Търси

Светла Балтова: Пълнолуние с пролетно равноденствие е изключително рядко и дава мощен прилив на енергия

19.03.2019 г.
26418
Подкрепям Портал 12! Портал 12 е алтернативна медия. Подкрепете ни за повече материали, видео и лекции! Виж повече
Разпукват се пъпките на дърветата, пролетният прилив отваря сърцата ни за любовта и живата енергия, идваща от центъра на галактиката и минаваща през нашето Слънце.

Луната в последните денонощия се приближава към фаза пълнолуние.

Днес 19, тя преминава през Кралската звезда Регулус - сърцето на Лъва.Това е една от най-почитаните звезди от древността до днес.

Проектирайки се ( от наша земна гледна точка) върху Регулус, Луната събира енергията на Лъва и я препраща към Земята. Мощно е сърцето на Лъва и ако влее пулса си в живота ни, ще можем да направим чудеса.
Отворете сърцата си, бъдете смели, обичайте и творете!
Бъдете творци на собствената си съдба!
Това е повелята на тези дни.
Тази приливна вълна ще се влее към дните на пролетното равноденствие, което тази година съвпада с пълнолуние в първи грaдус на Везни. Равноденствието е моментът, в който Слънцето пресича небесния екватор и започва да огрява по-интензивно северната хемисфера. В този ден еклиптиката (видимият път на Слънцето) и небесният екватор ( който се получава когато мислено проектираме земния екватор към космоса) се пресичат. Само четири часа след това настъпва пълнолунието, като подчертава оста Овен - Везни.

Значението на тази ос е: аз и моята творческа изява и партньорите, истинските, с които мога да реализирам плановете си. Ще стане ясно - отсега и в следващите месеци, чие рамо може да подпре нашето рамо, коя ръка ще стисне крепко нашата ръка, с кого можем планини да повдигнем.

Луната ще бъде особено близо и съответно - ярка, голяма - суперлуна. Това съвпадение на пълнолуние с пролетно равноденствие е сравнително рядко: за последен път е било на 20 март 2000 г. Следващото ще е на 20 март 2030 г.
Всички тези астрономични явления сочат прилив на енергия, която ще вградим в следващите месеци в живота си, ако съумеем да я използваме конструктивно и разумно.  
Д-р Светла Балтова
Д-р Светла Балтова
Д-р Светла Балтова е холистичен терапевт, астролог и отдаден изследовател на учението на Петър Дънов. Тя е учител по паневритмия и един от забележителните автори на книги свързани с Учението на Бялото братство в България.

След като дълги години е практикувала в сферата на  конвенционалната медицина, тя се отдава на алтернативна медицина.
Светла Балтова владее метода за лечение с цветните есенции на д-р Бах, антропософска и холистична медицина, астропсихология и медицинска астрология.
Преподава паневритмия като провежда ежегодно курсове от 1997 г. в България, а от 2000г. в чужбина: в Австрия, Холандия, Финландия, Германия, Щвейцария, Италия, Гърция, Бразилия, САЩ, Израел.

 

"Душата е нещо, което не се вижда и много хора се питат дали има душа...но тя се проявява чрез мислите, чувствата и действията ни. Ако душата не се вижда, то пък тялото е нещо много осезаемо, и то показва какво става в душата ни. То е нашият най-добър съветник. Защото когато ние се завкостеняваме и влизаме в някакви модели - мисловни или емоционални, съответно точно определена част от тялото ни започва да дава сигнали (чрез болести), че нещо не е наред. "

 

"Учителят казва, че ако ние с волята си не можем да овладеем тялото, то просто нямаме воля. Тялото според духовната наука е създадено от душата и от Духът ни. По тялото, което сега имаме, можем да съдим каква работа сме извършили преди, в предишните си прераждания.", споделя д-р Балтова."Науката за неделимостта на душата и тялото, или за неделимостта на мислите и чувствата и физическото им проявление - това е много древна наука. Тя е била забравена в епохата на материализма, когато е било отделено физическото от духовното; осезаемото от неосезаемото. Сега тази наука се възвръща, нарича се психобиология. Тя показва как определени органи и системи от тялото как точно реагират при определени мисловни или емоционални модели. Това е развито и в антропософската медицина на Рудолф Щайнер. Към тези неща многократно насочва вниманието ни и Учителя Беинса Дуно, който говори за това кои части на тялото с какви процеси или с какви добродетели са свързани."'Коментари 0

Коментари:

Спонсори на Портал 12