Търси

Св. Богородица е Любов, Христос е Мъдрост, а религията – това сме ние

15.08.2017 г.
1971
Подкрепям Портал 12! Портал 12 е алтернативна медия. Подкрепете ни за повече материали, видео и лекции! Виж повече
Св. Богородица е Любов, Христос е Мъдрост, а религията – това сме ние. Христос е Божествената Мъдрост, която се проявява чрез Любовта. Религията е връзката – Любовта и Мъдростта се съединяват, за да ни създадат. Когато дойде на Земята, Исус взе формата на човек, за да ни покаже, че Любовта ражда хората.

Мъжете трябва да любят жените все по Бога, а жените да ги почитат по Бога. Жени или мъже, които нямат никаква Любов и Мъдрост, не са религиозни. 

Душата, която е вложена във вас, това е Бог, това е Христос, това е Света Богородица. Тая душа е затворена днес. Може ли да я освободите? Често тя пъшка и плаче, но като не я разбирате, казвате: „Парички ни трябват!“ Тя казва: „Достатъчно са, не ти трябват повече!“ – „Не, още, още!“ Не казвам, че е нужно богатство, но истинското богатство е в настоящето, в сегашния момент. Бъди богат в дадения момент. Знай, че като спиш, като ядеш и като работиш, ти си богат. За утрешния ден не мисли. Чудя се на сегашните хора! Дойде ти един приятел, когото не си виждал с години, и вместо да го нахраниш ти се безпокоиш за утрешния ден, да не се ощетиш. Нахрани приятеля си и не мисли за утрешния ден. Бог няма да те остави. С неразумния си живот ние сами си причиняваме страдания. Вие имате всичко – жена, деца, къщи, пари и пак сте недоволни. Какво искате още? Искате да бъдете богати повече, отколкото можете да носите. Който е истински богат днес, ще бъде богат всякога. Следователно, бъдете богати днес, бъдете доволни днес, приемете истината днес. 

Ако обичаш Духа, ще обичаш и другите. – Какво представя Духът? – Като се давиш, и някой те спаси, това е Духът. – Какво е Любовта? – Ако си гладен и те нахранят и напоят, това е Любовта, това е проява на душата. Вярвай в Духа, Който те извади от водата. Вярвай в душата, която те нахрани.

Из словото на Учителя Петър Дънов ( Беинса Дуно) . 1919 / 1921 г.

Свързани публикации

д-р Светла Балтова | © 2016 Портал12
08.10.2016 г.
4255
2

Светла Балтова: Паневритмията е противоотрова на фалшивото в живота и медиите (ВИДЕО)

Култивирането на щастието и радостта от живота е нещо изключително важно, и има общо целебно и профилактично въздействие. Това се постига чрез медитация и други методи, но когато говорим за паневритмията, това се постига по един съвсем естествен начин когато играем паневритмия и я съпреживяваме.
Виж повече
Христо Нанев, писател © 2016 Портал12
22.10.2016 г.
7859
1

Христо Нанев: България е страна на изпитанията, но е целуната от Бог! (ВИДЕО ЛЕКЦИЯ)

В пълното видео по време на лекцията можете д разберете каква е връзката на Лулчев с Петър Дънов, какъв е бил животът на пророка в обкръжението на Цар Борис III-и и предсказанията за историята на България
Виж повече
Проф.Андрей Пантев
05.11.2016 г.
2671

Проф.Андрей Пантев: Петър Дънов оставя благост със своето Вселенско учение (ВИДЕО ЛЕКЦИЯ)

Учението на Учителя Петър Дънов не се е променило. То остава вечно. То е универсално, космополитно, общочовешко. Всичко друго - расовата борба, класовата борба, пролетарската революция, пазарната икономика, дотолкова готиният капитализъм.., че няма в него капка човечност...всичко това се изчерпва! А учението на Учителя си остава непокътнато
Виж повече
Хляб - знание - чистота на познанието
30.12.2016 г.
5225

Хлябът на познанието не трябва да се продава. По делата ще ги познаете

В днешните крайни времена на промени, метафоричното тълкуване на "Хлябът на трябва да се продава" е най-близо до призивът, че познанието не трябва да се продава. За споделянето на знание не трябва да се вземат пари. По същия начин за споделянето на информация за познанието не следва никой да има претенции за ексклузивност, частна привелигированост или какъвто и да е тип преимущество в предоставянето на достъп до знанието
Виж повече
Земята - Нова епоха, 6-а раса
29.01.2017 г.
5718
3

Спас Мавров: Живота не е зароден на тази Земя, а е привнесен (ВИДЕО)

Централната линия на ръководство на енергиите на нашата планета, която Хам работи в момента преминава през Велико Търново. На 3.03.1993 г. бе събуждането на ядрото на тази земя в Новата епоха. Тогава във Велико Търново се срещнаха енергийните потоци на изблика на йоните от нашето ядро с тези, които идваха към нашата планета от Слънцето и от нашата галактика
Виж повече
Петър Дънов и Любомир Лулчев спасяват българските евреи
18.02.2022 г.
2322
6

Петър Дънов и Любомир Лулчев спасяват българските евреи. Нямат нужда от Нобелова награда (ВИДЕО)


Царят е знаел много добре, че трябва да се вслушва в съветите, които му изпращата Учителя чрез Лулчев, тъй като много от предходно посочените и предсказани факти и събития са се случили категорично и обективно, както са били описани от Дънов.
Виж повече
Седемте езера - Портал към духовните светове
05.08.2019 г.
11419
4

Кои са ватанските имена на Седемте Рилски езера и защо са застрашени?

Учителят също така и предупреждава, че езерата трябва да се пазят и, че в никакъв случай не трябва да се допуска тяхното замърсяване, тъй като те оказват пряко въздействие върху живота на хората и свързани са с него неразривно.
Виж повече
Коментари 0

За да коментирате, е нужно да влезете

Спонсори на Портал 12