Търси

Стефан Калайджиев: Коронавирусът е огнена чистка, изпратен ни е свише (ИНТЕРВЮ)

02.04.2020 г.
35710
2
Подкрепям Портал 12! Портал 12 е алтернативна медия. Подкрепете ни за повече материали, видео и лекции! Виж повече
Г-н Калайджиев, преди дни издадохте книгата „Богомилство, славянство, възраждане“ * (изд. „Хелиопол“) казвате че е много важна в този момент за България и българите, защо?
Книгата е свързана изцяло с материали от словото на Учителя Беинса Дуно. Хората го познават като Петър Дънов. Етимологически „богомил“ значи – мил на Бога, „славянин“ е човек, който умее да слави Бога. Става дума, обаче не за богомилите от преди десет века или тези, които сега правят екскурзии по старите богомилски места, а за сегашните богомили. Тоест – пионери на новата култура. Всичко това подлежи на възраждане, но за да се получи това възраждане то трябва да мине през съзнанието на хората. А сегашните хора се намират в криза, даже в карантина и реално последното, за което мислят е възраждането. Те ще кажат, че преди да се възродим трябва първо да оцелеем, но не осъзнават, че оцеляването не е просто физическо понятие. Оцеляването е част от тяхното духовно прекосяване на този участък от пътя, част от изпита, който им се дава. Когато хората бъдат поставени в тежки условия на физическо оцеляване трябва да си зададат главния въпрос – защо се намират в тежък изпит. Те обикновено не си дават сметка, че тялото им се намира в режим на оцеляване, защото някъде са сбъркали в посока на духа. И за да коригират посоката им се дава болестта. Затова тази книга излиза сега, тя се явява лекарство. Неслучайно Учителя през цялото време е говорил в своето учение, че когато ни се дава дадена болест или явление като коронавируса, първо трябва да си зададем въпроса защо ни се дава? Защото както той казва – „болестта е жив организъм. С него първо трябва да разговаряте. Да разберете защо ви атакува“. Когато един жив организъм се появява на пътя ни, трябва да го изследваме и да влезем в разговор с него, а не да се крием в бункери.

Учителя е казвал как да се лекуваме?
Учителя ни даде пример толкова пъти как с няколко варени картофа и с пиенето на гореща вода може да се излекуват най-невероятните случай на бронхопневмония. Горещата вода в момента е най-големият лечител, защото и двайсет маски да сложите, пак може да хванете вирус, но ако изпиете чаша гореща вода, вирусът просто приключва. Най-голямото ми учудване е, че нито един от всички тези големи специалисти, които в момента се изказват не даде този съвет на българите. Започнаха да ни напътстват от типа на лабораторните изследвания и прочее, а забравиха простите неща.

Защо според вас ни се дава този вирус, защо е това изпитание?
Това е един елемент от квантовия преход, който на практика се осъществява още от 2012 г. В момента този квантов преход се забързва, а вирусът просто ни дава знак, че се случва изчистване за онези, които не искат да се променят. И тези, които наистина са готови за новото – преминават, но тези, които много са се вкопчили в старото и държат да бъде само тяхната воля, само те да управляват материалните богатства, ако ще тонове лекарства да изпият, няма да им се даде да минат в новия преход. В момента се извършва подмяна на цяло едно поколение стари износени автомобили.

Каква е разликата между квантовия преход и понятието нов световен ред?
Това са двете страни на една й съща монета. От едната страна е желанието на човечеството да направи квантов скок, да вдигне вибрациите си и хората да разберат, че еволюционното развитие тече, че те са тук, за да еволюират и доброволно да започнат да се променят. За тези, които не искат това да стане доброволно, това ще стане доброзорно. Един наш български анализатор – геополитик Валентин Вацев каза в свое интервю, че новият световен ред ще се появи след сегашната пандемия. Тоест – за да се вмъкнем в тази поредица от предварително начертани стъпки от определени тайни общества, това е трябвало да се задейства от едно такова събитие – война, конфликт или в случая – вирус. И той включва поредица от следващи събития. Тази поредица някои хора я свързват с описанието в Новия завет от страна на най-близкия ученик на Спасителя – Свети Йоан. Всеки може да прочете там точното евангелие, описани са точни събитията, които се случват.

