Търси

Стойчо Керев: Новото познание е заложено сред българите! (ИНТЕРВЮ)

15.04.2016 г.
46917
5
Добавена от: Таня Борисова
Подкрепям Портал 12! Портал 12 е алтернативна медия. Подкрепете ни за повече материали, видео и лекции! Виж повече
Предаването “Новото познание” с водещ Стойчо Керев е подобрено продължение на проекта “Въпрос на гледна точка”. Новото предаване започна само в онлайн платформата novotopoznanie.com. Скоро след началото в интернет “Новото познание” се появява и в телевизионния ефир в програмата на TV+.

В интервю за Портал12 Стойчо Керев дава отговори на важни въпроси, като готови ли сме за “Новото познание” и какво да очакват зрителите на предаването?

Г-н Керев, стартирахте силно проекта Новото познание. В миналото истинското познание е било привилегия на отбрани групи хора, които са имали за цел да го опазят и предадат на поколенията. Смятате ли, че обществото ни е готово за новото познание и посланията, които отправяте чрез него?
Дори бих отишъл по-далеч. Българите са едни от най-духовните същности и е нормално да имат повишен интерес към такива теми. Все по-често скриваното от очите на хората познание става обект на изследвания от различни автори. Днес мнозина се питат каква е причината да ни заблуждават различни кръгове управляващи планетата? Отговорът е повече от категоричен - упражняването на власт. Масони, илюминати, сциентолози и представители на различни тайни общества спорят за контрола над планетата всекидневно. Точно сега в тези последни дни хватката над умовете на човечеството започва да отслабва и невидимото става видимо.

Каква е тънката нишка между древното и новото познание, за което говорите във вашите предавания?
“В света на лъжите трябва да лъжеш, за да оцелееш. Истината няма място в този свят. Истината ще остане жива, само ако си решен да лъжеш, за да я опазиш. Разбираш ли това, братко” – така звучат тайните послания, скрити от очите на хората. Прочистването на планетата от излишните човешки същества се осъществява по различни начини и никой не мисли и да спазва тънката граница, за която говорите. Новото познание не признава граници. То предизвиква хората. Задава въпроси и не желае да е аксиома за всеки един човешки ум.

Струва ни се, че между тези два портала на миналото и новото стои един вакуум, в който се намира човечеството в момента. Какъв е изходът според вас, за да преминем напред и да стъпим върху една нова система, която като че всички искаме, но като че ли ни е страх да започнем нейното изграждане ?
Всичко си има предистория. Тайните общества са колкото видими, толкова и невидими за нас. Неколцина съвсем реални личности през 1773 г. в една къща на така наречената Еврейска улица във Франкфурт планират до към 2000 г. да прокарат пътя за своето Единно световно правителство чрез три световни войни. Перфектно разработен план, в който ще бъдат използвани слабостите и страховете на хората срещу самите тях. Сега се замислете защо има и вакуум? Моят прочит звучи така: Стремежът към световно правителство впрочем съвсем не е нов. Ватикан сити открай време се опитва да направи целия свят католическа територия. Историята показва, че за целта са били измъчвани и изклани милиони невинни души. Ислямът, който междувременно е най-активната и поддаваща се на фанатизиране религия, има същата цел и още по-добри шансове за това. В списъка влиза и „пан-славянската" идеология на Русия, първоначално издигната от Вилхелм Велики, която цели отстраняването на Германия и Австрия, за да може след поробването на Европа да се анексират Индия и Персия. Кажете ми след всичко това как да няма страх от изграждането на различното общество - това на свободните хора.

Има ли ги новите водачи с осъзната мисия в днешно време, както са се появявали в миналото и за които вие говорите във вашите предавания?
Търсенето на водачи в определени исторически периоди е повече от позитивно за един народ. То изостря сетивата му за непреодолимата тъмнина и го кара да запали светилника сам. Да се отстраним от пътя и попаднем някъде там в небитието е повече от наказание. В дни като тези ми се струва, че кодираното в кръвта на българите е започнало да се бунтува. Все повече талантливи деца идват тук. Все повече изобретатели, писатели, хора на науката и изкуствата се раждат по нашите земи. Вгледайте се в тези знаци, някъде там са новите водачи. И те със сигурност ще са различни. Такъв ярък пример имат какви не трябва да бъдат, че шансът да сгрешат е минимален. Но има и друга важна максима. Мъдростта да управляваш изисква отдаденост.

Смело говорите за истинския ни произход и връзката ни със Сириус и Атлантите. Дойде ли времето, за което говорят Ванга и други наши пророци?
В историята на последната цивилизация има повече въпроси, отколкото отговори. Един от най-спорните е свързан със зараждането на живота на Земята. Но има учени, които знаят отговорите и не се страхуват да ги оповестят. Генетиците Алексей Шаров от Националния институт по застаряването на населението в Балтимор и биологът Ричард Гордън от Морската лаборатория във Флорида направиха сензационно изявление преди време. Животът не се е зародил на Земята, а на място, съществувало много преди образуването на нашата планета.

