Търси

Светла Балтова: През 2019 г. ще действа Законът на най-малкото Добро

29.12.2018 г.
23066
Добавена от: Таня Борисова
Подкрепям Портал 12! Портал 12 е алтернативна медия. Подкрепете ни за повече материали, видео и лекции! Виж повече
Какво ни очаква през 2019 г, споделя с нас д-р Светла Балтова, която е един от най-добрите езотерични астролози и холистични лекари у нас. Нейната прогноза, отново се преплита с тази на останалите езотерици, на които зададохме въпроса: Каква очаквате да бъде 2019 г.? Споделяме с вас, нейното очакване за Новата година.

Каква ще е според Вас 2019 година?
2019 година ще бъде много силна година. Чисто астрономично и астрологично, началото и краят и са маркирани с две слънчеви затъмнения в Козирог и те са на много специални дати. Първото слънчево затъмнение, сега - през януари, е през началото на деня - на 6 януари и това знаем, че е денят, когато се чества и се отбелязва кръщението в река Йордан, когато Божият дух слиза върху Исус и го превръща в Христос. Краят на годината е знаменуван също със слънчево затъмнение в Козирог, което е на 26 декември в рождественските празници. Т.е. годината е маркирана от кръщение в Духа като начало и Новораждане като край.

През 2019 особено силна ще бъде енергията на Козирога и всъщност стрелите, които са под влияние на Козирог ще бъдат най-засегнати от промените, но същевременно ще им се даде възможност да проявят духът, който е дух на стремеж към нагоре, обаче напред и нагоре към духовните върхове. В материален план, Козирог е знакът на структурите. Тук ще има голямо противоречие от решения и борба за надмощие и същевременно нестабилност. Във всички йерархични структури ще има промени, ще има противоречие и страх за запазване на статуквото. Същевременно няма да има възможност да се запази старото, защото идват новите енергии, новите сили, което се обуславя от позицията на други планети.

През 2019 година 3 мощни външни планети се намират в собствените си знаци, т.е. те са в силата си. Сатурн в своя знак Козирог - той обаче руши и създава. Сатурн  не е само създателят на стабилност и стабилни структури, но той руши старото, също така. Така че да изпитаме всички закостенели неща, почиващи на материалната сигурност и на йерархичността, ще се чувстват те застрашени. Юпитер е в своя знак Стрелец. Това е знакът на търсене на истината, на философията, религията. Нептун в своя знак Риби също означава милост, състрадание, религиозно чувство. Всъщност, като сумирам това влияние, общо взето акцентът пада върху вярата, върху това, че всеки човек трябва да има един стабилен стожер вътре в себе си - морален стожер и да уповава на него. Вярата в доброто, вярата, че има промисъл ще са ни нужни през 2019, защото чисто в материален план също се намесва едно друго планетно влияние - това на Уран, който с трясък ще влезе в земния знак Телец. Общо взето в астрологията се смята, че това ще донесе дестабилизация на всичко свързано с банки, банкиране, валути, валутна стойност и още такива ценности, но това е едната страна на въпроса, която засяга повече материалния свят, а другото, което носи Уран е, че има възможност за нови изобретения, нови технологии, които да влязат в живота на хората и които доста ще преобърнат старата научна парадигма.

Означава ли това, че ако концентрирането в материалното и слагането му като основа на живота ще се сгромоляса?
Точно това означава. Точно материалното ще бъде нестабилно и там човек няма да може да търси сигурност или т.е. няма да я намира. Това важи повече за тези, които са вкопчени в тези структури, в материалното. Според мен промените ще засегнат повече динозаврите -  големите структури, а не за малкия човек. Хората, които проявяват скромност, доброта и вяра в доброто няма да бъдат толкова разтърсени… Тук е законът на най-малкото добро… Това е ежедневно добро, което можем да правим, най-делничното. Това са хората, които обикновено не са белязвани, така да се каже. Те са по-близо до земята и ще оцеляват повече. Това слънчево затъмнение, което идва на 6 януари, то е едно от цикъла Сарос и носи в себе си желание на хората да участват в неформални структури и движения. Т.е. все повече хора ще усещат в себе си едно надигащо се социално чувство - съпричастност към нещата, които стават в обществото, но и извън официалната политика, извън официалните структури и партии, като групи, движения по интереси или неформални групи. Фонът на иначе надигащия се хаос, човек трябва да уповава на вярата си и на моралния устои вътре в себе си. Големите структури и икономиката ще бъдат повече разтърсени.

