Търси

Стивън Уилтшир е поредният пример за човешки феномен, необясним за традиционната наука

Още по темата ...
Роден

Изкуството в ръцете на Огуст Роден - Запечатани образи от невидимото (СНИМКИ)

Виж повече
Райнер Мария Рилке - цитати

12 вдъхновения за живота и изкуството от Райнер Мария Рилке

Виж повече
Домът

Българският Фън Шуй: Домът като свят храм и материално продължение на душата

Виж повече
25.01.2016 г.
2936
5
Добавена от: Борислав Борисов
Подкрепям Портал 12! Портал 12 е алтернативна медия. Подкрепете ни за повече материали, видео и лекции! Виж повече
Стивън Уилтшир е поредният пример за човешки феномен, необясним за традиционната наука. Роден през 1974-а година, Уилтшир получава диагноза аутизъм на 3 годишна възраст. Той израства вглъбен в свой собствен и необикновен свят.

След като пораства добива изключителната популярност на художник, който рисува сложни и свръхдетайлни графики по памет, от изображения, които е видял само за няколко секунди.

Сред творбите му са детайлни графики на Венеция, Амстердам, Москва, Санкт Петербург, Сингапур и др. През 1992 г. Стивън приема поканата на базирана в Токио телевизионна компания за турне в Япония, на което прави чертежи на различни знакови структури, включително сградата на правителството в Шинджуку, търговския район Гинза и др.. След това той заминава за Америка, в едно пътуване, послужило за основа на книгата Американска мечта (1993), в която са включени негови градски пейзажи на Чикаго, Сан Франциско и Ню Йорк, както и пустинен пейзаж на Аризона.


ВИЖТЕ ВИДЕО - Стивън Уилтшир рисува по памет сложни графики:
 


През 2001 г. Стивън Уилтшир участва в документален филм на Би Би Си. В него се показва как след полет с хеликоптер над Лондон, той извършва подробни и перфектно мащабирани въздушни илюстрация на площ от четири квадратни мили в рамките на три часа. Графиката му включва общо детайлни рисунки на 12 исторически забележителности и 200 други структури в Лондон.

Стивън Уилтшир
В края на 2003-а година галерията Орлеънс Хаус в Туикенхам, Англия, провежда първата голяма ретроспектива на произведения на Уилтшир, която обхваща период от 20 години. Посетители са повече от 40 000 души, разбивайки всички рекорди за посещаемост на галерията.

Стивън Уилтшир поема най-големия си проект през май 2005 г., когато се връща в Токио, за да направи панорамно рисуване - най-голямото предизвикателство от кариерата си - графика на целия град! Два месеца по-късно той прави подобни подробни картини на Рим, включително Ватикана и катедралата Свети Петър, изцяло по паметта си.

Стивън Уилтшир - рисунки по памет

След 20-минутно пътуване с хеликоптер, Стивън прекарва една седмица в създаването на 10 метров по дължина чертеж на пристанище Виктория на Хонконг и заобикалящата градска среда. (Той, посвещава работата си като коледен подарък за жителите на града.) По-късно той рисува, Франкфурт, Мадрид, Дубай, Ерусалим и Лондон към колекцията си от картифни по памет. В последствие той рисува по памет огромни платна с визиите на Сидни, Шанхай, Бризбейн, Сингапур и Истанбул.

Вижте профила на художника във Фейсбук
Борислав Борисов
Борислав Борисов
Борислав Борисов е автор на текстови материали, видео репортажи и интервюта в Портал12. Работи в сферата на медиите от 2004-а година. Създател на едни от първите големи новинарски онлайн платформи в България, сега собственост на водещи медийни групи.

Роден в Търговище, завършил престижната Езикова гимназия в Ловеч, учил Аграрна икономика в Свищов, работил в редица страни на запад и у нас, главно в сферата на агробизнеса, медиите и сигурността ( анализатор в B2 Security - продоволствена сигурност, противодействие трафика на хора, регионално развитие и политики на Балканите, антитероризъм), основател на Асоциация на българските села.

Борислав Борисов е последовател на духовните и езотерични учения от 19-и век, като сред любимите му автори са Морис Метерлинк, Рудолф Щайнер, Райнер Мария Рилке и др.  Отдаден на изучаването и въвеждането в потънкостите в Учението на Учителя Беинса Дуно (Петър Дънов), както и на школите на Брат Михаил - Омраам (Михаил Иванов) и Елеазар Хараш.

Изследовател на алтернативните методи в психологията, парапсихологията и квантовата медицина.  За контакти: borislav@portal12.bg 
Коментари 5
 • Vortex Иванов
  26.01.2016 г. 18:56
  Представете си аутизмът какви центрове в мозъка отключва! По тази логика аутизмът може да отключи дори по-сложни модели като левитация, телепатия, телекинеза, телепортация, астрална проекция и прочие. Не съм попадал на информация дали съвременната висша наука и учени изследват аутизма като модел, пътека от биохимични, информационни полета и други промени в човешкия мозък и техните взаимодействия, които водят до отключване на мозъчен потенциал при човека?!? Ама тоя пич ме кефи много, все едно получава информацията на момента от някакво информационно поле, което му се отваря при определени условия и концентрация. :C:V
 • Дилмана Гюрова
  26.01.2016 г. 11:37
  За аутистите се знае, че всеки от тях крие много голям и силен талант, който обикновените хора не могат да развият. Тези хора са ангели на земята :N
 • Лефтер Спиров
  26.01.2016 г. 11:17
  Невероятен е, извънземен!
 • КАБУЛИ
  26.01.2016 г. 09:17
  Когато Бог посочи Някого с пръст, той е благословен от Него. Ние, хората, все още не сме разбрали кои сме, какви сме и какво правим на Земята, въпреки че сме с погледи, втренчени в необятния Космос.
 • Нели Гошева
  26.01.2016 г. 09:12
  :)

Коментари:

Спонсори на Портал 12