Търси

Светла Балтова: Слънчевото затъмнение на 2 юли освобождава от старите модели

02.07.2019 г.
9763
2
Добавена от: Таня Борисова
Подкрепям Портал 12! Портал 12 е алтернативна медия. Подкрепете ни за повече материали, видео и лекции! Виж повече
Освободете се от стари мисловни модели, които смущават съня и деня ви, не се вземайте много на сериозно, не се фиксирайте в големи плaнове.  Това е посланието на слънчевото затъмнение в единадесетия градус на Рак, на 2 юли в 22:15.  
 
Доста близо е до опозиция с Плутон и Сатурн в Козирог, чиито влияния ни правят или сковани, или маниакално сериозни, при някои - властолюбиви и авторитарни. Символът на Единадесети градус Рак от Сабианските символи, е клоун, който имитира важни личности. Позволете си да се посмеете на себе си и да вложите щипка хумор в предизвикателствата на ежедневието и особено ако се сблъскате с личности подобни на гореописаните. Рачешкият хумор ще бъде много на  място през следващия месец. 
 
Изминаха две седмици, наситени с напрежение, обусловено предимно от опозицията на Марс със Сатурн и Плутон.  Болезнени амбиции, ревност, завист, подозрителност, внезапни удари на съдбата може да са се развихрили в живота ви.
 
В последните два дни на старата Луна, преди втори юли,  е добре да направим прочистване на всяко ниво: изхвърлете ненужните вещи от дома си, или поне някои от тях. Прочистете съзнанието си от страхове, мрачни мисли, тревоги - всичко, което ви напряга. Разчистете си бъркотиите във взамоотношенията, ако  имате такива. Може да го напаравите най-напред вътрешно. 
Помнете,че както и да реагират хората в живота ви, вие сте им дали тези роли, те играят по вашия сценарий. 
 
Това е фундаментална истина, известна и на психолози, и в духовната наука. Само че, не я вярваме напълно. Ако ние променим своя емоционален отговор, променя се и човекът отсреща. Това не значи да сме непременно мили и благи. Понякога трябва да бъдем решителни. Сега е моментът да изхвърлим мислено от живота си всички онези, които изчерпват енергията ни. Ако решим вътрешно да не участваме в ролята на жертва и да не им даваме надмощие, ситуациите ще се променят.
 
Оста Рак – Козирог ще продължи да бъде активна поне в следващите две седмици до пълнолунието. Един аспект от динамиката на тази ос е свързан със семейството и семейните взаимоотношения. Има възможност да осъзнаете по-дълбоко връзките в рода, да ги преизградите. Теми като род, родина, родители, семейство, ще бъдат актуални в живота ви.
 
Да се върнем към хумора. Ракът обича семейния уют, не обича напрежението и се старае по някакъв начин да го разсее. Имам едни любими герои – мумините от книжките на Туве Янсон. Кротки тролчета, който живеят в Муминската долина. Мама Муминка е готова да посрещне всяка неприятност със спокойна забележка, уверена в добрия край, и в това,че ако свари чайник с кафе за семейството, това ще оправи работата. Така и става. 
 
Новолунието ( затъмнението) в Рак е подкрепено от Нептун в Риби и Уран в Телец, така,че: „Спокойствие и само спокойствие!” както казва друг мой любим герой – Карлсон, който живее на покрива. 
Поздрави и от него!  
 
Таня Борисова
Таня Борисова
Таня Борисова е създател на сайта Портал12. Има дългогодишна практика като журналист и мениджър на медийна група в периода 2007-2016. Работи активно по утвърждаването на Портал12 като алтернативна медия с изконни принципи, ценности и цели за себепознание и чисто духовно развитие.

За запитвания и предложения за заснемане на интервюта с личности, отразяване на семинари, лекции и събития в сферата на себепоизнанието, здравето и духовното развитие, можете да пишете на: tanya@bgmedia.bg 
Д-р Светла Балтова
Д-р Светла Балтова
Д-р Светла Балтова е холистичен терапевт, астролог и отдаден изследовател на учението на Петър Дънов. Тя е учител по паневритмия и един от забележителните автори на книги свързани с Учението на Бялото братство в България.

След като дълги години е практикувала в сферата на  конвенционалната медицина, тя се отдава на алтернативна медицина.
Светла Балтова владее метода за лечение с цветните есенции на д-р Бах, антропософска и холистична медицина, астропсихология и медицинска астрология.
Преподава паневритмия като провежда ежегодно курсове от 1997 г. в България, а от 2000г. в чужбина: в Австрия, Холандия, Финландия, Германия, Щвейцария, Италия, Гърция, Бразилия, САЩ, Израел.

 

"Душата е нещо, което не се вижда и много хора се питат дали има душа...но тя се проявява чрез мислите, чувствата и действията ни. Ако душата не се вижда, то пък тялото е нещо много осезаемо, и то показва какво става в душата ни. То е нашият най-добър съветник. Защото когато ние се завкостеняваме и влизаме в някакви модели - мисловни или емоционални, съответно точно определена част от тялото ни започва да дава сигнали (чрез болести), че нещо не е наред. "

 

"Учителят казва, че ако ние с волята си не можем да овладеем тялото, то просто нямаме воля. Тялото според духовната наука е създадено от душата и от Духът ни. По тялото, което сега имаме, можем да съдим каква работа сме извършили преди, в предишните си прераждания.", споделя д-р Балтова."Науката за неделимостта на душата и тялото, или за неделимостта на мислите и чувствата и физическото им проявление - това е много древна наука. Тя е била забравена в епохата на материализма, когато е било отделено физическото от духовното; осезаемото от неосезаемото. Сега тази наука се възвръща, нарича се психобиология. Тя показва как определени органи и системи от тялото как точно реагират при определени мисловни или емоционални модели. Това е развито и в антропософската медицина на Рудолф Щайнер. Към тези неща многократно насочва вниманието ни и Учителя Беинса Дуно, който говори за това кои части на тялото с какви процеси или с какви добродетели са свързани."'Коментари 2
  • Мая Йованич
    05.07.2019 г. 13:11
    :L
  • Николинка Панайотова
    03.07.2019 г. 22:25
    ;)

Коментари:

Спонсори на Портал 12