Търси

Светла Балтова:Съвпадът на Юпитер и Сатурн на 21 декември отваря нова порта за човечеството (ВИДЕО)

01.12.2020 г.
28534
Добавена от: Таня Борисова
Подкрепям Портал 12! Портал 12 е алтернативна медия. Подкрепете ни за повече материали, видео и лекции! Виж повече
Съвпадът на Юпитер и Сатурн в първия градус на Водолей на 21 декември – денят на зимното слънцестоене бележи нов етап в еволюцията на човешкото съзнание, необходима за епохата на Водолей. Същият съвпад според духовни посветени като Рудолф Щайнер се е явил при раждането на Исус като Витлеемската звезда и е отбелязал Новото Начало.

Съвпадът на Юпитер и Сатурн - Отваря се нова порта за цялото човечество
Съвпадът на Юпитер и Сатурн е нещо, което не се е случвало от 800 години, което потвърждава, че сме изправени пред важен момент, който отваря нова порта за цялото човечество.
В своята лекция за Портал 12 д-р Светла Балтова заяви, че ако мотото на отминаващата си година беше “Останете си в къщи”, то това на 2021 г. ще е “Затегнете коланите”, защото ще минем през зони на турбуленция.

Ние вече сме във война, война за човешката мисъл! Тя се изостря през следваща година, защото силите, които искат да спънат човешката еволюция действат до момента чрез силите на разделението и страха.

Най-драстичните промени започват в средата на януари 2021 г. с великият будилник Уран и неговите 4 квадрата през годината
Промените, които ще настъпват през следващата година ще бъдат обусловени главно от аспекта между Уран и Сатурн, който в знака Водолей три пъти ще прави квадрат на Уран. Това е цикъл, който можем да разберем като направим аналогия с Лунния цикъл и основните му фази : новолуние, първа четвърт ( квадрат), пълнолуние (опозиция на Луна и Слънце), последна четвърт ( завършващ квадрат).  

Началото на цикъла между Сатурн и Уран, т.е. „новолунието” между тях е започнало през 1988 г.   В последните месеци на година те заедно извървяват прехода между Стрелец и Козирог. Започва пълно преустройство на света, изразяващо се в бунтове, политически промени, достигнали кулминация през 1989 и наречени „есента на народите”: Пада Берлинската стена, в Чехия дисидентът Вацлав Хавел, който през 1988 г. е тикнат в затвора, става президент, в Полша „Солидарност” печели изборите, в Русия Горбачов осъществява с пълна сила „перестройка” на обществото и междувременно изтегля руските войски от Афганистан. Подготвя се влизането в новото хилядолетие.

1975 г. - Има само две години от по-далечните предсказания на Учителя Петър Дънов, в които той дава конкретни години. В едното казва, че от 1975 г. на земята ще започнат да се вселяват висши адепти, светии, напреднали души, за да тласнат човешката еволюция напред. В другото, направено през 1939 г. казва на учениците си, че ако не успеят да използват благоприятните условия в момента, такива ще има чак през 1999 г.  И двете години са ознаменувани с квадрати на Уран и Сатурн – разчупаване, промяна, ново стъпало. Само че през 1975 г. двете планети са в завършващ стария цикъл квадрат, и това е аналогично на фазата, в която ще започне сега, през 2021. Те са в знаци, противоположни на настоящите: Уран е в Скорпион, а Сатурн – в Лъв. Следващите години са били подготовка именно за онова ново начало през 1988-89. 

1999-2000 – Следваща фаза. Новото хилядолетие започва с квадрат между Сатурн и Уран, (съответстващ на първа четвърт 9 растяща Луна от Слънчево-Лунния цикъл), през юли и ноември 1999 и май 2000 е точен, но обхваща и двете години. Сатурн е в Телец и Уран във Водолей. Отбележете, че те са в разменени знаци, сравнени със сегашната им позиция.  Така започва 21 век. 

2009 -2010 – опозиция на Сатурн в Дева с Уран в Риби: половината от цикъла. Най-важното с глобално значение: пандемията от H1N1 – свински грип, която обаче, е взела много по-малко жертви от сегашната. В събитията за годината чета следното: „правителствата от цял свят обединиха усилията си да се справят с най-голямата икономическа криза от десетилетия насам.” И още „ китайската икономика бележи голям ръст и стана една от най-развитите в света”.  Процеси, които стигат до своята кулминация сега, при следващия етап на същия цикъл – и новата пандемия, и колизиите в икономиката. 

Време е човек да се освободи от илюзията, в която е вкаран
Всичко това е част от един велик план. Всички събития,които бяха важни за нас се случиха на много ключови дати. Силите на прогреса, които искат човечеството да продължи своя път на развитие и да се качи едно стъпало нагоре в своята еволюция дават възможност на човека по един или друг начин да се осъзнае. Да се освободи от една илюзия, в която е вкаран. Да се откъсне от опита да бъде задържан точно чрез мисълта много ниско, много приземено, в едно полу животинско състояние, което се грижи само за прехраната си и първичните си нужди.
Всичко, което преживяваме сега прилича на разтърсване на полуспящ човек, защото той трябва да изпълни призванието си – да се изкачи на следващото стъпало в своята еволюция, както му е предначертано. Да разкъса паяжината на много заблуди, които го отклоняват от пътя на истината.

