Тимен Тимев: Духът на свободата е духът на отрицанието (ВИДЕО)

04.01.2017 г.
1679
Добавена от: Портал12
Духът на свободата е духът на отрицанието. Да можеш да отричаш всичко, означава непрекъснато да се депрограмираш. Най-великото нещо в нас е способността за отрицание, което дава духът на свободата. От една страна сме програмирани, но осъзнаването, че сме програмирани ни позволява да се депрограмираме. 

Макар да сме двигателни автомати, речеви автомати, мисловни автомати, емоционални автомати, за да може да оцеляваме в еволюцията и в живота, то като включим духът на свободата към този автоматизъм, всеки път можем да го обогатим като временно даже отречем част от автоматизма, за да създадем нов по-сложен и по-красив.

Всички тези кукли, които сме ние, трябва да се учим да ги депрограмираме. Например ние говорим днес с един познат и наложен императивно жесток ред на думите. Това е прозата, а как можем да се върнем към Бога? Достатъчно е да сменим редът на думите и се появяват нови мисли, нов смисъл. По този начин можем да се освободим от програмирането чрез прозаичният език. 


ВИЖТЕ ВИДЕО ПО ТЕМАТА:

Свързани публикации

22.12.2016 г.
1685

Тимен Тимев събра много почитатели при Премиерата на новата книга 'Извън матрицата на времето' (АУДИО)

Събитието се проведе в Централния военен клуб в София при пълна зала, а 3-те часа разговори с гостите се оказаха недостатъчни, но от своя страна дадоха заявка за следващи срещи-дискусии не само в София, но и в други градове на България.
Все още няма коментари. Бъди първият, който ще напише коментар!

Напиши коментар

Кирилизатор:

Снимки:
Максимален брой на снимки в един албум : 12
Ако качвате твърде големи снимки, изчакайте сървъра да ги обработи.
Потвърждавам, че съм човек
Публикувай