Търси

Тибетските лечебни чаши лекуват чрез своя резонанс (ВИДЕО)

06.04.2016 г.
2065
1
Подкрепям Портал 12! Портал 12 е алтернативна медия. Подкрепете ни за повече материали, видео и лекции! Виж повече
"Тибетските пеещи чаши мога да въздействат по различен начин на човек, включително да стимулират различни визуални, звукови и мисловни образи и усещания. Те лекуват, защото вълната на трептени достига до там, където по чисто физически метод или чрез масаж не може да се достигне". Това заяви в интервю за Портал12, Виктор Огуй, алтернативен терапевт от Русия, който взе участие в Международната конференция за Кайлас, провела се във Варна.

През 2010 година в Тибет за първи път бях на планината Кайлас. След това животът ми се измени от всички гледни точки.  Започнах усилено да се интересувам от пеещите чаши. Имахме щастието да намерим майстор в Непал, който произвежда такива чаши. Започнахме да се учим при него и да използваме практиките, в които той ни обучаваше.

ВИЖТЕ ЦЯЛОТО ВИДЕО ИНТЕРВЮ:
След известно време посетих отново Кайлас, после за трети път бях там.И всеки път аз получавах все нови и нови разкрития как чашите могат да въздействат на човека.

Пеещите чаши могат да въздействат с различни образи и по различен начин. Най-обикновения образ и опит, който чашата създава, е механическо колебание – човек усеща това чрез тялото си. И дори ако запушите уши, и до вас доближат чаша и извлечете звук от нея, ще почувствате вибрацията, ще усещате физически това чрез тялото си.

Другото основно, което дават чашите, е музиката.Чашата е обертонен инструмент.
Музика е това, което слушаме – звуците. Чашата има не една, а няколко ноти при извличане на звуци от нея. Това влияе на психиката на човека. Говорим не за звукотерпия, а за музикотерапия. Разпространена е не само в Русия, но и в много страни на Европа.
 

Свързани публикации

тибетските пеещи чаши имат мощен лечебен ефект
25.03.2016 г.
1964
1

Лечебните свойства на тибетските пеещи чаши (ВИДЕО)

Ето какво казва Огуй за лечебнния метод с пеещи чаши: „Да говорим за чашата само като музикален инструмент е много ограничено. Защото звукът не е само звук. Звукът е сила, скорост, темпо, амплитуда. Има много аспекти, които включва чашата като глобален многофакторен инструмент.“
Виж повече
Асамблея за Кайлас – път по спиралата на единството
28.03.2016 г.
8539
1

Конференцията за Кайлас – път към преоткриване на себе си (ОБЗОР+ ПЪРВО ВИДЕО с Елеазар Хараш)

В индуистките химни за  свещената планина на Хималаите – Кайлас, се говори като за място, където "...лекото става тежко, а тежкото – леко. Там животът става смърт, а смъртта – живот".
Виж повече
Коментари 1
  • Лефтер Спиров
    06.04.2016 г. 16:18
    Чувал съм за такъв метод на лечение и все повече ми се иска да опитам. Ще поразпитам за специалисти в България - някой знае ли кой и къде?

Коментари:

Спонсори на Портал 12