Търси

Структура на еволюцията и цивилизациите според антропософската наука

02.03.2017 г.
2828
1
Добавена от: Борислав Борисов
Подкрепям Портал 12! Портал 12 е алтернативна медия. Подкрепете ни за повече материали, видео и лекции! Виж повече
В множество публикации и видео материали на Портал12 става въпрос за различните епохи на материално и духовно развитие, както и за особената свързаност на цивилизациите. Поради множество постъпили въпроси за структурата и датировката на тези епохи, публикуваме тълкуванието им според Рудолф Щайнер (прероденият Питагор), създател на антропософската наука, която надгражда познатите психологически и философски течения до края на 19-и век чрез добавянето на несетивно-духовни явления. Към досегашните 5 сетива, Щайнер добавя нови 7 (общо 12), свързани с възприемането на живота, движението, равновесието, топлината, словото, мисълта и Азът.

Според антропософската наука за Духа, сегашната планета Земя е минала през три планетарни състояния, на всяка от които се развива съответната степен на човешкото съзнание.

1. Старият Сатурн - трансово съзнание
2. Старото Слънце - спящо съзнание
3. Старата Луна - сънищно или образно съзнание
4. Земя - будно и предметно съзнание
5. Бъдещ Юпитер - имагинативно съзнание
6. Бъдеща Венера - инспиративно съзнание
7. Бъдещ Вулкан - интуитивно съзнание

Развитието на самата планета Земя включва общо 7 епохи:

1. Полярна епоха
2. Хиперборейска епоха
3. Лемурийска епоха
4. Атлантска епоха
5. Следатлантска епоха
6. Шеста епоха - предстояща
7. Седма епоха - предстояща

Самата Следатлантска епоха се състои от отново 7 културни епохи:

- Първа следатлантска култура (Древноиндийска) 7227-5067 г. пр.Хр.
- Втора следатлантска култура (Древноперсийска) 5067-2907 г. пр.Хр.
- Трета следатлантска култура (Египетско-халдейска) 2907-747 г. пр.хр.
- Четвърта следатлантска култура (Гръцко-римска) 747 г. пр.Хр. - 1413 сл.Хр.
- Пета следатлантска култура (съвременна) 1413 - 3573 г.
- Шеста следатлантска култура 3573-5733 г.
- Седма следатлантска култура 5733-7893 г.

 
Борислав Борисов
Борислав Борисов
Борислав Борисов е автор на текстови материали, видео репортажи и интервюта в Портал12. Работи в сферата на медиите от 2004-а година. Създател на едни от първите големи новинарски онлайн платформи в България, сега собственост на водещи медийни групи.

Роден в Търговище, завършил престижната Езикова гимназия в Ловеч, учил Аграрна икономика в Свищов, работил в редица страни на запад и у нас, главно в сферата на агробизнеса, медиите и сигурността ( анализатор в B2 Security - продоволствена сигурност, противодействие трафика на хора, регионално развитие и политики на Балканите, антитероризъм), основател на Асоциация на българските села.

Борислав Борисов е последовател на духовните и езотерични учения от 19-и век, като сред любимите му автори са Морис Метерлинк, Рудолф Щайнер, Райнер Мария Рилке и др.  Отдаден на изучаването и въвеждането в потънкостите в Учението на Учителя Беинса Дуно (Петър Дънов), както и на школите на Брат Михаил - Омраам (Михаил Иванов) и Елеазар Хараш.

Изследовател на алтернативните методи в психологията, парапсихологията и квантовата медицина.  За контакти: borislav@portal12.bg 

Свързани публикации

генетичен код на българите
24.03.2016 г.
13333
4

Какъв е генетичният код на българите и каква е мисията на нашия народ?

Според Дамян Попхристов наследството на българите в наши дни се предава чрез генетичния код, който носим. Той е наистина уникален, свързан е с мисията ни и с това, че българите наистина сме богоизбрани
Виж повече
Елеазар Хараш - интервщ за Атлантида
17.10.2016 г.
13541

Елеазар Хараш: Атлантида е древна наша прародина (ВИДЕО)

Атлантида е древна прародина - истинската прародина, защото самите толтеки са обучавани от Боговете. Има връзка с Бялото братство, но Всемирното Бяло братство е нещо друго, нещо много по-високо. Атлантите са постигнали нещо грандиозно, от което сега в Света има остатъци.
Виж повече
Дамян Попхристов | © 2016 Portal12
28.11.2016 г.
8668
5

Дамян Попхристов: Време е да се обединим, за да оцелеем. 2017 е ключова преходна година! (ВИДЕО)

Представяме ви много интересно и важно видео за духовното обединение, за наследството на трако-атлантите, за уникалното откритие от миналия месец на остров Сардиния в Италия, където има мегалитни комплекси, елементи, от които са еднакви с тези на енергийния център Белинташ в Родопите
Виж повече
Дамян Попхристов | © 2016 Портал12
02.12.2016 г.
4019
1

Дамян Попхристов: Нашата мисия като нация е да се обединим, духовното да се съхрани и да се предаде (ВИДЕО)

За Богомилите Христос е ангелска същност, която при спускането си в твърдата материя на Земята смалява самата божествена вибрация няколко милиона пъти, за да може тази божествена същност да влезе в едно човешко тяло.
Виж повече
Елеазар Хараш | © 2016 Портал12
20.12.2016 г.
8265
2

Елеазар Хараш: Христос е тук. Действа и работи! (ВИДЕО+пълен текст във файла)

Съвременното християнство не е християнство, празниците не са празници. Не само Коледа и Великден, въобще празниците са между трагедия и комедия. При истинското древно християнство празнуваш Бог в себе си, а сегашната Коледа е голяма трагедия защото е изгубено чистото сърце, което означава, че без чисто сърце теб те няма, тогава кой ще празнува?...
Виж повече
пещера Лепеница, снимка: Кирил Кирилов
22.12.2016 г.
3778
2

Атлантска ли е пещера Лепеницa?

Изследователят Кирил Кирилов споделя своите открития за пещера Лепеница и я свързва с атлантите. Споделяме откъси от изключително интересното проучване, което прави той на 19 декември 2016г. 
Виж повече
Елеазар Хараш
10.01.2017 г.
4887

Елеазар Хараш: Паметта за всичко се намира в централна духовна монада (ВИДЕО)

Мислиш, че си щастлив, не се поддаваш, не се развиваш, то е голямо сънуване….! Докато нещастието може да ти бръкне и да си кажеш: „абе аз по какъв път вървя, дай да тръгна...“ и ако трябва да избираме... те сами хората няма да изберат нещастието, но то ще им се изпрати, щото те вървят неспасяемо.
Виж повече
Коментари 1
  • Azem
    06.03.2017 г. 23:49
    Из творчеството на Николай Райнов: "Седем дъщери имаше Змията. Първата спи вцепенен сън – и не вижда нищо Втората спи дълбоко – и вижда пъстри мъгли пред себе си. Третата вижда сънища и далечни картини. Четвъртата е будна – и вижда край себе си всичко създадено. Петата вижда душите. Шестата вижда боговете Седмата вижда – Слънцето Седем дъщери имаше Змията.“

Коментари:

Спонсори на Портал 12