Търси

Стефи Стаменова: Очите са огледалото на душата

21.10.2016 г.
1491
2
Подкрепям Портал 12! Портал 12 е алтернативна медия. Подкрепете ни за повече материали, видео и лекции! Виж повече
В Пловдив успешно се проведе първият по рода си в Европа Фестивал „Здравето на очите“.
Фестивалът е част от интернационалната инициатива в грижа за здравето, сигурността и реализацията на децата ни - „За Ангелите ни“, чието начало бе положено през януари 2016 г. в град Пловдив - Европейската столица на културата, 2019.

В три поредни дни хората се запознаха с естествени методи за превенция на очите и доброто зрение при деца, младежи и възрастни. В Дома на културата „Борис Христов” се водеха лекции и бе представена изложба от картини на големия български художник Борис Георгиев и рисунки на деца. В Цар Симеоновата градина родители и деца се радваха на образователните игри по пътеката „ Вълшебният свят на очите“.

Фестивалът „Здравето на очите“ премина под наслов „Очите са прозорци към света“. Стефи Стаменова, лице на инициативата „За Ангелите ни“ в град Пловдив, откри Фестивала и за пореден път очарова и освети душите на присъстващите с благото си слово:
„Две хубави очи душата на дете. В две хубави очи - музика - лъчи."


Казват, че "очите са огледалото на душата"... Както трябва да се грижим за душата си, като я храним с прекрасни емоции, така трябва да пазим очите си, които я отразяват. Очите са най-красивата, но и най-неразгаданата част от човешкото тяло, те винаги разказват някаква история. А детските очи - те са най-чистата и прекрасна гледка на света.“

Зоя Иванова, председател на сдружението съинициатор Осъзнато Единно Гражданско Общество, приветства гостите по стар български обичай.
С хляб, чисто слово и огън стопли сърцата на присъстващите:
С хляб и огън ви срещам.
Да бъде светило в очите ви!
Да бъде чисто в душите ви!
Да бъде топло в сърцата ви!

Зоя Иванова

Очи ви да виждат и гледат,
на дълбоко те да разбират,
Добро и Благо кога иде,
Светлина и Мъдрост кога стигне,
зрънцето житно от земята -
събрало силата и светлината,
в хляба превърна се с радост
и носи ви своята благост.“

… и предаде огъня на Пламен Златинов – инициатор на инициативата „За Ангелите ни“. Той благодари на присъстващите и с думите на Апостола Левски „Дела са нужни!“, след което премина към провеждане на образователна лекция.

Пламен Златинов

Цар-Симеоновата градина в Пловдив бе озарена от радостта и щастието в очите на децата ни.
Деца и възрастни рисуваха, засаждаха семенца, танцуваха, радваха се на подготвените за тях изненади и взимаха активно участие в образователните дейности. Деца, родители, присъстващи гледаха, виждаха и разбираха колко са важни очите за здравето на човека и за здравето на обществото.  Работата както по инициативата „За Ангелите ни“, така и по реализацията на следващия фестивал „Здравето на очите“ през месец май 2017 г. продължава!

Нашият призив към всички добри Хора, към всички Вас, които жeлаете и търсите здраве, сигурност и успех за децата си, за себе си и за ближния!

Станете част от благородното дело!
Свържете се с нас и научете как заEдно можем повече! Контакт - Facebook: За Ангелите Ни

Свързани публикации

Зоя Иванова
07.10.2016 г.
1461
3

В Пловдив започва Фестивалът “Здравето на очите” с фокус върху съзнанието и проявленията на душата

Организаторът на събитието Зоя Иванова, председател на сдружението “Осъзнато единно гражданско общество” отправи своята покана пред Портал12: “Всички са поканени, за да разберат колко ценни са очите ни - като проявление на тялото, като проявление на душата и тяхното единство”.
Виж повече
Коментари 2
  • Мира
    25.10.2016 г. 15:04
    Очите имат нужда да са сред природата и да попиват от нейните цветове... а ние гледаме днес природата в далечината и чакаме събота и неделя да дойде, че да отидем при природата... каква ирония :)
  • Вериотис
    24.10.2016 г. 18:51
    Очите ни са се появили при слизането ни в гъстата материя...

Коментари:

Спонсори на Портал 12