Търси

Свободна размяна на стоки и услуги започва утре във Варна

11.04.2016 г.
1308
Подкрепям Портал 12! Портал 12 е алтернативна медия. Подкрепете ни за повече материали, видео и лекции! Виж повече
На пазара в ж.к. Чайка във Варна всеки втори и четвърти вторник от месеца ще се провежда безплатна размяна на стоки и услуги. Размяната е инициирана от Никола Куташки, който е организатор и на фермерския пазар във Варна.

„Стоките“ може да са хранителни и не хранителни. Може да донесете всичко, което няма да ползвате вече, за да го размените с нещо друго, което ще ви свърши работа. Можете да донесете всякава годна за консумация храна. Също така дребна техника, дрехи... всичко, за което се сетите. На по-обемистите неща които предлагате, може да донесете снимки и на място да ги покажете на хората. Всеки ще преценява какво, колко и с кого да разменя.

Всичко, което бъде донесено и не намери нов собственик, се прибира отново от този, който го е донесъл. На място ще има и тетрадка, в която всеки ще може да запише услугата, която иска да размени с някой друг.

„Щастието е пълно, когато е споделено. Заповядайте! Нека започнем заедно да сътворяваме Новата Земя – свят без пазари, където хората се занимават с това, което обичат и разменят творенията си, в каквато и форма да са се проявили. Така и милата ни планета ще си поеме дъх от консуматорския начин на живот, който я убива.“ – призовава организаторът Никола Куташки.
 

Свързани публикации

Екоселище Радост се намира в село Горско Косово
02.02.2016 г.
35877
37

Екоселище Радост събира хора, които искат да живеят в свят без насилие

Екоселището се намира в село Горско Косово, в непосредствена близост до язовир „Александър Стамболийски“. Мястото е кътче, запазило великолепието на дивата природа
Виж повече
живот сред природата
15.03.2016 г.
3625
1

Среща на Живите места ще обедини хората, решени да живеят извън системата

Целта на срещата е да се свържат всички хора от живите места в една система от взаимопомощ, в която с минимални ресурси да си помагат и подкрепят по този път. Възможно е дори в един момент да се избегне и паричната система...
Виж повече
Коментари 0

Коментари:

Спонсори на Портал 12