Търси

Със своеобразно средище на Дух и Култура започна началото на Житния режим

25.02.2016 г.
2288
2
Подкрепям Портал 12! Портал 12 е алтернативна медия. Подкрепете ни за повече материали, видео и лекции! Виж повече
 "Бях житено зърно, заровено в земята
във сън дълбок живота не познавах
но дойде лъч при мен, достигна светлината
и ме събуди със своя зов"
                                                            
                                                                      
На 23.02 в Националния дворец на културата (НДК) се проведе Концерт на тема „Житното зърно“. Домакини на събитието бяха Андрей Грива и Галина Герасимова. Посрещнаха ни и прекрасните ангелогогласни певци на Музикална Лаборатория с даровития български диригент Йордан Камджалов.

Така в зала Мати Ди, определена от Домакините на събитието като средище на Дух и Култура, с мило и задушевно тържество и кратък музикален концерт бе отбелязано началото на Житния режим за всички желаещи да се потопят в духовното и да пречистят телата и духа си.

Андрей Грива и Галина Герасимова поздравиха гостите и накратко разказаха за историята на житното зърно, завещана ни от Учителя, според която то е единствената храна дошла от Слънцето, и която се е жертвала за просъществуването на човешкия род, като пречиства и обновява тялото ни за дни.

Андрей Грива сподели, че житният режим е режим на пречистване, пост на емоциите. „Човек трябва да „огладнее“, за да се пречисти и да роди нови идеи и амбиции.“ – каза той. И сподели, че в началото на всеки житен режим си поставя някаква цел, която да изпълни през годината.
„Приеми ме Господи в лечебницата на живата природа.“ е формулата, дадена ни от Учителя за здраве, при изпълнение на житния режим.

За всички гости и желаещи да спазват режима/поста бяха припомнени накратко основните принципи на провеждането му. Счита се, че най-добър ден за началото е ден сряда, 1-2 дни след пълнолуние. Той се препоръчва от Учителя, но може да се избере и друг ден от седмицата, според усещането на човека.

По време на режима е добре всеки да следи личното си физическо и психическо състояние, така че за оптималното му протичане човек не бива да бъде фанатик, както се препоръчва и от самия Учител. По принцип, режима продължава 10 дни и последващото го захранване продължава същия брой дни. Като захранването/отпостването става с повече сурова храна и включване на почти безсолна „Ангелска супа“ от картофи, с резенче лимон и магданоз.

Целта на поста е човек да изчисти клетката, за да възприема тя по-фините енергии и полета. Счита се, че житото е най-чистата храна, подходяща за човешкия организъм, ябълките помагат за сърцето и пречистват емоциите, а орехите за мозъка и менталните състояния на човека. По време на поста, да се пие голямо количество чиста изворна вода, която да не е студена.

А специално за читателите на Портал 12 г-н Грива сподели - „И да не забравяме, че основното по време на поста е състоянието на Благодарност за всичко! Избягване на конфронтациите и стремежът към трансформиране на психическите състояния от отрицателни в положителни са много важни“.

Няколкократно и на бис певците от Музикална Лаборатория изпълниха „Песен за житното зърно“, по текст на Весела Несторова и музика на Всемировия Учител – Беинса Дуно, оставил ни в наследство и рецептата за Житния режим, прозвучаха и някои от най-добрите им изпълнения, които очароваха публиката.

Г-н Грива пожела на всички успешен Житен режим. Тържеството приключи с почерпка, купичка житно зърно за всички гости. 
 
Коментари 2
  • Надя Денева
    27.02.2016 г. 09:43
    Да възрастват и братят плодовете на Духа
  • Богдан Маринов
    26.02.2016 г. 10:09
    Да посеем житното зърно в нас, да се грижим за него, да покълне, да израсте, да цъфне, да даде плод и с благодарност да пожънем! :D

Коментари:

Спонсори на Портал 12