Тимен Тимев: Материализирането на Истината в света, това е отказът от себе си

02.10.2020 г.
5460
Добавена от: Портал12
Това не е самочувствие, нито гордост, нито философия. Може би така битието е разговаряло само с Якоб Бьоме. Може би такова свързване с екстрахуманитарното и трансисторичното познават само някои индийци..?

Ще говоря за това, което не знам, което никога не бих искал да узная, и което на всяка цена държа да остане неизвестно. Неговата ценност е в непознаваемостта. Недостъпното му дава съществувание. Неизразимото му дава власт. Неосмелимото го познава.

Има наука, която не може да се преподава, и знание, което не може да се изрази. То се появява там, където свършва субективността и започва тайнството на обекта.

Движението на облака, огъването на клоните, витаенето на вечерните листа...е най-млако поезия. Поезията остава на повърхността. Както математиката - в предверието.

Вечерният мрак е врата, пред която спират математиците, и пропаст,  вкоято се давят физиците. Врата, която извежда от количеството към качеството. В неговото начало издъхват също и великите поети: те се отклоняват след думите и загубват следите, по които биха могли да тръгнат към битието.

Мракът е Зов, с който битието зове небитийното да надскочи своята истинност и да се завърне в себе си. А небитийното е всичко, което вместо да съществува в себе си - съществува в Истината.

В истината, всяко изгубва себе си за да стане истинно. Така истината е забравата на света, а светът - тяло на истината.

Като материализиране на Истината, светът - е отказът от себе си.


Светът е онтологическата възможност, която приема логическата действителност на истината. Затова само много светове събрани заедно биха могли да реставрират действителността на Истината.

Истината е позитивния израз на отрицанието, с което нещото отказва своето съществуване от своята същност.


Д-р Тимен ТимевТова може да Ви заинтересува


Свързани публикации

27.02.2016 г.
78397

Тимен Тимев - Интервю за живота, любовта, саможертвата, Вселената, Бог и България (ВИДЕО)

Отделете време и изгледайте цялото видео с д-р Тимен Тимев, без монтаж, засягащо изключително интересни теми: Смисълът на на човешкия живот, Любовта, Саможертвата, Личностното развитие, Съзерцанието и Чуването на Тишината,Тиранията на идеите и медиите, Религиите и тяхната роля в Света, Енергиите в Космоса и на Земята, Черните дупки и изцяло новата теория на д-р Тимев за тях
13.04.2017 г.
4123

Д-р Тимен Тимев: Преместете Голгота от миналото в Бъдещето, ако искате да срещнете Христос!

Аз поставих своя Кръст навсякъде: в математиката като Противоречие, в логиката - като Антиномия, в музиката като Хармоничният Вертикал, в поезията - като Метафора, във Физиката - като Суперпозиция на вълновата функция. И поканих математиците да останат разпънати на Кръста на противоречието, но те избягаха - в непротиворечивата последователна разрешимост. Поканих философите да останат разпънати на кръста на Антиномията
26.05.2016 г.
20775

Българският учен д-р Тимен Тимев представи нова теория за времето (ВИДЕО)

Времето е този общ темпорален облак, в който плува енергетично-геометричната топка на вселената. Не трябва да разчитаме на нашата енергетична душа, защото енергията е низшият статус на времето.
10.12.2015 г.
6640

Тимен Тимев: Човечеството живее без ценности и идеали, нужна е промяна!

Винаги масите са се стремили да станат елити и да вземат техните ценности, а днес изживяваме парадоксалната и плачевна ситауция, че елитите подражават на масите, категоричен е психиатърът Тимен Тимев
25.05.2016 г.
3144

Тимен Тимев: Субективната свобода на духа и човешкия ум, съвпада със свободата на Вселената (ВИДЕО)

Огромните маси на Вселената сякаш не могат да спрат да се въртят по своите автоматични закони, защото ще нарушат Вселената. И сега това е най-финото - оказа се, че самата Вселена крие в себе си една самосвободност - величието на квантовата физика го доказа
29.04.2016 г.
10761

Тимен Тимев: Христос е върхът на човешкото въжделение! (ВИДЕО)

Когато се чувстваш бурмичка, в матрицата, захвърлен в тази враждебна вселена, когато не си поет и композитор да знаеш, че Вселената е на твоя страна..., когато се чувстваш отчужден в природата или потиснат в обществото, когато се чувстваш малък, дребен, нищожен, незначителен, временен и смъртен в този кръговрат на природата, тогава се явява Христос!
05.04.2020 г.
29049

Д-р Тимен Тимев: Изолацията от коронавируса е част от духовната битка за душите (ВИДЕО)

Представяме ви интервю с д-р Тимен Тимев - психиатър, алтернативен учен и писател, по темата за коронавируса и наложената изолация и дистанция между хората. Във видеото д-р Тимев говори за нужната промяна в начина на живот и победа над страха и изкушенията.

Спонсори на Портал12