
14.12.2020 г.
2511

Тимен Тимев: Бог е не само точка Алфа, но и Омегата, към която трябва да се стремим!

Бог не е само този, който е създал света, а този, към когото светът се стреми. Точка Омега означава финалната точка, към която трябва да се устреми един Универсум, за да се ре-одухотвори. Трябва да приемаме Бог не само като точка Алфа, а и като точка Омега, тогава Той ще бъде един цялостен Бог, а не само частичен
Виж повече
Коментари 7
 • Тимен Тимев (Johann Ge Moll)
  07.04.2017 г. 05:51
  За сведение на Редакцията на Портал 12: Примордиалното, Първичното, Обективното, дочовешко Време НЕ Е БОЖЕСТВЕНО, А - ДЕМОНИЧНО! То е демонично защото веднага унищожава това което поражда, бидеики ever different from itself differance, and ever negated itself negation... Божествено е само Нищото и Езикът, защото за тях не можем да кажем Нищо, но със тях говорим за всичко. Времето е само една ,макар и първична еманация на Нищото и Езикът. Моля не слагаите ваши предикати (епитети) на Мислите в първичния текст. Литературата е Букет от погрешни думи, а Науката (Истината) е Самотата на Неназованото Слово, самотата на Непосочените концепти! Неповиканите Идеи тъгуват че Умът още не ги е постигнал. Те стоят в недоближима Самотност, пазеики Истината от похотливите думи.
 • Тимен Тимев (Johann Ge Moll)
  04.04.2017 г. 04:23
  Съжалявам , Но ОЩЕ ЕДНА ПЕЧАТНА ГРЕШКА': това което е вън от Светлинния Конус е вътре в Черната Дупка, и това което е вътре в Черната дупка е вън от Светлинния конус. What is outside of Light Cone is inside the Black Hole. And what is inside the Black hole is outside the Light Cone. (See Lenard Suskind) - горе в текста е напечатано обратното. И още една печатна грешка: Нашата сетивна вселена живее вън от световната черна дупка. Ние живеем Вън от световната Черна дупка - а не "вътре" както е напечатано.
 • Тимен Тимев (Johann Ge Moll)
  04.04.2017 г. 04:07
  Но вселената е толкова пластична, че отговаря на всяка наша ( квантова )грешка с нова макроскопска сетивна (онтология) .деиствителност! Да искаме от Времето да бъде Четвърто измерение на Пространството означава да повреждаме собствените му дименсии. Да не бъркаме Науката с Литературата: Втората е родена от нашата (Разсеяност) Невнимателност. Първата е родена от нашата Бдителност. Когато престанем да концентрираме Ума си - тогава неговеата разсеяност придобива форма на Природа (Вселена). Една непремерена погрешна дума в литературата не уврежда непоправимо Езика: напротив- често тя разхубавява самочувствието на автора. Но една единствена сгрешена дума в Науката (Истината) е способна да повреди вселената, или както е в случая с Аинщаин, да я насили да пропада в Дупката отворена от разкъсването съюза на двете дименсии. Но Гафът, или по-скоро Фарсът е именно в това: Че е нужно изглежда да повредим Времето (което ни свързва с Духа) за да построим нашия обичан сетивен свят! Докато сме свързани с двете дименсии трудно ще се спуснем в матврията! Една грешка в Литературата не е способна да повреди Езика, Езикът е Неуязвим, Езикът е неприближим- защото всичко е породено от Езика, и Литвратурата е само една езикова конструкция. Но една грешка в Науката е способна да повреди вселената - именно защото Вселената е само една интелектуално-лингвистична конструкция.
 • Тимен Тимев (Johann Ge Moll)
  04.04.2017 г. 03:54
  Но вселената е толкова пластична, че отговаря на всяка наша ( квантова )грешка с нова макроскопска сетивна (онтология) .деиствителност! Да искаме от Времето да бъде Четвърто измерение на Пространството означава да повреждаме собствените му дименсии. Да не бъркаме Науката с Литературата: Втората е родена от нашата (Разсеяност) Невнимателност. Първата е родена от нашата Бдителност. Когато престанем да концентрираме Ума си - тогава неговеата разсеяност придобива форма на Природа (Вселена). Една непремерена погрешна дума в литературата не уврежда непоправимо Езика: напротив- често тя разхубавява самочувствието на автора. Но една единствена сгрешена дума в Науката (Истината) е способна да повреди вселената, или както е в случая с Аинщаин, да я насили да пропада в Дупката отворена от разкъсването съюза на двете дименсии. Но Гафът, или по-скоро Фарсът е именно в това: Че е нужно изглежда да повредим Времето (което ни свързва с Духа) за да построим нашия обичан сетивен свят! Докато сме свързани с двете дименсии трудно ще се спуснем в матврията! Една грешка в Литературата не е способна да повреди Езика, Езикът е Неуязвим, Езикът е неприближим- защото всичко е породено от Езика, и Литвратурата е само една езикова конструкция. Но една грешка в Науката е способна да повреди вселената - именно защото Вселената е само една интелектуално-лингвистична конструкция.
 • Тимен Тимев (Johann Ge Moll)
  04.04.2017 г. 03:03
  Продължение: Линеарната Дименсия чрез която се движим към Бъдещето, идваики от Настоящето и Миналото, и Перпендикуларната, чрез която се движим от Бъдещето към Настоящето, и чрез която идваме от Бъдещето. Затова вървеики, движеики се по Линеарната Последователна дименсия "Хикс" ние отиваме КЪМ Бъдещето, докато вървеики,движеики се по Перпендикуларната Мигновенна ,Едновременна дименсия "Игрек" ние идваме и пристигаме ОТ Бъдещето. Същественото е да тренираме своя ум да се движи заедно и едновременно и по двете дименсии(,последователната и едновремената) ,защото Времето съхранява и пази своята Естественост, само докато нащия Ум квантово ангажира и взаимодеиствува и с Последователното Продължително време, и с Едновременното Мигновенно време. Ето я Грещката, която мисли времето като Едномерно и като го прибавя изкуствено към трите измерения на Пространството , насилствено разкъсва естествената бидименсионална фигура на времето, и го кара да полита в Бездната (Дупката) отворена от квантовото взаимодеиствие на Ума само с едната (Линеарната) дименсия и отказ от взаимдеиствие с другата дименсия. Защото всеки отказ от едновременно ангажиране и на двете дименсии променя формата на вселената. Каквото и постигнаха със своя 4-мерен континуум-гаф Минковски и Аинщаин. Ако спазваме Собствените дименсии на времето ние не ще успеем да го залепим за пространството. Но Вселената е толкова пласти

Коментари:

Спонсори на Портал 12