Търси

Теодосий Спасов ще вземе участие във фестивала Живият огън на традициите - Котел 2016

15.06.2016 г.
1525
Подкрепям Портал 12! Портал 12 е алтернативна медия. Подкрепете ни за повече материали, видео и лекции! Виж повече
В Котел от 24 до 26 юни ще се състои първият фестивал "Живият огън на традициите" е под наслов "Пътят на килима". Това съобщиха от пресцентъра на общината.

Фестивалът ще започне в 10.00 часа на 24 юни на централния площад "Възраждане" в града с изплитане на Еньовски венец. Ще се състои кръгла маса на тема "Предприемачество и туризъм - алтернатива на младежката безработица". Официалното откриване ще бъде в 18.30 часа с концерт на ансамбъл "Загоре" и ритуалното запалване на "Живият огън на традициите". Във втория ден от фестивала ще бъде открита експозиция "Пътят на килима" с представители на българските килимарски школи от Котел и Чипровци. Ще има демонстрации и работилници на български традиционни занаяти.

Специални гости ще бъдат музикантът Теодосий Спасов, водещият на кулинарно предаване Ути Бъчваров, който ще открие празник на занаятите и гъбената чорба. От сдружението "Азбукари" ще организират образователно-познавателни и развлекателни игри и занимания за деца. Ще има концерт на НУФИ "Филип Кутев" - Котел, Ансамбъла за народни песни и танци - Сливен, и фолклорния танцов клуб "Хорце" - Добрич.

В рамките на фестивала ще има дискусии на тема как да се поддържа и популяризира културно-историческото наследство на България.
Коментари 0

Коментари:

Спонсори на Портал 12