Новото познание просто е заложено сред нас, то е естествения продукт от ферментацията на извънземната култура на Земята.  И точно като нея няма земни корени. Скриването му от очите на хората става все по-трудно и невъзможно. До скоро учението на Дарвин властваше безпроблемно в учебниците и класните стаи. Днес пробуждането е факт, който идва да разбие защитната стена на лъжата, обгърнала планетата.

Какво да очакваме в епизодите до края на годината - нови лица, нови теми? Моля да ни открехнете вратата към това, което ни очаква да видим!...
Какви са отликите от останалите? Ето какви - ние създаваме  проект за  мистика, наука и конспиративни теории, който представя различни гледни точки за истини и хипотези. Факти за исторически събития, лидери, позиции, знания от древни книги могат да бъдат открити при нас.  
В този проект обективност е понятие с нюанси, а детайлите взривяват умове и отключват съзнанието към неизказаното на глас. Приемете това като правило номер 1 в “Новото познание”. И още нещо - предаването обединява в себе си концептуални мнения, повечето от които се вглеждат и поставят въпроси за укриваното историческо минало. Въпреки това предаването е в крак със съвременността и се възползва от всички съвременни средства за комуникация със своите зрители и почитатели.

Избрахте разпространяването на Новото познание да става предимно онлайн. Защо избрахте този модел и с какво е по-добър от конвенционалните медии?
Така започна проектът само в онлайн платформата novotopoznanie.com, но само след седмица колегите от TV+ протегнаха ръка и ние приехме да бъдем партньори. Една нова различна аудитория предстои да се запознае с теории и хипотези с прочит от нашите лектори. Това са учени, изследователи, пропагандатори на новото познание. То може да се окаже и забравено древно, но това ще разберем след време.   Междувременно ще продължим да разчитаме на online платформата и канала ни в YouTube. Причината е повече от очевидна. Освен телевизията, интернет се доказа като поле за реализация на игрално кино, сериали и предавания.

Как могат да ви подкрепят вашите последователи, така че Новото познание да достига при тях с пълна сила?
Предаването се самофинансира от спонсори, реклама и дори официални дарения. Такава е практиката на независимите продуценти в цял свят. Създадени са финансови инструменти за подпомагане на иновативни документални  проекти. Ние не правим изключение и търсим всяка възможност за подкрепа на проекта. Така възможностите за увеличаване на времетраенето например могат от следващата година да се увеличат. На този етап това е само пожелание. Всеки може да открие donate бутона на novotopoznanie.com и да реши как да постъпи.
 
Таня Борисова
Таня Борисова
Таня Борисова е създател на сайта Портал12. Има дългогодишна практика като журналист и мениджър на медийна група в периода 2007-2016. Работи активно по утвърждаването на Портал12 като алтернативна медия с изконни принципи, ценности и цели за себепознание и чисто духовно развитие.

За запитвания и предложения за заснемане на интервюта с личности, отразяване на семинари, лекции и събития в сферата на себепоизнанието, здравето и духовното развитие, можете да пишете на: tanya@bgmedia.bg 

Свързани публикации

генетичен код на българите
24.03.2016 г.
13464
4

Какъв е генетичният код на българите и каква е мисията на нашия народ?

Според Дамян Попхристов наследството на българите в наши дни се предава чрез генетичния код, който носим. Той е наистина уникален, свързан е с мисията ни и с това, че българите наистина сме богоизбрани
Виж повече
Коментари 5
 • Една Българка
  04.05.2016 г. 10:25
  Аз също смятам, че познанието е заложено вътре в нас. Предстои период на изчистване, масово обновление и внедряване. Отдавна чаках нещо подобно да се случи и много се радвам за предаването! От сърце благодаря! Българите имат нужда от разшифроване на видимото и от побутване, от поле за изява и откриване на скритото знание. Вярвам, че процесът и информациите ще се разширяват и популяризират и на по-високо ниво, както и че ще настъпи единство в интересите с последваща реализация и на практика! :V;)
 • Виолета
  14.04.2016 г. 21:49
  :)
 • Навахо
  14.04.2016 г. 14:10
  Господин Керев, ще доживеем ли на гости на предаването да видим извънземна форма на живот?!? :P :V В очакване сме...
 • Дамян Гюзелев
  14.04.2016 г. 14:08
  Г-н Керев кани изключително интересни гости, продължавам да го следя онлайн.
 • Гергана Апостолова
  14.04.2016 г. 11:50
  :L

Коментари:

Спонсори на Портал 12