Търси

Съвпадът Сатурн и Плутон маха маските ни и изправя всеки на изпит

12.01.2020 г.
34188
4
Подкрепям Портал 12! Портал 12 е алтернативна медия. Подкрепете ни за повече материали, видео и лекции! Виж повече
Астрологичният цикъл, който е определящ за цялата 2020 г. и започна на 26 декември 2019 г със Слънчевото затъмнение в Козирог направи своята кулминация на 10 януари при Пълнолунието в знака Рак. Земята хвърли сянка върху Луната и и ни направи свидетели на лунно затъмнение.
 
Днес, два дни след Лунното затъмнение, на практика в неговата енергия, ще се случи събитието, за което астролозите говорят повече от година - Съвпадът на двете бавни планети Сатурн и Плутон. За България този съвпад ще се състои в 18:58ч. и с него ще започне нов 33 годишен цикъл.

Какво казва езотеричната астрология за това пред което ни изправя, този важен космичен момент?

Козирог е наречен - Ученикът на Земното Училище, а България е под знака на Козирог. 

Сатурн е Богът на времето, Господарят на Кармата. Този, който структурира живота ни на Земята - Учителят на земното Училище.

Плутон е Хадес, в Древногръцката митология - Господарят на подземното царство.

Така съчетани, тези две планетни енергии ще донесат за всеки на индивидуално ниво среща с най-дълбокото и спотаено в душата ни. От една страна Кармата и съдбата ще играят основна роля в живота ни през тази година, от друга ще бъдат поставени стабилни основи и нови сюжети за дълъг период от време, особено ако те са свързани с нематериални цели.

Според астрологът Кирил Стойчев в обществения живот съвпадът на Сатурн и Плутон ознаменува началото на цикъл, който има отношение към борбата за независимост на малките народи. Това означава, че правителствата на държавите, в които има етнически малцинства,  ще се сблъскат с опити за отделяне и извоюване на по-голяма самостоятелност. Засилва се опасността от военни конфликти, нещо което наблюдаваме и в момента между Иран и САЩ. Новите групи и движения, борещи се да предотвратят климатичните изменения ще се засилят, защото хората все повече ще осъзнават изчерпването на икономическата и социална система, в която светът живее днес.

Всичко, това ни води нe към страх и бездействие, а към анализ, преосмисляне на извървения път, равносметка и промяна на остарелите за всеки от нас модели.

Тъй като в следващите дни ще четете много анализи, предсказания, хороскопи с насоки, искаме да обърнем внимание и на следното в този важен космичен момент.

Древните астролизи казват: “ Звездите предразполагат, но не определят”  и “Мъдрецът е над въздействието на звездите”.  

Звездите оказват съществено влияние на хората, но що се отнася за съществата , по-напреднали в своето развитие - те изпитват последиците на това влияние, но звездите не могат да ги принудят. Когато говорим за хората, които неосъзнато вървят по своя път, при тях всичко се случва точно така, сякаш звездите ги тласкат непреодолимо.

Брат Михаил - Омраам пише в своята книга “Свободата победа на Духа” много обстойно по темата. Ето и какво казва той, в нея:

Невъзможно е да се избегнат събитията: това, което е написано трябва да се реализира. Казвам ви: единствената свобода, дадена на разумния човек - това е възможността да плати по различен начин. Ако живеете разумно, духовно, целият ви организъм ще укрепне; и когато ви сподели нещо по причина на един или друг аспект или транзит на някоя от планетите, вие ще имате “пари”, натрупани в своите клетки, с други думи - сили , енергия, които идват на помощ , за да отклоните опасността. Разумния, умерен и чист живот, който сте водили, ви е позволил да натрупате резерви в своя организъм, благодарение на които успявате с лекота да платите своите дългове. Духовното учение ви учи, символично казано, да събирате пари. Чрез медитация, молитва, съзерцание, вие изпращате всеки ден по някое зрънце злато в банките там, Горе, и когато се появят трудности, вместо да “играете нечестно” , за да ги избегнете, ще може да платите благодарение на богатствата, които сте натрупали.


Духовните придобивки и постижения са като пари, които слагате настрана, за да посрешните достойно трудностите на живота.

Пожелаваме ви, в този период да имате спестени “духовни пари” за предизвикателствата, които ви очакват или това да бъде за вас нов импулс за усилена работа - да трупате богатства във вашата духовна банка!

Свързани публикации

Сатурн
05.04.2017 г.
2858
1

Сатурн е ключът към свободата да бъдеш творец на собствената си реалност

На колективно и на съвсем лично, ниво овладяването на Сатурн е ключът към постигането на свободата да бъдеш творец на собствената си реалност. А ретроградната му фаза дава ключът към това овладяване.
Виж повече
26.12.2019 г.
13207
1

Слънчевото затъмнение в Козирог: Импулс за Ново Духовно Възраждане

Това слънчево затъмнение ще бъде като реванш. Защото заедно със Слънцето и Луната, тук сега се намира и Юпитер - планетата, която носи разгръщане на съзнанието, новото, еволюцията. Тя от своя страна е в хармоничен тригон с планетата Уран, която носи новото в света.
Виж повече
Шипка и духовното пробуждане на България
30.12.2019 г.
39960
5

Астрологът Кирил Стойчев: През 2020 г. България ще се пробуди

2020 г. ще бъде под влиянието на струпване на планети в знака Козирог. Навлизането на планетата Юпитер, която символизира духовния живот в знака Козирог, означава само едно – време е разделението на духовно и материално да спре и духовните хора да се захванат с решаване на материалните въпроси.
Виж повече
Коментари 4
 • Недялко
  11.07.2020 г. 21:17
  Съвпадът Сатурн и Плутон маха маските ни ???????? май обратното... Но добра статия ;)
 • Зоя Даниеле
  13.01.2020 г. 00:54
  Благодаря, много интересна публикация
 • emilyano calabrese
  12.01.2020 г. 21:05
  тва добре писано-ам аз съм прокълнат и нямъм късметец в живота :G:G:G:(:(:(
 • Маргарита Бояджиева
  12.01.2020 г. 13:00
  Благодаря:L

Коментари:

Спонсори на Портал 12