Какво трябва да промени човек, за да премине?
Трябва да промени мисленето си. Да знае, че не е на тази Земя, за да прави пари и да живее за себе си, за да си хапне и пийне. Той е тук, за да може да осъществи програмата, с която е дошъл. Всеки човек идва на Земята с определено предначертание. Няма случайно идване на Земята. Някои мислят, че се раждат като животни и умират като животни – няма такова нещо. От човека остава една частица след смъртта, когато му заровят или изгорят тялото. След третия или деветия ден остава една част – това е частта, която той е изградил в своята личност. Онзи, който не разбира, че е носител на божествената частичка – душа, той не прави връзка между личността и душата си в своето физическо пребиваване на земята. Той прекарва живота си в раздалеченост на личността от душата. От раждането започва тиктакането на часовника по изграждането на личността ни и така до смъртта ни. В момента, в който нишката прекъсва, личността умира и отива в другия свят, но душата през цялото време е била до неговата личност. Така че смисълът на идването ни на земята е да направим опит да се обърнем към душата и да направим връзка – личност-душа. Тогава излизаме от състоянието човек-животно и се превръщаме в човек, който има право като се яви в другия свят да каже – „аз в живота все пак обърнах внимание на душата си, свърших това и това“. А погледнете как живеят сега хората – те не само, че не познават душата си, не само че не й обръщат внимание, те я пращат в килера, игнорират я изцяло и на практика работят срещу нея. Цялото съществуване на 60-70 % от човечеството е работа срещу своята душа. От сутрин до вечер се трупат пари, а душата няма отношение към парите. Душата иска човек да живее братски и сестрински с останалите хора и да си помагат помежду си.

Кое е най-голямото зло на сегашния човек?
Това заради, което му се дава коронавирусът. Това е когато човек е затворен между четири стени и живее само за яденето и пиенето и не помага на никого. Направете справки и вижте дали сегашните хора, ако поискат има на кого да помогнат. Навсякъде ще им кажат – никой не се нуждае от вашата помощ. Нещо повече, ще им кажат – абе, я остави, къде ще му помагаш. Това е непоискано добро, което става най-голямата зло, т.е. въобще не си прави илюзия да помагаш. В този режим на непомагане на другите, хората се самоубиват. Живеейки по този начин, човечеството става безпредметно.

Кои ще преминат в новия преход?
Ще преминат всички, които са осъзнали защо идват на Земята, всички, които са разбрали, че не може да продължават да живеят егоистично. Ще преминат всички, които разбират, че Бог се намира в тях самите, а не в църквите. Ще преминат тези, които са осъзнали илюзиите на Стария завет и онези, които са осъзнали колко е смехотворно да се затварят в банковите си сметки и да си мислят, че с пари може всичко да се купи. Когато преодолееш тези установки, ти вече даваш с антената знак, че си готов за прехода. Ако седиш в старата установка, ти оставаш в старото състояние и за теб няма квантов преход, а за теб ще има нов световен ред.

За една част от хората тече квантов преход до 2024 г, а за другите от тук нататък ще започне да тече изцяло поредицата от стъпки за нов световен ред. Той е разработен преди няколко стотин години и за него има доста информация в книгите на автори като Дейвид Айк. В тях той описва изцяло сегашната обстановка. Една група от хора, обаче упорстват и казват – „Ние държим парите, контролираме абсолютно всичко и сме единствените властелини на тая Земя“. В един момент, обаче работата става неуправляема за тази група от хора, които искат да бъдат богове на земята. А те всъщност са най-обикновени простосмъртн,и само че са богати. В момента при коронавируса е характерно това, че той не подбира нито бедните, нито богатите, а той едновременно работи върху всички. Всъщност минава едно фино същество през човека, преглежда неговите схеми – смирение, горделивост, властолюбие, алчност и накрая се взима решението – температурата в човека започва да варира и изпитът се състои. Това е огнена чистка и коронавирусът създава перфектни условия за нея. Малко хора осъзнават това, те мислят, че някои иска да ги убива, напротив – това е просто един изпит.

