Търси

Събирането на всички духовни сили е спасението от гибелния свят на съдбата и манипулациите на медиите

24.03.2017 г.
2879
Добавена от: Борислав Борисов
Подкрепям Портал 12! Портал 12 е алтернативна медия. Подкрепете ни за повече материали, видео и лекции! Виж повече
Ежедневието ни днес е изпълнено с една изкуствено натрапена забързаност, наложена главно от конвенционалните и спекулативните дигитални медии. Тази суматоха на ежедневието се предава днес като психологическа зараза - чрез медиите и между самите хора.

Новините за драматични големи сблъсъци, катастрофи, убийства, спорове и политически страсти, освен че са умело навързани със сладострастните "риалити" предавания и "отразявания на живо", то те представляват храната за (де)информационните чудовища днес, които разпространяват тази все по-опасна психологическа зараза.

Всъщност основната тема за безбройните ежедневни драми, не разкрива истинските върхове на същинския ни живот, а само външните усложнения с твърде преходно значение. Не външния израз на ежедневните драми, а нещо друго, скрито, което е зад визуалната опаковка, всъщност пронизва смисъла на всички събития в живота. 

Повечето хора днес са нещастни и отчуждени от душата си. Те живеят в мрака на случайността, но наред с угнетените от хората и обстоятелствата има и други същества, надарени с вътрешна сила, на която се покоряват не само човеците, а и заобикалящите ги събития. Те познават тази Сила. Тя не е нищо повече от самосъзнание, съумяло неимоверно да надрастне границите на обикновеното съзнание. 

Да познаваш себе си означава, малко или много да познаваш настоящето и миналото си, но съществата, за които споменахме по-горе, притежават онази сила само защото познават и бъдещето си.

Хората днес ги сполетява единствено онова, което сами са пожелали, защото ние оказваме съвсем незначително влияние върху някои външни събития, но притежаваме всемогъщата власт над онова, което те оставят в душата ни...И онези , които не приемат нито едно събитие, без да го превърнат в свое притежание са именно мъдрите сред нас, които непрестанно обезоръжават съдбата, защото я покоряват във всеки един миг.

Животът ни днес трябва да се съсредоточи в едно вглъбяване, концентриране на всички духовни сили и разрастване на душата в сят, който да е по-могъщ от гибелния свят на съдбата.

Който върши несправедливост днес, той разклаща вярата, заложена в самия него и в неговата съдба. Той вече е изгубил ясния усет за своята личност и сила. Вече няма точна представа какво дължи на себе си и с какво са виновни пагубните му съучастници, призовани от неговото безсилие (явно проявено от управляващите и работещите в самите мас-медии). Именно тук е заложена опасността събитията да ни заварват винаги - неподготвени. Освен неподготвени, то бездейни и безсилни - в тези мигове в живота ни се прокрадва това чуждото, натрапеното, което посято докато спим затънали в духовната си нощ, ще покълне....скоро. 
Борислав Борисов
Борислав Борисов
Борислав Борисов е автор на текстови материали, видео репортажи и интервюта в Портал12. Работи в сферата на медиите от 2004-а година. Създател на едни от първите големи новинарски онлайн платформи в България, сега собственост на водещи медийни групи.

Роден в Търговище, завършил престижната Езикова гимназия в Ловеч, учил Аграрна икономика в Свищов, работил в редица страни на запад и у нас, главно в сферата на агробизнеса, медиите и сигурността ( анализатор в B2 Security - продоволствена сигурност, противодействие трафика на хора, регионално развитие и политики на Балканите, антитероризъм), основател на Асоциация на българските села.

Борислав Борисов е последовател на духовните и езотерични учения от 19-и век, като сред любимите му автори са Морис Метерлинк, Рудолф Щайнер, Райнер Мария Рилке и др.  Отдаден на изучаването и въвеждането в потънкостите в Учението на Учителя Беинса Дуно (Петър Дънов), както и на школите на Брат Михаил - Омраам (Михаил Иванов) и Елеазар Хараш.

Изследовател на алтернативните методи в психологията, парапсихологията и квантовата медицина.  За контакти: borislav@portal12.bg 
Коментари 0

Коментари:

Спонсори на Портал 12