Светла Балтова: Слънчевото затъмнение на 2 юли освобождава от старите модели

02.07.2019 г.
20382
Добавена от: Таня Борисова
2 коментара
Освободете се от стари мисловни модели, които смущават съня и деня ви, не се вземайте много на сериозно, не се фиксирайте в големи плaнове.  Това е посланието на слънчевото затъмнение в единадесетия градус на Рак, на 2 юли в 22:15.  
 
Доста близо е до опозиция с Плутон и Сатурн в Козирог, чиито влияния ни правят или сковани, или маниакално сериозни, при някои - властолюбиви и авторитарни. Символът на Единадесети градус Рак от Сабианските символи, е клоун, който имитира важни личности. Позволете си да се посмеете на себе си и да вложите щипка хумор в предизвикателствата на ежедневието и особено ако се сблъскате с личности подобни на гореописаните. Рачешкият хумор ще бъде много на  място през следващия месец. 
 
Изминаха две седмици, наситени с напрежение, обусловено предимно от опозицията на Марс със Сатурн и Плутон.  Болезнени амбиции, ревност, завист, подозрителност, внезапни удари на съдбата може да са се развихрили в живота ви.
 
В последните два дни на старата Луна, преди втори юли,  е добре да направим прочистване на всяко ниво: изхвърлете ненужните вещи от дома си, или поне някои от тях. Прочистете съзнанието си от страхове, мрачни мисли, тревоги - всичко, което ви напряга. Разчистете си бъркотиите във взамоотношенията, ако  имате такива. Може да го напаравите най-напред вътрешно. 
Помнете,че както и да реагират хората в живота ви, вие сте им дали тези роли, те играят по вашия сценарий. 
 
Това е фундаментална истина, известна и на психолози, и в духовната наука. Само че, не я вярваме напълно. Ако ние променим своя емоционален отговор, променя се и човекът отсреща. Това не значи да сме непременно мили и благи. Понякога трябва да бъдем решителни. Сега е моментът да изхвърлим мислено от живота си всички онези, които изчерпват енергията ни. Ако решим вътрешно да не участваме в ролята на жертва и да не им даваме надмощие, ситуациите ще се променят.
 
Оста Рак – Козирог ще продължи да бъде активна поне в следващите две седмици до пълнолунието. Един аспект от динамиката на тази ос е свързан със семейството и семейните взаимоотношения. Има възможност да осъзнаете по-дълбоко връзките в рода, да ги преизградите. Теми като род, родина, родители, семейство, ще бъдат актуални в живота ви.
 
Да се върнем към хумора. Ракът обича семейния уют, не обича напрежението и се старае по някакъв начин да го разсее. Имам едни любими герои – мумините от книжките на Туве Янсон. Кротки тролчета, който живеят в Муминската долина. Мама Муминка е готова да посрещне всяка неприятност със спокойна забележка, уверена в добрия край, и в това,че ако свари чайник с кафе за семейството, това ще оправи работата. Така и става. 
 
Новолунието ( затъмнението) в Рак е подкрепено от Нептун в Риби и Уран в Телец, така,че: „Спокойствие и само спокойствие!” както казва друг мой любим герой – Карлсон, който живее на покрива. 
Поздрави и от него!  
 
Таня Борисова Таня Борисова
Таня Борисова е създател на онлайн платформата Портал12. Автор на множество текстове и видео материали по темите за личностното израстване, духовното развитие и призванието на човек. "Портал12 е израз на нашата вяра в личната и колективна отговорност за важната роля на България в развитието на нов тип мислене през след...
Коментари: 2

Напиши коментар

Кирилизатор:

Снимки:
Максимален брой на снимки в един албум : 12
Ако качвате твърде големи снимки, изчакайте сървъра да ги обработи.
Потвърждавам, че съм човек
Публикувай

Спонсори на Портал12