Изпит, който ни се дава свише?
Няма как да не се дава свише. Всяко нещо, което ни се случва и за повечето хора изглежда като случайност е свише. Включително и най-голямата чума, което буквално означава прекомерна алчност в пристрастяването към материята. Това са всичките видове грипове - птичи, свински и други, като сегашния коронавирус се явява като корона. Те се дават от сили, които ние наричаме тайни общества или лаборатории за изработване на такива вируси. Излязъл случайно вирусът - даже и това да се е случило, то пак е допуснато Свише и затова сегашният вирус е бих казал благоприятстващ за еволюцията  на човека. Това дава жълт картон, а после ще почне да дава и червен картон на човечеството като му казва – „нали ви предупредихме повече така не може да продължим“. Каквато й ваксина да се направи, няма как да се направи ваксина срещу действията на самия Бог Отец. Той иска да направи еволюцията на своите творения възможна. За какво са му творения, които не еволюират?

Ако се казва, че нещо става случайно на тази Планета, това означава безверие, това означава простотия, това означава, че човекът трябва  да го върнат в първи клас. Ама той станал военачалник? Или му дали да управлява държава? Държавата обаче е сложна система, а той е първолак. Може ли един първокласник да управлява сложна система? Ами той не разбира, че вирусът е закономерен, така че мигновено го свалете и го пратете в забавачницата. В една държава, в която няма един мъдрец да обясни, че коронавирусът не е случайно явление, че всичките тези заболявания са строго закономерни, значи такава държава няма право да върви напред, тя е загубена държава.

Коя е правилната посока за България?
Посоката на България не е към западналите общества на Запад, тя е в обратната посока – към голямото сложно понятие славянство. Българин и славянин са едно й също нещо:

Българинът е човек, който е намерил пътя към Бога, а славянин е човекът, който се е научил да слави Бога.

Българите и славяните са преки наследници на древните арийци. Затова в името България присъства толкова важното „ария“. Сегашните авторитети не са чували за арийството и е направено нарочно така, че да изтрият от учебниците по история всичко за арийската култура. Арийците са били най-старото население на Планетата. Петата раса е свързана с арийската есенция.

След квантовия преход и преминаването на всички тези събития, на Планетата ще останат най-истинските наследници на ариите. Следователно тази огнена чистка се дава, за да може всички примеси, които са се получи в хода на хиляди години, да си отидат обратно и да се отделят от златоносните песъчинки, които са арийски песъчинки. В този смисъл, огнената чистка е божие дело и тя се извършва в името на божия план.

Българите и русите са свързани с висок план помежду си. Освен това в цялото учение на Учителя се разбира колко този голям мъдрец е държал на славянството. Той ясно и точно казва, че славянството е пряко свързано с българството, и че България и Русия са едно нещо и не бива да се тегли черта между тях. Ако ние не си оправим идеологически посоката, много неща ще се променят.

Ако например искате да вземете заем и отидете при най-големия си противник – той ще ви го даде, но ще ви го даде така, че да ви направи роб. Ако отидете при ваш първороден брат, който е истински идеологически съюзник, той ще ви даде заем, но този заем ще ви издигне нагоре. Работата на българите сега е да осъзнаят, къде трябва да се движат като народ и като икономика, за да им потръгне. Икономиката ни не може да върви, ако се движим в неправилната идеология.

Казвате, че у нас понятието Бяло братство не се познава, защо?
Да, защото много неправилно са го свалили във физически план и бих казал доста са го поевтинили. То не е физическо понятие. Истинското Бяло братство не е на Земята. Бялото братство е космическа организация от хора, които се намират в други измерения. Учителя казва за членовете на братството, че с малкия си пръст могат да правят огромни неща във Вселената. На тях работата не им е да слизат на такива ниски уплътнени планове какъвто е нашият триизмерен физически план. От време на време изпращат пратеници тук, а на тях обикновените земни хора им превръщат живота в ад.