Влизаме в периода 2021-2025 за който говорят българските пророци:
Дядо Влайчо казва за него:
“Ще има чистене... И за нищо на света няма да бъде онова, което хората се надяват и очакват. То е нещо, което човешкият род още не е виждал, не е чувал и дори не е подозирал за него. Това върховно „пречистване на души“ ще стане чрез силата на Природата. Светъл ще бъде Божият път, будните души ще почувстват това, а останалите ще потъмнеят още повече. По цялата земя и континенти ще има голяма проява на духовете във всяко отношение.”

Не бива да се страхуваме от турболенциите обаче. Защото Природата, Великата майка непрекъснато ни дава знаци и се старае да влезе в контакт със своето дете човекът. Остава само той да развие своята сензитивност, да отвори сърцето си и да разпознае сигналите й. 

Сборът на годината 2021 = 5 - Числото на Ученика и Пентаграма

Учителя от преди почти 100 г. казва, но както знаем висшите духове работят с по-големи времеви отрязъци:

„И днес най-много работят Великите Учители на миналото: Хермес, Орфей, Буда, Мойсей, самият Христос и апостолите. Сега са настанали такива благоприятни времена за духовни постижения, че за една година може да добиете това, което по-рано не можеше да се добие за сто и за хиляда години.”

Ние сме крачка напред в реализиране на Ерата на Водолея и от нас се изисква будност. Това ще бъде процес пред който лъжата ще отстъпва. Ние ще имаме да махнем лъжата както от нашия живот, така и от обществения, защото в момента живеем в една лъжа, която се тиражира от всякъде. Това не може да продължи, защото съществува една тъкан на живота и тя е истинна и когато и се противопоставя една лъжлива реалност, те не могат дълго време да съществуват помежду си. Затова и тази лъжлива реалност ще бъде разкъсана и Истината ще прозира много по-ясно и ярко в живота на всеки човек.

Препоръчани книги:

Таня Борисова
Таня Борисова
Таня Борисова е създател на сайта Портал12. Има дългогодишна практика като журналист и мениджър на медийна група в периода 2007-2016. Работи активно по утвърждаването на Портал12 като алтернативна медия с изконни принципи, ценности и цели за себепознание и чисто духовно развитие.

За запитвания и предложения за заснемане на интервюта с личности, отразяване на семинари, лекции и събития в сферата на себепоизнанието, здравето и духовното развитие, можете да пишете на: tanya@bgmedia.bg 
Д-р Светла Балтова
Д-р Светла Балтова
Д-р Светла Балтова е холистичен терапевт, астролог и отдаден изследовател на учението на Петър Дънов. Тя е учител по паневритмия и един от забележителните автори на книги свързани с Учението на Бялото братство в България.

След като дълги години е практикувала в сферата на  конвенционалната медицина, тя се отдава на алтернативна медицина.
Светла Балтова владее метода за лечение с цветните есенции на д-р Бах, антропософска и холистична медицина, астропсихология и медицинска астрология.
Преподава паневритмия като провежда ежегодно курсове от 1997 г. в България, а от 2000г. в чужбина: в Австрия, Холандия, Финландия, Германия, Щвейцария, Италия, Гърция, Бразилия, САЩ, Израел.

 

"Душата е нещо, което не се вижда и много хора се питат дали има душа...но тя се проявява чрез мислите, чувствата и действията ни. Ако душата не се вижда, то пък тялото е нещо много осезаемо, и то показва какво става в душата ни. То е нашият най-добър съветник. Защото когато ние се завкостеняваме и влизаме в някакви модели - мисловни или емоционални, съответно точно определена част от тялото ни започва да дава сигнали (чрез болести), че нещо не е наред. "

 

"Учителят казва, че ако ние с волята си не можем да овладеем тялото, то просто нямаме воля. Тялото според духовната наука е създадено от душата и от Духът ни. По тялото, което сега имаме, можем да съдим каква работа сме извършили преди, в предишните си прераждания.", споделя д-р Балтова."Науката за неделимостта на душата и тялото, или за неделимостта на мислите и чувствата и физическото им проявление - това е много древна наука. Тя е била забравена в епохата на материализма, когато е било отделено физическото от духовното; осезаемото от неосезаемото. Сега тази наука се възвръща, нарича се психобиология. Тя показва как определени органи и системи от тялото как точно реагират при определени мисловни или емоционални модели. Това е развито и в антропософската медицина на Рудолф Щайнер. Към тези неща многократно насочва вниманието ни и Учителя Беинса Дуно, който говори за това кои части на тялото с какви процеси или с какви добродетели са свързани."'Коментари 0

За да коментирате, е нужно да влезете

Спонсори на Портал 12