Търси

Стартираме Портал12, защото вярваме в личната и колективна отговорност за важната роля на България

12.12.2015 г.
12267
38
Подкрепям Портал 12! Портал 12 е алтернативна медия. Подкрепете ни за повече материали, видео и лекции! Виж повече
Стартираме Портал12, защото вярваме в личната и колективна отговорност за важната роля на България в развитието на нов тип мислене през следващите години. Смятаме, че времето в което стартира Портал12 не е случайно и вече е назрял моментът за обединяване на всички ценни и чисти виждания за едно по-качествено обществено и духовно развитие у нас.

Споделянето, популяризирането и взаимното приобщаване на хората в позитивни инициативи и добри дела е пътят, чрез който можем да се отдалечим от мрачните времена на егоцентризъм, нисши абстракции, материална прикованост и дефицит на мислене.

България е място, което според нас тепърва ще бъде високо ценено, не само заради своите уникални исторически и природни наследства, но и заради вътрешния импулс на немалка част от хората тук, които ще запалят огъня на новото осъзнаване и духовно развитие. Поставяме си за задача да популяризираме тези хора, места, събития и инициативи, които ще изведат не само нашата нация в ново ниво на съзнание и споделени ценности, но и ще спомогнат за глобалното възкачване към нов начин на живот: по-осъзнат; по-отговорен; по-почтен; по-близък до корените ни с Природата и най-вече изпълнен с повече Любов.

Защо Портал12?
Защото Порталът е зона на постоянно движение. Защото Порталът е предимно алокален, но представлява винаги свързващо звено.

Защо 12?
Много са причините да изберем числото 12. Най-семпло казано, то много ни харесва и е свързано по особен начин с екипът, който стартира сайта - за всяка личност по особен начин. Но ето и една малка част от останалите причини:
- 12 месеца
- 12 зодиакални съзвездия
- 12 нишки на човешката ДНК
- 12-те Апостоли
- 12 врати в Откровението на Йоана
- Питагор обозначил Бог с числото 1, а материята с числото 2, така той изразил Вселената с числото 12
- 12 водачи от страната на Светлината при древните зороастрийци
- 12 бога на планината Олимп при древните гърци (общо 14, но никога повече от 12 едновременно)
- 12 имама при мюсюлманите
- Будистите разделят реалността на 12 части и живота на 12 части, които взети заедно образуват Самсара
- 12 портала на 4-тото измерение, според източните езотерици
- 12 са лунните фази
- 12-те псалми, които се пеят през нощта (Библията)
- Светият дух и 12-те добродетели (Библията)
- Някога Християнската Коледа е продължавала 12 дни и 12 нощи
- Светия град Ерусалим има 12 порти с 12 ангели
- 12 основни измерения в нашата Вселена, според метафизиците
- 12 добродетели според Антропософията на Рудолф Щайнер
- 12 сетива според Учителя Беинса Дуно, които човек ще развие на първо време в течение на своята еволюция
- Вибрациите на числото 12 се анализират като класически трептения на семантичен заряд, отнасящ се до целостта на Вселенския Разум...Благодарим ви и вярваме, че ще работим и ще се обогатяваме взаимно!

Екипът на Портал12 започва своята ежедневна работа от днес.

* в следващите дни ще изчистим техническите проблеми по този нов сайт и ще включим активни редица функционалности, а също така специализиран голям Форум и други важни модули.

 
Коментари 38
 • Иван Иванов
  24.08.2017 г. 13:41
  :O
 • Admin Portal12
  01.03.2016 г. 10:56
  До анонимен: "Измеренията се водят 11 според тях, така че по-добре да не се включва информация, която не съответства само за да има една точка повече в листата." Всъщност ние не ползваме за източници само официалната наука, която е твърде закостеняла и ограничена. Според някои окултни метафизици измеренията, в които живеем са 12. Всъщност има различни модели. Много спрягано число е 33. Но всичко това е във връзка степента на еволюцията, през която минаваме тук на земята. Измеренията са свързани и с нашите тела. В момента Човек развива своите четири тела - физическо, астрално, ментално и причинно, тоест живеем на физическия, астралния, менталния и причинния свят. В една от Беседите си Беинса Дуно казва, че на този етап от еволюцията развиваме тези четири тела, в бъдеще ще се проявят още четири и после още четири - общо 12, като отбелязва, че са много повече, но това е на този етап, който не се споменава колко хиляди или милиони години ще отнеме - мисля, че зависи от нас самите! Поздрави!:D
 • Admin Portal12
  01.03.2016 г. 10:35
  До Данел: страниците Концепция и Партньори са все още празни. Концепцията се вижда от новините и видео интервюта, теми, форум и всичко... ще сложим все пак и Концепция като смогнем. Партньори - засега каузата си е все още в тесен кръг от хора, а за близко и далечно бъдеще ще се радваме да си партнираме с будни и активни хора и организации. Поздрави и Честита Баба Марта на древния български народ!
 • Даниел
  19.02.2016 г. 17:23
  Страниците с Концепция и Партньори празни ли са, или е грешка на браузъра ми? Примерно: portal12.bg/Kontseptsiya.c159
 • Wo weki wekov!!! AM-IN!!!
  13.01.2016 г. 23:30

Коментари:

Спонсори на Портал 12