На Земята може да има множество организации, те обаче трябва да съгласуват своята духовна дейност с реалното истинско братство и трябва да се съобразяват с примера на Спасителя и на пророците като Мойсей и Мохамед и на високи авторитети като Буда.

Петър Дънов е бил сред своите последователи до 1897 г. Смята се, че става едно вселяване в него на Висок Дух и след това този дух вече го превръща в космическия учител, вселенския учител, на който от тоя момент нататък името е Беинса Дуно.  От този момент той започва да прокарва това гигантско учение, което е дадено на българите с едно пожелание – „аз ви давам това учение, вие сте длъжни да го предадете на българския народ“. Това е било пожеланието, а не да го пазите за себе си. А българският народ е длъжен да го разпространи сред други народи. Това учение е дадено на народа, а не на една група хора, които да го приватизират и да го превърнат в бащиния.

Още 1948 г. започват големи спорове сред последователите му – какви да бъдат – комунисти или дъновисти. Тогава започва да се прокрадва една линия – да влезем във вероизповеданията. Още тогава е имало внедрени сред тях отделни агенти, които са се опитвали да прихванат учението и да го вкарат в някаква форма, а самият Учител не е искал да го наричат учител. Той много добре е знаел, че ако го наричат така, той ще нарушава волята на Спасителя. Все пак той е позволил да го наричат Учител, защото край него е имало стълкновение от сестри, които са били простодушни и добродушни и в старанието си да му служат са започнали да се обръщат към него по този начин. Учителя не е искал да бъде издиган на пиедестал, да бъде обожествяван, както го направиха сегашните последователи. Те започват и завършват беседите с „така каза Учителя“, а в самите беседи и навсякъде в идеологията на Беинса Дуно се казва: „Внимавайте каква е вашата опитност. Не е важно да слушате мен, а гледайте какво сте придобили и какво казвате вие. Учителя през цялото време е казвал – „Не ме цитирайте, а вижте себе си“. Това е есенцията на учението.

Спасителя никога не е давал такова учение каквото е сегашното християнство и същите погрешки се извършват и тук при последователите на Беинса Дуно. Днешните последователи на Петър Дънов го вмъкнаха в дирекция по вероизповеданието. Обявяват цял ден за молитвени формули. Това ли е същността на учението? Учителя нима не ви даде куп още други работи, нима не разбрахте, че вие трябва да сте с личния пример при народа? Молитвата е велико нещо, но тя не е есенцията на това учение.  И Спасителя и Учителя дадоха по едно глобално учение - учението за вътрешната придобита опитност. Това значи, че всеки един трябва да премине през своя изпит във великото училище на живота. Важно е да казваме „братство“ само при положение, че там има братство, че има братски отношения. Да не забравяме, че Учителя донесе едно учение, с което искаше да обясни как да се приложи великото учение на Спасителя.

Интервю на Драгомира Иванова / Портал12

Книгата - "Богомилство, славянство, възраждане", можете да поръчате на: heliopol@abv.bg
Драгомира Иванова
Драгомира Иванова
Драгомира Иванова е журналистка. Завършила е Българска филология в СУ „Св. Климент Охридски“. Пише статии в печатни и интернет издания, свързани с духовното развитие.  Вярва, че мисията ѝ е да е полезна с тях. Стреми се да развива духовното в себе си и да има хармонични отношения. В словото на Учителя Петър Дънов намира отговорите за живота.
Коментари 2
  • Pia Chu
    12.04.2020 г. 09:19
    Искам само да попитам,ако наистина е чистка ,защо умират възрастните,които са ненужни за някои.Какво става с другите ,които са арогантни,первезни,горди и алчни........
  • Тася Димитрова
    02.04.2020 г. 21:19
    Духовните хора знаят, че вирусът не е случаен. Това добре, но не ми казвайте, че българин и славянин е едно и също. Славяни няма. Има траки = българи. И за каква обща идеология между България и Русия става дума??? И, не знам кой ви набира текстовете, но за стотен и за последен път ви правя забележка да научите граматиката на свещения, български език!!!

За да коментирате, е нужно да влезете

Спонсори на Портал 12