Търси

Тимен Тимев: Богоподобието е спомен за върховната реалност, когато си бил чист енергетичен дух

13.05.2018 г.
3981
Подкрепям Портал 12! Портал 12 е алтернативна медия. Подкрепете ни за повече материали, видео и лекции! Виж повече
Чувството за богоподобие е вродено. То е космическо усещане, което има своя произход от човешкото участие в Сътворението, което не произтича от социалната причинност и не се повлиява от историческите катаклизми на социалните реалности. Ако искаме все пак да потърсим допирни точки между богоподобието и обществото, ще трябва да ги съзрем в конфликта между еволюцията и историята, където богоподобието заема страната на еволюцията.
Богоподобието е космически спомен за върховната реалност, която човек е преживявал, когато още е нямал тяло, а е бил само чист енергетичен дух, единица памет в системата на световната памет. Днес бихме добавили – в системата на световната-квантова-обективна-психическа-плазма, която е несамотъждествена-автонотативна-несеберавна-нелокална, непространствена-невремева-противоречива-омни семантична-случайностна-индетерминистична и симетрична…

Именно защото богоподобието е вродено, никакви социални механизми и репресии не са в състояние да го унищожат. То може да закусва хлоразин и да вечеря халоперидол и да преживее цялото дълголетие на психофармакологията, което впрочем няма да трае много дълго.
Как мислите, следващите векове ще ни простят ли, че сме изтезавали Космоса в човека, вместо да лекуваме човешкото в Космоса?...
Там, където дарбата или социалната йерархия-реализация не са успели да го изразят, богоподобието заявява за себе си недвусмислено в психозата. Ако гениалността или министерското кресло се забавят да афишират нашето родство с боговете, психозата не закъснява да го актуализира.

Гении, държавници или душевноболни, ние не пропускаме своя шанс да се запознаем с предисторическата личност, която сме били. Никога не е късно – може и на 70 години да се запознаем с нея с помощта на някоя инволутивна психоза – въпросът е само да открием техника, която да го актуализира и извади от забвение, но ако заедно с талантливостта и индивидуалната лудост ни отмине – колективната лудост на някоя партия или политическа организация ще се погрижи за нас и ще реставрира справедливостта.

Човек встъпва в социалната реалност чрез вроденото чувство за богоподобие и чрез мегаломанията. Благодарение на мегаломанията израстват едновременно дворците, манастирите и университетите. Благодарение на мегаломанията – дози ненадминат допинг – обществото ловко краде от индивида неупотребената от някакъв подвиг световна енергия, заключена в него. Всички ние сме резервоари на космическа енергетика. Всички ние сме проводници на световна мисия. Всеки е призван, но Световната памет в нас е забулена или изтрита от човешко присъствие.
Всеки е призван да сътвори дворец или да унищожи университет. Призван е да сътвори азбука или да изтрие азбука по челото на света или зад челото на робот. Призван е да затвори вселената в шепа и да остане сам или да продаде самотата си срещу президентско кресло. Призван е да бъде брат на атомите и прогонен от хората, или да бъде брат на хората и прогонен от атомите. Всеки е призван да е разпознат от въглерод и чужд на авоарите, цар всред молекулите  или слуга всред учени, Патриций при кварки, или плебей пред банки, ясен в отвъдното и неясен в отсамното, женствена вечност или вечна женственост, страх в словото на Бога или смях в бога на Словото, глас в Бога или Бог в гласа!
 
Тимен Тимев
Д-р Тимен Тимев
Д-р Тимен Тимев е един от най-авангардните учени и писатели на нашето съвремие. Практикувал като психиатър в Севливо, Карлуково и София, той е един от най-дълбоките изследователи на човешката психика, личностно и духовно развитие.

Тимен Тимев е автор на редица книги, философски трактати и драматургични пиеси. Използващ псевдонимът Материус Розенкройцер, той създава емблематичната книга на своето творчество "Антифауст", която представялва интелектуална комедия - пенталогия в сонатна форма за литературни инструменти, човешки гласове и паузи. "Бунтът на бездарниците", "Алхимия на словото" - Библия на индивидуалния Бог са едни от най-популярните заглавия на забележителният писател, композитор и драматург.

В САЩ д-р Тимен Тимев работи като преподавател в няколко университета, където издава книги и научни трудове под псевдонимът Йохан Ге Мол. Завръща се в България след 2012-а година, като първите му сериозни публични изяви се реализират с поредица от видео интервюта с журналиста Борислав Борисов от Портал12, с когото се среща съвсем случайно, вследствие на необичайна среща поради сбъркан адрес. Тогава д-р Тимен заявява: "Посредством случайностите Вселената композира...."

През 2016-а година, д-р Тимен Тимев възобновява своите публични изяви чрез лекции и семинари, на които говори по теми като квантова механика, логика на мефистофелския разум, бъдещето на Света, програмираното човечество, квантовият интернет, каква е връзката между черните дупки и човешкия мозък, предизвикателства пред личностното развитие на всеки индивид, превенция на психически заболявания и др.
 

Очевидно Вселената прилича повече на художествено произведение, отколкото на научен доклад,

Да заслужаваш познанието - това означава да бъдеш духовен.

Земята не е случайна планета. Земята е Избранница. Тя е избранница, защото на нея е даден не само дарът на живота, но и дарът на познанието.

Най-тежкият нравствен удар, който може да понесе един ум е откритието за това, че задълбочеността свършва с времето, и че Вечността се възражда от Лекомислието.


Коментари 0

Коментари:

Спонсори на Портал 12