Светла Балтова: През 2019 г. ще действа Законът на най-малкото Добро

29.12.2018 г.
51237
Добавена от: Таня Борисова
Какво ни очаква през 2019 г, споделя с нас д-р Светла Балтова, която е един от най-добрите езотерични астролози и холистични лекари у нас. Нейната прогноза, отново се преплита с тази на останалите езотерици, на които зададохме въпроса: Каква очаквате да бъде 2019 г.? Споделяме с вас, нейното очакване за Новата година.

Каква ще е според Вас 2019 година?
2019 година ще бъде много силна година. Чисто астрономично и астрологично, началото и краят и са маркирани с две слънчеви затъмнения в Козирог и те са на много специални дати. Първото слънчево затъмнение, сега - през януари, е през началото на деня - на 6 януари и това знаем, че е денят, когато се чества и се отбелязва кръщението в река Йордан, когато Божият дух слиза върху Исус и го превръща в Христос. Краят на годината е знаменуван също със слънчево затъмнение в Козирог, което е на 26 декември в рождественските празници. Т.е. годината е маркирана от кръщение в Духа като начало и Новораждане като край.

През 2019 особено силна ще бъде енергията на Козирога и всъщност стрелите, които са под влияние на Козирог ще бъдат най-засегнати от промените, но същевременно ще им се даде възможност да проявят духът, който е дух на стремеж към нагоре, обаче напред и нагоре към духовните върхове. В материален план, Козирог е знакът на структурите. Тук ще има голямо противоречие от решения и борба за надмощие и същевременно нестабилност. Във всички йерархични структури ще има промени, ще има противоречие и страх за запазване на статуквото. Същевременно няма да има възможност да се запази старото, защото идват новите енергии, новите сили, което се обуславя от позицията на други планети.

През 2019 година 3 мощни външни планети се намират в собствените си знаци, т.е. те са в силата си. Сатурн в своя знак Козирог - той обаче руши и създава. Сатурн  не е само създателят на стабилност и стабилни структури, но той руши старото, също така. Така че да изпитаме всички закостенели неща, почиващи на материалната сигурност и на йерархичността, ще се чувстват те застрашени. Юпитер е в своя знак Стрелец. Това е знакът на търсене на истината, на философията, религията. Нептун в своя знак Риби също означава милост, състрадание, религиозно чувство. Всъщност, като сумирам това влияние, общо взето акцентът пада върху вярата, върху това, че всеки човек трябва да има един стабилен стожер вътре в себе си - морален стожер и да уповава на него. Вярата в доброто, вярата, че има промисъл ще са ни нужни през 2019, защото чисто в материален план също се намесва едно друго планетно влияние - това на Уран, който с трясък ще влезе в земния знак Телец. Общо взето в астрологията се смята, че това ще донесе дестабилизация на всичко свързано с банки, банкиране, валути, валутна стойност и още такива ценности, но това е едната страна на въпроса, която засяга повече материалния свят, а другото, което носи Уран е, че има възможност за нови изобретения, нови технологии, които да влязат в живота на хората и които доста ще преобърнат старата научна парадигма.

Означава ли това, че ако концентрирането в материалното и слагането му като основа на живота ще се сгромоляса?
Точно това означава. Точно материалното ще бъде нестабилно и там човек няма да може да търси сигурност или т.е. няма да я намира. Това важи повече за тези, които са вкопчени в тези структури, в материалното. Според мен промените ще засегнат повече динозаврите -  големите структури, а не за малкия човек. Хората, които проявяват скромност, доброта и вяра в доброто няма да бъдат толкова разтърсени… Тук е законът на най-малкото добро… Това е ежедневно добро, което можем да правим, най-делничното. Това са хората, които обикновено не са белязвани, така да се каже. Те са по-близо до земята и ще оцеляват повече. Това слънчево затъмнение, което идва на 6 януари, то е едно от цикъла Сарос и носи в себе си желание на хората да участват в неформални структури и движения. Т.е. все повече хора ще усещат в себе си едно надигащо се социално чувство - съпричастност към нещата, които стават в обществото, но и извън официалната политика, извън официалните структури и партии, като групи, движения по интереси или неформални групи. Фонът на иначе надигащия се хаос, човек трябва да уповава на вярата си и на моралния устои вътре в себе си. Големите структури и икономиката ще бъдат повече разтърсени.

Тоест е важно да се съсредоточим върху вътрешното си развитие и духовния път?
Точно така - върху това, което наистина е ценно за него, което му дава истинска сигурност, защото материалната сигурност не е истинска. Понеже е годината на Козирога, тези, които са горделиви ще трябва да преклонят коляно (Козирог управлява колената). Тези, които са смирени ще имат възможност да извървят своя път към върха, към върхови постижения в живота си, защото все пак когато говорим за земните знаци, за Козирог, затова че Уран влиза в Телец - това не означава само разрушение, това означава, че ще има основа да се постави начало на стабилни проекти, но ще процъфтяват тези проекти, които по един или друг начин са свързани с доброто в хората… с идея да направиш нещо добро и за другите, не само за себе си.

Нека чуем вашето наричане за Новата 2019 г.…
И нека наричането да бъде така: Нека да се разпръснат всички влияния на мрака и тъмнината, които искат да разорят материално и духовно българския народ. Нека да се съвземе, да укрепне духът на България и да се прояви във всеки човек като вяра и упование в доброто и милостта Божия.
 
Таня Борисова Таня Борисова
Таня Борисова е създател на онлайн платформата Портал12. Автор на множество текстове и видео материали по темите за личностното израстване, духовното развитие и призванието на човек. "Портал12 е израз на нашата вяра в личната и колективна отговорност за важната роля на България в развитието на нов тип мислене през след...
Все още няма коментари. Бъди първият, който ще напише коментар!

Напиши коментар

Кирилизатор:

Снимки:
Максимален брой на снимки в един албум : 12
Ако качвате твърде големи снимки, изчакайте сървъра да ги обработи.
Потвърждавам, че съм човек
Публикувай