Тоест е важно да се съсредоточим върху вътрешното си развитие и духовния път?
Точно така - върху това, което наистина е ценно за него, което му дава истинска сигурност, защото материалната сигурност не е истинска. Понеже е годината на Козирога, тези, които са горделиви ще трябва да преклонят коляно (Козирог управлява колената). Тези, които са смирени ще имат възможност да извървят своя път към върха, към върхови постижения в живота си, защото все пак когато говорим за земните знаци, за Козирог, затова че Уран влиза в Телец - това не означава само разрушение, това означава, че ще има основа да се постави начало на стабилни проекти, но ще процъфтяват тези проекти, които по един или друг начин са свързани с доброто в хората… с идея да направиш нещо добро и за другите, не само за себе си.

Нека чуем вашето наричане за Новата 2019 г.…
И нека наричането да бъде така: Нека да се разпръснат всички влияния на мрака и тъмнината, които искат да разорят материално и духовно българския народ. Нека да се съвземе, да укрепне духът на България и да се прояви във всеки човек като вяра и упование в доброто и милостта Божия.
 
Таня Борисова
Таня Борисова
Таня Борисова е създател на сайта Портал12. Има дългогодишна практика като журналист и мениджър на медийна група в периода 2007-2016. Работи активно по утвърждаването на Портал12 като алтернативна медия с изконни принципи, ценности и цели за себепознание и чисто духовно развитие.

За запитвания и предложения за заснемане на интервюта с личности, отразяване на семинари, лекции и събития в сферата на себепоизнанието, здравето и духовното развитие, можете да пишете на: tanya@bgmedia.bg 
Д-р Светла Балтова
Д-р Светла Балтова
Д-р Светла Балтова е холистичен терапевт, астролог и отдаден изследовател на учението на Петър Дънов. Тя е учител по паневритмия и един от забележителните автори на книги свързани с Учението на Бялото братство в България.

След като дълги години е практикувала в сферата на  конвенционалната медицина, тя се отдава на алтернативна медицина.
Светла Балтова владее метода за лечение с цветните есенции на д-р Бах, антропософска и холистична медицина, астропсихология и медицинска астрология.
Преподава паневритмия като провежда ежегодно курсове от 1997 г. в България, а от 2000г. в чужбина: в Австрия, Холандия, Финландия, Германия, Щвейцария, Италия, Гърция, Бразилия, САЩ, Израел.

 

"Душата е нещо, което не се вижда и много хора се питат дали има душа...но тя се проявява чрез мислите, чувствата и действията ни. Ако душата не се вижда, то пък тялото е нещо много осезаемо, и то показва какво става в душата ни. То е нашият най-добър съветник. Защото когато ние се завкостеняваме и влизаме в някакви модели - мисловни или емоционални, съответно точно определена част от тялото ни започва да дава сигнали (чрез болести), че нещо не е наред. "

 

"Учителят казва, че ако ние с волята си не можем да овладеем тялото, то просто нямаме воля. Тялото според духовната наука е създадено от душата и от Духът ни. По тялото, което сега имаме, можем да съдим каква работа сме извършили преди, в предишните си прераждания.", споделя д-р Балтова."Науката за неделимостта на душата и тялото, или за неделимостта на мислите и чувствата и физическото им проявление - това е много древна наука. Тя е била забравена в епохата на материализма, когато е било отделено физическото от духовното; осезаемото от неосезаемото. Сега тази наука се възвръща, нарича се психобиология. Тя показва как определени органи и системи от тялото как точно реагират при определени мисловни или емоционални модели. Това е развито и в антропософската медицина на Рудолф Щайнер. Към тези неща многократно насочва вниманието ни и Учителя Беинса Дуно, който говори за това кои части на тялото с какви процеси или с какви добродетели са свързани."'Коментари 0

Коментари:

Спонсори на Портал 12