Светлинното замърсяване лишава повече от 1/3 от населението на Земята да вижда Млечния път (ВИДЕО)

13.06.2016 г.
1653
Добавена от: Портал12
Светлинното замърсяване в градовете лишава повече от 1/3 от населението на Земята да вижда Млечния път. През нощта, тази своеобразна река от звезди се врязва в плътния мрак на пространството и небесните тела образуват ядрото на нашата галактика и тяхното меко сияние, спечелило псевдонима си "Млечен път".

За повече от една трета от населението на Земята, блясъка на изкуственото осветление прикрива тази невероятна космическа гледка и спектакъл на звездите, съобщиха официално изследователи тези дни. Близо 80% от американците и 60% от европейците вече нямат никаква възможност от градска или крайградска среда да видят галактическото ядро ​​през нощта.

Чрез използването на комбинация от сателитни измервания и наблюдения на земята, учените са сглобили първите глобални карти на изкуствена светлинна замърсеност, от които става ясно, че почти четири от всеки пет души по света живеят под светлинно замърсено небе. Най-замърсено нощем е небето в Сингапур, Северна Италия, Лондон, Ню Йорк, а нощите са най-чисти и дълбоки в Чад, Централноафриканската република и Мадагаскар, където повече от три четвърти от жителите могат да гледат нагоре към звездите и да виждат магията на Космоса и Млечния път.

В България, благодарение на икономическата изостаналост, Млечния път може да се вижда ясно от почти всички български села, отдалечени на поне 15 км. от градските центрове.

 
Свързани публикации

01.04.2016 г.
2691

Свръхмасивна черна дупка се намира в самия център на нашата Галактика

Надничайки дълбоко в сърцето на нашата галактика Млечен път, космическия телескоп Хъбъл разкрива богата картина и свързаност на повече от половин милион звезди. Астрономите използват инфрачервени камери, за да пронижат праха в диска на нашата галактика, която замъглява звездния куп около централната черна дупка
05.05.2016 г.
2939

Живко Желев: Енергиите на хората от Земята оказват влияние на същества от други цивилизации (ВИДЕО)

Сериозен акцент в лекцията е значението на водата във формирането на живота на нашата планета, както и за важните връзки и фотонни излъчвания от Земята, които оказват влияние на космоса, включително на същества от сравнително близки цивилизации
Все още няма коментари. Бъди първият, който ще напише коментар!

Напиши коментар

Кирилизатор:

Снимки:
Максимален брой на снимки в един албум : 12
Ако качвате твърде големи снимки, изчакайте сървъра да ги обработи.
Потвърждавам, че съм човек
Публикувай